Deltarune

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deltarune
Kehittäjä Toby Fox
Julkaisija Toby Fox ja 8-4
Jakelija Nintendo eShop, PlayStation Store, itch.io ja Steam
Säveltäjä Toby Fox
Pelimoottori GameMaker
Julkaistu
Lajityyppi tietokoneroolipeli, indievideopeli ja tieteisfantasiapeli (d)
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
Alusta Mac OS X, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Deltarune on Toby Foxin kehittämä ja julkaisema roolipeli. Pelin ensimmäinen osa julkaistiin 31. lokakuuta 2018 Windowsille.[1] Peli on tehty "vaihtoehtoisena aikajanana" edeltäjänsä Undertalen multiversumissa. Pelissä pelaajan teot vaikuttavat vain dialogeihin.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa ihmislapsi Kris herää kotoaan, ja hänen pitää kiirehtiä kouluun, tai myöhästyy. Koulussa hänen pitää etsiä projektia varten pari, ja yhtäkkiä toinenkin myöhässä oleva oppilas, hirviö Susie paiskaa oven auki. Kris ja Susie pian hakevat lisää taululiitua, ja kun he ovat poistuneet, Susie paljastaa syöneensä viimeisen liidun, eikä halua, että Kris paljastaa asian ja joutuu erotetuksi. Susie haluaa, että jos hänet erotetaan, hänet erotetaan hyvästä syystä, ja hän uhkaa syödä Krisin naaman. Hän kuitenkin muuttaa mielensä, ja he hakevat yhdessä liitua varastosta. Varasto kuitenkin johtaa heidät Dark Worldiin, pimeään versioon todellisesta maailmasta. Myöhemmin he tapaavat mystisen Ralsein, joka kertoo heille Dark Worldin tarinan. Selviää, että Kris ja Susie ovat sankareita, joiden täytyy pelastaa Dark World pahalta kuninkaalta. Kuninkaan poika, Lancer, yrittää estää heitä tässä tehtävässä.

Useiden juonenkäänteiden, hirviötaisteluiden ja tapahtumien jälkeen he lopulta saapuvat pahan kuninkaan luokse Lancerin (jonka kanssa he ystävystyivät) kanssa. Paha kuningas ei siedä sitä, että hänen poikansa on ystävystynyt hyvien kanssa ja uhkaa tappaa Lancerin. Sankarit pelastavat Lancerin ja tuhoavat kuninkaan. He pääsevät lähteelle, jonka avulla he pääsevät takaisin oikeaan maailmaan. Ralsei riisuu naamionsa ja selviää, että hän muistuttaa Krisin veljeä, Undertalesta tuttua Asrielia. Kris ja Susie palaavat kouluun koulupäivän ollessa jo päättynyt. He ovat huoneessa täynnä viittauksia Dark Worldiin. Kris ja Susie hyvästelevät ja sopivat uudet leikit huomiselle. Tämän jälkeen Kris voi vapaasti kulkea kaupungilla ja voi keskustella Undertalesta tuttujen hahmojen, kuten Sansin kanssa. Kun pelaaja palaa kotiinsa nukkumaan, Kris nousee keskellä yötä sängystä, ottaa sielunsa irti ja heittää sen häkkiin. Krisin silmät alkavat hohtaa punaisena ja hän ottaa veitsen käteensä. Pelin ensimmäinen osa on päättynyt.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kris on pelin päähahmo, jota pelaaja ohjaa.
  • Susie on yksi pelin päähahmoista, joka joutuu Krisin kanssa Dark Worldiin. Susie pitää paljon väkivallasta ja siksi hänen on vaikea alussa olla satuttamatta yhtäkään Dark Worldin asukkaista. Hän ystävystyy Lancerin kanssa.
  • Ralsei on vihreään nuttuun pukeutunut hirviö, joka kulkee Krisin ja Susien kanssa. Ralsein nimi on anagrammi Asrielista.
  • Lancer on ensimmäinen henkilö, jonka hahmot kohtaavat. Lancer ajaa moottoripyörällä ja pitää itseään hyvin pahana. Lancer ystävystyy kuitenkin Krisin, Susien ja Ralsein kanssa. Hänen isänsä Chaos King yritti tappaa sankarit, mutta Lancer esti häntä. Chaos Kingin tappion jälkeen, Lancer ryhtyy Pimeyden Maailman kuninkaaksi.
  • Chaos King on Dark Worldin kuningas ja Lancerin isä. Hän on pelin päävastus.
  • Jevil on Card Castelin tyrmässä asuva paholainen, joka muistuttaa Jokeria. Jevilin nimi tulee Jokerin ja Devilin (suom. Paholainen) yhdistelmästä. Jevil on pelin salainen pomovastus, mitä vastaan pääsee pelaamaan, jos pelaaja on löytänyt kolme avaimenosaa. Jevil on Sansin tapaan vaikein vastustaja, vaikka Deltarunen pelaajat ovat sitä mieltä, että Sans-taistelu on vaikeampi kuin Jevil-taistelu. sanoista.
  • Noelle on varsinkin Deltarunen toisessa osassa esiintyvä hahmo, joka joutuu Dark Worldiin kirjastossa sijaitsevan tietokonehuoneen kautta.
  • Spamton on Deltarunen toisessa osassa esiintyvä salainen pomovastus. Taistelun aloittamiseksi tarvitsee Spamtonilta ostettavan Keygenin, joka tulee laittaa salaisessa kammiossa sijaitsevan robotin sisään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ramée, Jordan: Undertale's Follow-Up, Deltarune, Is Far From Finished, Says Toby Fox Gamespot. 19.11.2018. Viitattu 30.5.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.