DearMoon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

dearMoon on Yusaku Maezawan julkaisema ja rahoittama taideprojekti, johon kuuluu suunniteltu Kuun ympärilento. Projekti julkistettiin 17. syyskuuta 2018 SpaceX:n toimipisteessä. Kuulento on tarkoitus suorittaa SpaceX:n Starshipilla. Projektin ensijulkaisun aikaan lento on tarkoitus tehdä vuonna 2023.

Maezawan lisäksi lennolle on mukaan tarkoitus valita 6-8 eri taiteen lajin harjoittajaa. Lisäksi mukana tulee olemaan SpaceX:n lentohenkilökuntaa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

27. helmikuuta 2017 SpaceX julkaisi tiedotteen, jonka mukaan kaksi yksityishenkilöä ovat varanneet ja maksaneet ennakkomaksua matkaan Kuun ympäri. Aluksena toimisi Crew Dragon ja kantorakettina Falcon Heavy tai Falcon 9 Block 5. Oletettavasti kyseessä olisi vapaalento kuun ympäri eli alus ei asetu Kuun kiertoradalle.[1] Myöhemmin paljastui, että kyseessä olisi Maezawa ja tämän ystävä. Tämä hanke ei toteutunut.

Lento[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DearMoon
Lennon tilastotiedot
Avaruusaluksen nimi BFR
Kantoraketti BFR
Lennon kesto 6 päivää
Navigaatio
←   →

Alkuperäinen, hankkeen julkaisun yhteydessä esitetty, suunnitelma on tehdä Kuun ympärilento vuonna 2023. Lennon kesto olisi 6 päivää ja siinä ei asetuttaisi kiertoradalle vaan kierrettäisiin Kuun ympäri ja palattaisiin suoraan takaisin Maahan. Lentorata on samanlainen kuin Apollo 13:n vuonna 1970.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]