Derek Acorah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Derek Acorah
Derek Acorah Most Haunted lo res.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt27. tammikuuta 1950
Englanti Liverpool
Kuollut3. tammikuuta 2020 (69 vuotta)
Ammatti Meedio
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Gwen Acorah (1995–2020)
Rachel Walker (1984–1990)
Aiheesta muualla
Kotisivu

Derek Acorah (oik. Derek Francis Johnson, 27. tammikuuta 1950 Liverpool3. tammikuuta 2020[1]) oli englantilainen meedio ja televisiopersoona, joka tunnetaan erityisesti televisiosarjasta Riivatut talot. Hän oli ohjelmassa kuuden tuotantokauden verran vuosien 2001–2005 aikana, mutta jäi kiinni valheesta. Sarjan psykologi Ciarán O’Keeffe oli ennen erästä jaksoa jutellut Acorahin kuullen, että talossa on saattanut asua eteläafrikkalainen henkilö nimeltään ”Kreed Kafer”. Jaksossa Acorah paljasti itsensä saamalla ”henkioppaaltaan” nimen Kreed Kafer, joka osoittautui keksityksi nimeksi. ”Kreed Kafer” on anagrammi sanoista ”Derek faker” eli ”Derek teeskentelijä”. Näin Ciarán O’Keeffe todisti Acorahin meediotaitojen olevan huijausta, ja hänet erotettiin sarjasta 2005. Derek Acorah sanoi Celebs Sunday -lehdelle vuonna 2009 olevansa järkyttynyt ohjelman tilasta ja sanoi myös, ettei häntä koskaan ollut pyydetty tekemään mitään, kaikki oli aitoa[2]

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liverpoolissa vuonna 1950 syntynyt Acorahi väitti saaneensa ensimmäiset yliluonnolliset kokemuksensa jo lapsena, jolloin hänen isoisänsä henki vieraili hänen luonaan. Hän kertoi kokemuksestaan isoäidilleen, joka ei ollut yllättynyt tapahtumasta ja kertoi itsekin olevansa meedio.

Nuoruudessaan Acorah pelasi jalkapalloa paikallisessa seurassa Liverpool FC:ssä ja australialaisessa USC Lionissa. Uran päätyttyä hän palasi Englantiin ja yritti etsiä itselleen sopivaa erikoisalaa. Lopulta Acorah päätti ryhtyä meedioksi Liverpoolissa. Hän väitti, että hänellä on aina ollut meedionkykyjä. Hän pääsi tarkkuutensa ansiosta pian paikkakuntalaisten suosioon. Alkuvuosina hän tarjosi palveluitaan ilmaiseksi. Sittemmin hän työskenteli vuodesta 1996 lähtien televisiossa ja radiossa sekä teki henkilökohtaisia esiintymisiä Britannian lisäksi muuallakin, kuten Euroopassa ja Lähi-idässä, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taylor, Joshua & Saunders, Emmeline: Medium Derek Acorah dead aged 69 after falling into coma from 'very brief illness' Celebrity News. 4.1.2020. Mirror (UK). Viitattu 4.1.2020. (englanniksi)
  2. Riivatut talot -huijari Derek Acorah haukkuu ohjelman - näin hän jäi kiinni huijauksesta Findance.com. 25.2.2009. Viitattu 12.3.2019. (suomeksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]