December Boys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
December Boys
Ohjaaja Rod Hardy
Käsikirjoittaja Marc Rosenberg
Tuottaja Richard Becker
Säveltäjä Carlo Giacco (käännä suomeksi)
Kuvaaja David Connell
Leikkaaja Dany Cooper
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Australia
Tuotantoyhtiö Warner Independent Pictures
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Becker Group
Ensi-ilta
  • Yhdysvallat 14. syyskuuta 2007
  • Australia 20. syyskuuta 2007
Kesto 105 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 4 miljoonaa $
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

December Boys on vuonna 2007 julkaistu australialainen elokuva, jonka ohjasi Rod Hardy ja kirjoitti Marc Rosenberg. Elokuva perustui Michael Noonanin samannimiseen kirjaan. USA:ssa elokuva julkaistiin 14. syyskuuta 2007 ja Australiassa 20. syyskuuta 2007. Suomessa elokuva ei tullut lainkaan teattereihin, mutta sen voi tilata DVD:llä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

December Boys kertoo neljän päähenkilön varttumisesta ja kuinka heidän elämänsä muuttuvat loman aikana. Elokuva sijoittuu 1960-luvun Australiaan. Neljä orpoa poikaa katolisesta orpokodista, joka sijaitsee Australian takamailla, syntyivät kaikki joulukuussa ja syntymäpäivänsä kunniaksi heidät lähetetään rantalomalle herra ja rouva McAnshin luokse. Siellä he tapaavat Fearless nimisen miehen, joka väittää olevansa läheisen sirkuksen hurja moottoripyöräilijä, ja hänen vaimonsa Teresan. Misty, Spark ja Spit lähentyvät Teresan kanssa, mutta Maps, nelikon vanhin, on vielä haluton juttelemaan hänen kanssaan. Sen sijaan hän pitää hauskempana ajanviettoa Lucy nimisen teinitytön kanssa, joka asuu rannalla setänsä kanssa. Maps käy usein paikassa, jossa on oudon mallisia kiviä ja tapaa Lucyn siellä.

Muutamaa päivää myöhemmin orvot kurkkivat Fearlessin ikkunasta nähdäkseen Teresan alasti, mutta Misty, joka on nelikosta uskonnollisin, heittää kiven seinään jotta pojat lähtisivät pois. Misty juoksee takaisin rouva McAnshin talolle ja katsoo oven raosta ja näkee jonkun suihkussa, joku osoittautuu rouva McAnshiksi. Pian he saavat selville, että hän sairastaa rintasyöpää.

Yhtenä iltana Misty kuulee vahingossa Fearlessin puhuvan ystävilleen mahdollisuudesta, että he saattavat adoptoida yhden pojista. Innoissaan mahdollisuudesta saada vihdoin vanhemmat, Misty pitää asian omana tietonaan, kunnes päättää paljastaa sen papille joka on ajanut rannalle, jotta orvot voisivat ripittäytyä. Muut pojat tajuavat, että Mistyllä kestää liian kauan, ja kun tämä on lopettanut, muut pakottavat hänet kertomaan mistä on kyse. Misty, Spark ja Spit ovat innokkaita kilpailemaan Fearlessin ja Teresan rakkaudesta, mutta Maps on vähemmän innostunut sanoen Lucylle, "Mitä ihmeellistä vanhemmissa sitä paitsi edes on?" Maps kokee ensi suudelmansa Lucyn kanssa, ja pian menettää neitsyytensäkin hänelle yhdessä kiviluolista.

Siellä Lucy sanoo Mapsille, että hänen täytyy aina muistaa, että Lucy oli hänen ensimmäisensä. Seuraavana päivänä Maps palaa luolille, mutta huomaa ettei Lucy ole siellä. Lucyn setä kertoo Mapsille, että Lucy lähti takaisin isänsä luokse, eikä tule takaisin ennen ensi kesää. Särkyneine sydämineen Maps lähtee sirkukseen etsimään Fearlessin, jotta voisi puhua tälle, mutta huomaa, ettei Fearless ole sirkuksen moottoripyöräilijä, vaan eläinten häkkien siivooja. Suutuksissaan siitä, että Fearless oli valehdellut koko ajan, Maps löytää Mistyn maalauksen, jossa Misty olisi Fearlessin ja Teresan poika ja tuhoaa sen. Misty hyökkää Mapsin kimppuun ja hakkaa häntä taulun kehyksillä, ja niin neljän orvon välinen side katkeaa.

Fearless löytää Mapsin yhdestä kiviluolista ja selittää tälle mitä oikeasti oli tapahtunut. Hän paljastaa, että oli entinen moottoripyöräilijä sirkuksessa tehden kaikki stuntit Teresan ollessa takana. Pian tapahtui kuitenkin onnettomuus joka piti Teresan sairaalassa melkein kokonaisen vuoden, ja aiheutti sen, ettei hän voisi ikinä saada lapsia, ja se oli syynä siihen, että he halusivat adoptoida yhden orvoista.

Maps palaa rannalle ja saa selville Sparkilta ja Spitiltä että Misty on mennyt veteen ja on hukkumassa syvässä osassa. Maps lähtee Mistyn perään vaikkei osaakaan uida. Molemmat lähes hukkuvat, mutta veden alla, he avaavat silmänsä ja näkevät vision Neitsyt Mariasta, joka luultavasti tarkoittaa sitä, että he ovat hukkumaisillaan. Ennen kuin Misty pystyy kurottamaan sitä kohti, Fearless pelastaa molemmat, ja vie heidät takaisin rantaan. Maps ja Misty sopivat keskenään ja niin nelikosta tulee jälleen ystäviä.

Seuraavana päivänä Fearless ja Teresa kutsuvat pojat talolleen ja kertovat päätöksensä. He paljastavat haluavansa adoptoida Mistyn. Hän sanoo hyvästit ystävilleen ja katsoo Fearlessin ja Teresan kanssa kuistilta kun muut pojat alkavat leikkiä kivillä. Misty tajuaa, että he ovat hänen oikea perheensä ja kysyy Fearlessilta ja Teresalta voisiko jäädä sittenkin poikien luokse. He hyväksyvät sen ja niin Misty lähtee takaisin kotiin orpojen kanssa.

Useita vuosikymmeniä myöhemmin Misty, nyt aikuisena, ajaa samalle rannalle Sparkin ja Spitin kanssa Mapsin tuhkien kanssa, joka kuoli pappina Afrikassa. He antavat tuhkien mennä tuulen mukana, muistellen aikaansa rannalla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Roolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Daniel Radcliffe  Maps  
 Lee Cormie  Misty  
 Christian Byers  Spark  
 James Fraser  Spit  
 Jack Thompson  Bandy McAnsh  
 Teresa Palmer  Lucy  
 Sullivan Stapleton  Fearless  
 Victoria Hill  Teresa  
 Kris McQuade  Rouva McAnsh  
 Ralph Cotterill  Shellback  
 Frank Gallacher  Isä Scully  

Kuvauspaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurin osa elokuvasta kuvattiin Kangaroo saarella, Etelä-Australian rannikolla.

Osa elokuvasta kuvattiin kiviluolilla Flindeers Chase -kansallispuistossa.

Lahtea kuvattiin monissa eri paikoissa. "Käsikirjoituksen kuvaus lahdesta oli kaunis mutta myös autio. Lahtia ei ole kovin helppo löytää, mutta Kangaroo saaren lahti oli täydellinen. Se on suoraan lännessä, joten aurinko laskee niemekkeiden välistä ja antaa taianomaisen tunnelman." Ryhmä "kuvasi myös kiviluolilla, Admiralin holviportilla ja Second Valleyssa. Joten se on paikkojen kokoelma, jotka sulautuvat yhteen ja muodostavat kuvitteellisen Lahden."