David Akers

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
David Akers
David Akers2.jpg
Pelipaikka potkaisija
Pelinumero 2
Pituus 178 cm
Paino 93 kg
NFL-seura Detroit Lions
Aik. seurat Atlanta Falcons
Carolina Panthers
Washington Redskins
Philadelphia Eagles
San Francisco 49ers
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Syntymäaika 9. joulukuuta 1974 (ikä 43),
Lexington, Kentucky
Pääsarjaura 1998––

David Roy Akers (s. 9. joulukuuta 1974 Lexington, Kentucky) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan potkaisija. Hän edustaa NFL-liigassa pelaavaa Detroit Lionsia.

Akers on valittu kuudesti NFL:n tähdistöotteluun Pro Bowliin.

NFL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louisvillen yliopistossa yliopistojalkapalloa pelannutta Akersia ei varattu vuoden 1997 NFL:n varaustilaisuudessa. Hän vietti seuraavan kauden Atlanta Falcons ja Carolina Panthersin harjoitusmiehistöissä. NFL-debyyttinsä Akers teki kaudella 1998, pelaten yhden ottelun Washington Redskinsin paidassa. Se jäi myös Akersin ainoaksi otteluksi joukkueessa, Redskinsin purkaessa hänen sopimuksensa seuraavana vuonna.

Philadelphia Eagles lähetti Akersin heti sopimuksen tehtyään loppukaudeksi 1999 Eurooppaan Berlin Thunderin joukkueeseen. Seuraavalla kaudella hän onnistui voittamaan Eaglesin potkaisijan paikan itselleen, ja pelasi seurassa lähes koko vuosikymmenen ajan, kauden 2010 loppuun saakka.

Akers teki heinäkuussa 2011 sopimuksen San Francisco 49ersin kanssa. Ensimmäinen kausi seuran riveissä oli jättimenestys Akersille, hänen tehtyä kaudella yhteensä 44 potkumaalia. Kyseessä oli 49ersin sekä koko NFL:n ennätys. Seuraava kausi sujui huonosti ja joukkue päätti luopua potkaisijastaan.

Detroit Lions solmi kaudella 2013 Akersin kanssa sopimuksen.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.