Darkoth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Darkoth
Darkoth, kuoleman demoni
Darkoth, kuoleman demoni
Luoja(t) Gerry Conway, Rick Buckler & Joe Sinnott
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four (vol.1) #142.
Henkilötiedot
Oikea nimi Desmond Pitt
Status Aktiivinen
Voimat Yli-inhimilliset voimat, nopeus, notkeus ja kestävyys, kyky lentää, voimakkaat antennisäteet, monikäyttöinen häntä, kyky säädellä tiheyttään
Suhteet
Sukulaiset Nimettömäksi jäänyt vaimo (kuollut), poika

Darkoth, oikealta nimeltään Desmond Pitt on Marvel-kustantamon luoma supersankari (aikaisemmin superroisto). Darkothin ensiesiintyminen tapahtui Fantastic Four-lehden numerossa (vol.1) 142 ja hahmon loivat Gerry Conway, Rick Buckler ja Joe Sinnott.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Desmond Pitt oli majuri Yhdysvaltain armeijassa, kun hän tapasi koelentäjän nimeltään Ben Grimm. Pian Pitt ja Grimm ystävystyivät. Pitt meni myöhemmin naimisiin ja sai pojan. Pittin seuraava komennus oli Kennedy Space Centeriin, jossa uutta koeluontoista avaruussukkulaa oltiin kehittelemässä.

Asiat saivat kuitenkin ikävän käänteen Pittin kuullessa vaimollaan olevan parantumaton sairaus. Lääkärit antoivat hänelle vain pari kuukautta elinaikaa. Stressaantunut ja tunteidensa kanssa kamppaileva Pitt sai myös selville, että Latverian hirmuhallitsija tohtori Victor von Doom oli ujuttanut agenttejaan töihin avaruuslaitokselle.

Yrittäessään saada selville vakoilun laajuuden Pitt teeskenteli haluavansa mukaan toimintaan. Hän ei kuitenkaan kertonut kenellekään toimistaan, ei edes ylemmilleen. Nopeasti yhteistyöhaluinen Pitt tekikin vaikutuksen vakoilijoiden johtajiin ja tätä kautta itse von Doomiin. Lopulta Pitt sai selville Doomin tarvitsevan sukkulan aurinkoenergiatekniikkaa maansa sähköntuotannon lisäykseen.

Ennen Doomin suunnitelmien paljastamista ylemmilleen, Pittin vaimo kuoli ja järkyttynyt Pitt äityi huolimattomaksi. Doom saikin pian selville Pittin olevan kaksoisagentti ja nopeasti käänsi tilanteen epäedulliseksi Pittin kannalta. Doomin asiamiehet NASA:n johtopaikoilla julistivat Pittin rikolliseksi, mutta ennen pidätystä Pitt katosi.

Viranomaiset julistivat hänet kuolleeksi vaikka todellisuudessa Pitt oli kidnapattu Latveriaan, jossa kostonhimoinen Doom päätti tehdä tästä esimerkin muille mahdollista petosta hautoville. Doom altisti Pittin sarjalle kemiallisille ja kyberneettisille käsittelyille, joiden tuloksena Pittistä muovattiin supervoimainen Darkoth. Ulkonäöllisesti Pitt luotiin muistuttamaan Latverian vuorilla vaeltavaa myyttistä demonia. Darkothille annettiin yliluonnolliset voimat, notkeus ja rajoitetut psioniset voimat.

Doom myös murskasi ja poisti Pittin luut korvaten ne promethiumista tehdyillä kopioilla. Lopullisesti Doom alisti Darkothin muistilaitteensa vaikutukselle, jolloin kaikki Darkothin muistot entisestä elämästä katosivat. Lisäksi Doom istutti Darkothin mieleen ajatuksen, että tämä oli todellisuudessakin demoni ja että Doom oli onnistunut pelastamaan Darkothin omasta synkästä ulottuvuudestaan. Näin Darkothista tuli mitä lojaalein palvelija miehelle, joka teki hänestä hirviön.

Darkoth palveli Doomia uskollisesti tämän hyökätessä Ihmenelosten Möykyn kimppuun. Taistelun kuluessa Darkoth kuitenkin sai kuulla todellisesta identiteetistään ja hyökkäsikin entistä herraansa vastaan. Lopulta Darkoth uhrasi itsensä romuttaakseen Doomin suunnitelmat.

Darkoth ei kuitenkaan kuollut, vaan jäi ajelehtimaa maata kiertävälle radalle. Sieltä hänet löysi Diablo, joka uutteillaan herätti Darkothin jälleen eloon. Diablo teki uutteistaan sellaisia, ettei Darkoth pärjännyt ilman niitä.

Vastahakoisesti Darkoth lupasi auttaa Diabloa tämän suunnitelmissa Ihmenelosia vastaan. Darkoth kuitenkin päätti, ettei hänen oma elämänsä merkitse mitään. Niinpä hän romutti Diablon suunnitelmat ja ehti juuri ennen kuolemaansa tunnustaa Möykylle olevansa tämän vanha ystävä Desmond Pitt[1].

Kuolemansa hetkellä pahuuden herra Mefisto kuitenkin onnistui varastamaan Darkothin mielen ja ruumiin ja kuljettamaan ne omaan helvetilliseen kotiulottuvuuteensa. Mefisto manipuloi Darkothin taistelemaan Thoria vastaan ja täytti hänen sielunsa pimeydellä. Thor kuitenkin tajusi tämän ja käänsi prosessin. Darkoth kuoli tämän myötä, mutta syntyi jälleen (kiitos promethiumin) Limbossa, josta Doom oli louhinut promethiuminsa.

Myöhemmin Tohtori Doom tunkeutui uudelleen Limboon promethiumin perässä. Tällä kertaa Kostajat ja Excalibur yrittivät pysäyttää Doomin suunnitelmat ja tunkeutuivat tämän perässä Limboon. Darkoth kuitenkin voitti Doomin ja S'Ymin, Limbon entisen valtiaan. Lopulta Darkoth jäi hallitsemaan rauhaisaksi paikaksi muuttunutta Limboa.

Voimat & varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darkothilla on yli-inhimilliset voimat (hän nostaa noin 50 tonnia), nopeus, refleksit, kestävyys ja notkeus. Darkothin luusto on suurimmaksi osaksi korvattu promethiumilla, mystisellä metallilla, jota löytyy vain Limbosta. Darkoth kesti Möykyn murskaavat iskut leikiten ja hänen paksu nahkansa kestää jopa tykin ammukset lähietäisyydeltä. Darkoth ei tarvitse ruokaa, juomaa tai ilmaa selviytyäkseen.

Darkothin teräksiset kynnet kykenivät murtamaan jopa Möykyn paksun panssarin ja vapauttamaan myrkkyä, joka tainnuttaa uhrinsa. Darkothin antennimaiset ulokkeet kykenevät ampumaan energiaiskuja lämpöenergian (sulattaen jopa tuhansia tonneja terästä sekunneissa) tai voimaiskun (tarpeeksi voimaa liikuttamaan satojen kilojen painoisen esineen metrejä taaksepäin) muodossa.

Antennien energiaiskut kykenevät myös tunkeutumaan vastustajan mieleen ja tainnuttamaan tai muuttamaan tämän väliaikaisesti hulluksi. Darkoth kuitenkin käyttää energiaiskujaan vasta viimeisenä keinona – kenties niiden vaatiman suuren energiamäärän vuoksi. Hän kykenee myös kiipeämään seiniä pitkin ja käyttämään häntäänsä ruoskamaisena aseena.

Diablon alkemiakäsittelyn jälkeen Darkoth kykenee lentämään pienten nilkkasiipiensa avulla ja säätelemään tiheyttään (vrt. Vision).

Jälleensyntymänsä Limbossa jälkeen Darkoth kykenee muuttamaan muotoaan kuten luomaan itsestään lonkeroita ja avaamaan rintaansa valtavia kitoja, joilla niellä vastustajansa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fantastic Four #193-194. marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]