Day of the Tentacle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Day of the Tentacle
Day of the tentaclen kansikuva.jpg
Kehittäjä LucasArts
Julkaisija LucasArts
Jakelija LucasArts ja GOG.com
Suunnittelija Tim Schafer ja Dave Grossman
Säveltäjä Clint Bajakian, Peter McConnell ja Michael Land
Ohjelmoija Gwen Musengwa, Judith Lucero, Jonathan Ackley, Ron Baldwin, Tim Schafer, Dave Grossman
Pelimoottori SCUMM
Julkaistu 1993
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
USK 12
Alusta Macintosh, MS-DOS
Jakelumuoto levyke, CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Kuvankaappaus pelistä

Maniac Mansion: Day of the Tentacle on LucasArtsin vuonna 1993 julkaisema seikkailupeli. Se on kirjoitettu SCUMM-komentokielellä. Tyyliltään peli on kyynisen humoristinen.

Day of the Tentacle on jatko-osa Maniac Mansionille, mutta melko erilainen rakenteeltaan. Molemmissa ohjataan kolmea kyvyiltään eroavaa hahmoa, mutta jatko-osassa roolipeliominaisuudet eivät ole yhtä merkittävässä osassa, eikä hahmoja voi valita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Day of the Tentaclen tapahtumat alkavat viisi vuotta Maniac Mansionin jälkeen samassa Edisonien suvun kartanossa, kun Purppura Lonkero juo ydinjätteen saastuttamaa vettä ja käytyään läpi mutaation aloittaa maailman valloittamisen. Weird Ed Edison kutsuu Maniac Mansionissa esiintyneen Bernard Bernoullin ystäviensä Lavernen ja Hoagien kanssa pelastamaan maailman. Hoagie on ylipainoinen heavy metal -muusikko ja Laverne sekava ja epänaisellinen lääketieteen opiskelija.

Tohtori Fred yrittää lähettää kolmikon ajassa vuorokauden verran taaksepäin estämään veden saastumisen ja siten Purppuran Lonkeron mutatoitumisen. Aikakone menee kuitenkin rikki ja lähettää Hoagien 200 vuotta menneisyyteen ja Lavernen 200 vuotta tulevaisuuteen. Hoagien ja Lavernen tehtäväksi muodostuu hankkia virtalähde aikakapseleilleen sillä aikaa kun Bernardin täytyy auttaa professoria korjaamaan aikakoneen keskusyksikkö. Vaikka aikakone onkin rikki, hahmot voivat kuitenkin siirtää toistensa aikaan elottomia esineitä.

Hoagie päätyy aikaan, jolloin George Washington on kirjoittamassa Yhdysvaltain perustuslakia Edisonien kartanossa, Betsy Ross on sommittelemassa Yhdysvaltain lippua ja Benjamin Franklin lennättää leijaa todistaakseen salaman sähköisyyden. Laverne päätyy vangiksi aikaan, jossa lonkerot hallitsevat lähes koko maailmaa ja ihmiset ovat ylellisten lemmikkien asemassa.

Moni Day of the Tentaclen ongelmista vaatii esineiden siirtämistä ajasta toiseen tai tulevaisuuden muuttamista. Esimerkiksi Laverne jää aikamatkan jälkeen kumkvattipuuhun kiinni, ja vapautuu siitä, kun Hoagie menneisyydessä naamioi sen kirsikkapuuksi ja yllyttää George Washingtonin kaatamaan sen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Day of the Tentaclen julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Day of the Tentacle julkaistiin vuonna 1993 samanaikaisesti MS-DOSille levykkeillä ja CD-ROMilla sekä Macintoshille CD-ROMilla. CD-ROM-julkaisuissa hahmojen kaikki repliikit oli äänitetty puheena.

Day of the Tentacle on kirjoitettu SCUMMin versiolla 6.

Day of the Tentaclen tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Day of the Tentaclen suunnittelivat ja käsikirjoittivat Tim Schafer ja Dave Grossman. Pelin ohjelmoivat Gwen Musengwa, Judith Lucero, Jonathan Ackley, Ron Baldwin, Grossman ja Schafer. Pääkuvittaja oli Peter Chan. Hahmosuunnittelija ja pääanimaattori oli Larry Ahern. Pelin musiikit sävelsivät Clint Bajakian, Peter McConnell ja Michael Z. Land.

Päähahmojen ääninäyttelijät olivat Richard Sanders, Denny Delk, Jane Jacobs ja Nick Jameson.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]