David Duke

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
David Duke vuonna 2008.

David Ernest Duke (s. 1. heinäkuuta 1950) on yhdysvaltalainen poliittinen aktivisti. Duke on valkoinen nationalisti ja esittäytyy ”roturealistiksi”. Hän kannattaa rotujen sekoittumisen estämistä ja valkoista separatismia.

Duke on entinen Louisianan edustajainhuoneen jäsen ja presidentinvaalien esivaalien osanottaja sekä republikaanien että demokraattien riveissä. Oppiarvoltaan Duke on historian tohtori.[1] Hän liittyi vuonna 1967 Ku Klux Klaniin ja oli vuodesta 1974 vuoteen 1978 Knights of the Ku Klux Klan -järjestön suurlohikäärmeen (Grand Dragon) arvoinen johtaja. Hänen johtajakautenaan KKK kehittyi maltillisempaan suuntaan eikä syyllistynyt rikoksiin.

Duke uskoo juutalaisten taloudelliseen ja poliittiseen ylivaltaan sekä mediavaltaan länsimaissa, eritoten Yhdysvalloissa. Dukea on kuvailtu "uusnatsiksi" ja "Amerikan radikaalioikeiston tunnetuimmaksi henkilöksi". Duke on listattu maailman tunnetuimpien holokaustin kiistäjien listoille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. David Duke Earns Full Doctorate in Ukraine – Jewish Leaders Protest 8.8.2008. David Duke. Viitattu 16.8.2006. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]