Delfin Cruises

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Delfin Risteilyt Oy
Perustettu 1988
Lakkautettu 1998
Toimitusjohtaja Patrick Donner
Avainhenkilöt Håkan Nordström
Kotipaikka Nauvo
Tuotteet laivaristeilyt Turusta
Henkilöstö 141
Delfin Clipper vuonna 2013 Silver Explorer -nimisenä.

Delfin Cruises oli suomalainen laivanvarustamo, joka järjesti vuosina 1989–1990 Turusta muun muassa Visbyhyn ja Tukholmaan suuntautuneita risteilyjä. Yhtiön tarkoituksena oli tarjota ylellisempää ja kiireettömämpää matkustamista kuin ajalle tyypilliset autolautat.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turussa perustettu Delfin Cruises tilasi vuonna 1988 Rauma-Repolan Rauman telakalta uudentyyppisen risteilyaluksen, jonka suunnittelussa oli otettu huomioon varustamon liikeidean mukaiset vaatimukset. M/S Delfin Clipper valmistui jo vuoden kuluttua kesäkuussa 1989, minkä jälkeen Delfin Cruises tilasi myös toisen, hieman suuremman risteilyaluksen. Delfin Clipper liikennöi keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Gotlannin Visbyhyn ja perjantaisin Tukholmaan. Talvikauden risteilyt eivät saavuttaneet toivottua menestystä, ja talvella 1990 alus vuokrattiin Silja Linelle korvaamaan tulipalossa tuhoutunutta Sally Albatrossia.

Toisen aluksensa M/S Delfin Caravellen varustamo vastaanotti toukokuussa 1990. Se liikennöi menestyksekkäästi kesän ajan Gotlantiin, Bornholmille, Tallinnaan ja Saarenmaalle, lisäksi aluksella järjestettiin 24 tunnin risteilyjä sekä konferenssimatkoja, joilla yritys tai yhteisö pystyi vuokraamaan koko laivan käyttöönsä. Suomen 1990-luvun alun laman johdosta Delfin Cruises ajautui kuitenkin nopeasti vaikeuksiin, eikä suunniteltu Delfin Caravellen myynti singaporelaiselle yhtiölle toteutunut. Alus päätyi takaisin Rauma-Repolan haltuun, minkä jälkeen Delfin Cruises lopetti toimintansa. Yhtiön Turun satamassa sijainnut terminaalirakennus puolestaan siirrettiin vuonna 1992 Poriin Kalafornian golfkentän klubitaloksi, missä käytössä se on edelleen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen golfhistoriallinen seura ry: Vuosikirja 2008/09 sghs.fi.