Darren Shahlavi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Darren Shahlavi
Henkilötiedot
Koko nimi Darren Majian Shahlavi
Syntynyt 5. elokuuta 1972
Stockport, Britannia
Kuollut 14. tammikuuta 2015 (42 vuotta)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1991–2015
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Darren Shahlavi (5. elokuuta 1972 Stockport, Englanti14. tammikuuta 2015 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat[1]) oli brittiläinen näyttelijä ja itämaisten taistelulajien taitaja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shahlavi aloitti näyttelemisen elokuvissa 1990-luvulla Aasiassa. Hän työskenteli koko 1990-luvun hongkongilaisissa elokuvissa, kuten Suojelusenkelit (1995), Tai Chi Chun (1996) ja Techno Warriors (1998). 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Shahlavi päätyi yhdysvaltalaisiin elokuviin ja sai ensimmäisen roolinsa elokuvasta Hostile Environment (2000). Hänellä oli myös pieni rooli elokuvassa I Spy (2002), jossa pääosia esittivät Eddie Murphy ja Owen Wilson. Vuosikymmenen loppupuolella Shahlavi esiintyi enimmäkseen vierailevissa televisiorooleissa, sarjoissa kuten Kadonneiden jäljillä, Pirunkaupat ja Bionic Woman.

Shahlavi sai hieman isomman roolin 2010-luvun alussa elokuvassa Ip Man 2, jossa hän esitti Twister-nimistä nyrkkeilijää. Hän otteli elokuvan loppupuolella pääosaa esittänyttä Donnie Yeniä vastaan. Samana vuonna Shahlavi nähtiin roiston roolissa Steven Seagalin elokuvassa Born to Raise Hell, jossa hänellä oli myös yhteinen tappelukohta Seagalin kanssa. Myös Steve Austinin tähdittämässä Tactical Force – erikoisjoukkue -elokuvassa Shahlavi esitti rikollista. Tällä kertaa hänellä oli yhteinen tappelukohtaus Michael Jai Whiten kanssa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shahlavi alkoi harrastamaan seitsemänvuotiaana judoa vuokratussa teatterissa, jossa hän myös näki näyttelijöiden esiintyvän aikaisin ennen harjoituksia. Huomattuaan taisteluelokuvien näyttelijöitä, kuten Bruce Leen ja Jackie Chanin Shahlavilla heräsi kiinnostusta esiintyä samankaltaisissa elokuvissa. Tämän myötä hän ryhtyi harjoittelemaan karatea ja myöhemmin myös potkunyrkkeilyä ja thainyrkkeilyä Manchesterissä.

Shahlavi löydettiin kuolleena kotoaan Los Angelesista 14. tammikuuta 2015. Kuolinsyyksi epäillään lääkkeiden yliannostusta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b ‘Mortal Kombat’ Actor Darren Shahlavi Dead of Apparent Overdose TMZ. 20.1.2015. Viitattu 21.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]