Demon Hunter

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Demon Hunter
Demon Hunter (USA).jpg
Tiedot
Toiminnassa 2000–
Tyylilaji kristillinen metalli, groove metal, metalcore, rapcore, melodinen death metal
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Seattle, Washington, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Jon Dunn, basso
Patrick Judge, soolokitara
Ryan Clark, laulu
Timothy "Yogi" Watts, rummut
Jeremiah Scott, komppikitara

Entiset jäsenet

Jesse Sprinkle, rummut
Kris McCaddon, kitara
Don Clark, kitara
Ethan Luck, soolokitara
Ryan Helm, komppikitara

Levy-yhtiö

Solid State Records

Kotisivut

Demon Hunter on yhdysvaltalainen kristillistä metalcorea/alternative metallia soittava yhtye kotoisin Seattlesta, Washingtonista. Yhtyeen perustivat veljekset Don Clark ja Ryan Clark. Demon Hunter on suorapuheisen kristillinen yhtye ja sen jäsenet ilmaisevat uskonsa suurimmassa osassa lauluistaan. Yhtye esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa 30.4.2012 Vappugospel -tapahtumassa Kouvolassa.[1]

Demon Hunteriin ovat vaikuttaneet monet erilaiset metalliryhmät, esimerkiksi Sepultura ja Machine Head. Nämä vaikutteet ovat nähtävillä aggressiivisessa, perinteisessä metallissa ja lauluosuuksissa. Demon Hunterin kappaleiden melodisimmat kohdat ovat verrattavissa "rauhallisemman" metallimusiikin edustajiin, joka on esimerkiksi Killswitch Engage.

Demon Hunter on myös AOL Music:n listalla yksi kymmenestä "artistista, joita täytyy seurata", ja on myös päässyt sellaisten metallimusikkilehtien, kuten Revolver, Outburn ja Decibel, hehkuttamaksi.

Yhdysvaltain armeija käytti yhtyeen musiikkia sotavankien kuulusteluissa.[2] Yhtyeen mukaan he ovat amerikkalaisia sankareita ja ansaitsevat tukea. Yhtyeen tiedotteen mukaan he eivät vapaaehtoisesti ole halunneet musiikkiansa käytettävän Yhdysvaltain armeijan kuulusteluissa tai kidutustoimenpiteissä eikä heillä ole tarkempaa tietoa siitä miten heidän musiikkiaan on käytetty, eivätkä näin ollen halunneet ottaa enempää kantaa asiaan. [3] Ennen Demon Hunteria armeija käytti Metallican musiikkia [4]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demon Hunterin ensimmäinen levy, joka kantaa nimeä Demon Hunter, julkaistiin vuoden 2002 lokakuussa Solid State Recordsilla, joka on Tooth and Nail Recordsin tytäryhtiö. Silloin molemmat, Ryan ja Don Clark, soittivat kitara- ja basso-osuudet, Ryan lauloi ja rumpalina oli Jesse Sprinkle, jonka veli Aaron Sprinkle oli levyn tuottaja.

Ensimmäiseksi yhtyeen jäsenet salasivat heidän henkilöllisyytensä, mikä aiheutti hieman kiistaa kuuntelijoiden joukossa. Kuitenkin myöhemmin he paljastivat nimensä, kun yhtye aloitti ensimmäisen kiertueensa.

Kahden vuoden jälkeen, jonka aikana Don Clark oli saanut perheenlisäystä ja Ryan oli mennyt naimisiin, Demon Hunter palasi studiolle nauhoittamaan toisen pitkäsoittolevyn, joka sai nimekseen Summer of Darkness. Kris McCaddon hoiti kitaraosuudet, ja Jesse Sprinkle oli jälleen rummuissa. Summer of Darkness julkaistiin vuoden 2004 toukokuun 4. päivä, ja levy oli menestys. Menestystä lisäsi vielä "Not Ready to Die" -kappaleesta tehty musiikkivideo, joka pyöri MTV2-kanavan ohjelmissa "Headbanger's Ball" ja "Fuse TV". "My Heartstrings Come Undone" -kappaleen single pääsi elokuvan Resident Evil: Apocalypse soundtrackille. Summer of Darkness -levyllä oli neljä vierasta, jotka antoivat äänensä neljään kappaleeseen. Mike Williams The Agony Scenestä antoi äänensä "Beheaded" -kappaleeseen, Brock Lindow yhtyeestä 36 Crazyfists lauloi "Beauty Trough Eyes of a Predator" -kappaleessa, Howard Jones Killswitch Engagesta lauloi oman osuutensa kappaleessa "Our Faces Fall Apart" ja Trevor McNevan yhtyeestä Thousand Foot Krutch lauloi kappaleessa "Coffin Builder".

Demon Hunter lähti kiertueelle levyn julkaisun jälkeisenä kesänä. McCaddon soolokitaristina, Jonathan Dunn bassossa ja Tim "Yogi" Watts uutena rumpalina, koska Jesse Sprinkle ei voinut soittaa konserteissa. Tällä kertaa Demon Hunter soitti rockista ja post-hardcoresta vaikutteita saaneiden aloittelevien yhtyeiden kuten Dead Poeticin ja Haste the Dayn kanssa.

Vuonna 2005 Demon Hunter palasi takaisin The Compoundiin, Seattleen, nauhoittamaan kolmannen pitkäsoiton, The Triptychin. Sana "triptych" (triptyykki, kolmimaalaus) tarkoittaa The Triptych -levyn kolmea eri kansimaalausta, jotka tarkoittavat myös, että levy on Demon Hunterin kolmas. The Triptych antaa kunnianosoitukset arvostetuille edesmenneille yhtyeille, kuten Living Sacrificelle, Sepulturalle ja Panteralle. Levy sisältää myös Prongin kappaleen "Snap Your Fingers, Snap Your Neck" -cover-kappaleena. The Triptych -albumi myös varmisti Timothy Wattsin paikan rumpalina, jona ennen oli toiminut Jesse Sprinkle. Jesse Sprinkle oli liittynyt Dead Poeticiin. Myös soolokitaristin paikka oli vaihtunut Kris McCaddonilta Ethan Luckille (The O.C. Supertones [kitara], The Dingees [rummut]). The Triptych -levy menestyi myös paremmin kuin mikään muu aikaisempi levy. Se myi kaksi kertaa enemmän ensimmäisellä myyntiviikolla kuin Summer of Darkness. "Undying" oli levyn ensimmäinen single, josta tehtiin myös musiikkivideo, jonka ohjasi Chris Sims. Hän on ohjannut myös As I Lay Dyingin, Lamb of Godin ja Zaon musiikkivideoita.

Demon Hunter lähti kiertueelle vuoden 2006 kesällä, ja soitti Zaon, Becoming the Archetypen, August Burns Redin ja Spokenin kanssa. Yhtye kuvasi musiikkivideon kappaleesta "One Thousand Apologies" "Undying"-kiertueen jälkeen. Musiikkivideon ohjasi Darren Dean. The Triptych julkaistiin uudestaan lokakuun 31. päivä samana vuonna Special Editionina, joka sisälsi neljä lisäkappaletta muiden kappaleiden ohella ja DVD:n.

Metallimusiikkiin erikoistunut yhdysvaltalainen lehti, Revolver, teki jutun kristillisestä metallista vuonna 2007. Julkaisu listasi neljä parasta kristillistä metallia soittavaa yhtyettä, johon kuuluivat Underoath, Demon Hunter, As I Lay Dying ja Norma Jean, ja lehti kutsui yhtyeitä "The Holy Alliance" -arvonimellä.

Demon Hunterin viides levy "The World Is a Thorn" julkaistiin 9. maaliskuuta 2010 ja kuudes albumi "True Defiance" 10. huhtikuuta 2012. Vuonna 2012 yhtye kiersi Pohjois-Amerikkaa yhdessä bändien Bleeding Through, The Plot In You ja Willows kanssa. Alkuvuodesta 2013 Demon Hunter kiersi jälleen Pohjois-Amerikkaa ja Kanadaa toimien In Flamesin lämmittelijäbändinä. Kiertueella olivat mukana myös All Shall Perish ja Battlecross. Saman vuoden keväällä maaliskuussa Demon Hunter kävi headline-kiertueella Australiassa, joka oli bändin ensimmäinen kiertue Australiassa. Kiertueen lämmittelijäbändeinä toimivat I, The Breather ja For All Eternity. 2013 huhtikuussa Demon Hunterin oli suuntamassa ensimmäiselle lyhyelle kiertueelleen Etelä-Amerikkaan.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ryan Clark - laulu (entinen kitaristi bändissä Focal Point,entinen laulaja bändissä Training For Utopia)
 • Jon Dunn - basso (A&R, lisenssi- ja kustannusmanageri Tooth and Neil Recordsissa)
 • Timothy "Yogi" Watts - rummut
 • Patrick Judge - soolokitara
 • Jeremiah Scott - komppikitara (myös bändissä The Showdown)

Entiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Don Clark - kitara (entinen kitaristi bändissä Training for Utopia)
 • Ethan Luck - soolokitara (entinen kitaristi The O.C. Supertonessa, entinen rumpali The Dingees:ssä, nykyinen laulaja/kitaristi bändissä My Red Hot Nightmare)
 • Jesse Sprinkle - rummut (entinen rumpali bändeissä Poor Old Lu ja Serene, nykyinen rumpali bändeissä Dead Poetic ja A Cold Vein)
 • Kris McCaddon - kitara (entinen laulaja bändissä Embodyment, kitaristi bändissä Society's Finest)
 • Ryan Helm - komppikitara (myös bändissä The Ascendicate)

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Infected  (2002)
 • Not Ready to Die  (2004)
 • My Heartstrings Come Undone  (2004)
 • Undying  (2005)
 • One Thousand Apologies  (2006)
 • Fading Away  (2007)
 • Carry Me Down  (2007)
 • Collapsing  (2010)
 • Blood in the Tears  (2010)
 • Driving Nails  (2010)
 • My Destiny  (2012)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]