Darcs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Darcs
Kehittäjä David Roundy
Kehityshistoria
Vakaa versio 2.16.5 ()[1]
Tiedot
Ohjelmistotyyppi versionhallinta
Alusta Windows, Linux, macOS
Lisenssi GNU GPL
Aiheesta muualla
Verkkosivusto
Versiohallinta

Darcs on Haskell-ohjelmointikielellä toteutettu hajautettu versionhallintajärjestelmä.[2][3] Sen pääkehittäjä on David Roundy. Ohjelman nimi on akronyymi sanoista "David's Advanced Revision Control System". Nimi kirjoitetaan usein kokonaan pienillä kirjaimilla, paitsi lauseen alussa.

Darcs kutsuu tallennettuja versioita päivityksiksi (patch). Darcsin erikoisiin ominaisuuksiin kuuluu se, että käyttäjällä on suuri valta hyväksyä tai hylätä lähetetyt ja vastaanotetut päivitykset, joten käyttäjä voi päivittää tarvittaessa vain osan ohjelmakoodista tai käyttää vain tietyistä lähteistä tulleita päivityksiä. Päivitysten keskinäiseen järjestäytymiseen ja yhdistymiseen on omat sääntönsä, joita kehittäjä kutsuu päivitysteoriaksi (Theory of patches).

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darcsia on kritisoitu muun muassa sen suorituskyvystä.[4] Eräistä tilanteista seuraa muutosten yhdistämisen (engl. merge) eksponentiaalinen kasvu.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://hackage.haskell.org/package/darcs-2.16.5. Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. Moertel, Tom: How I stopped missing Darcs and started loving Git blog.moertel.com. Viitattu 23.2.2017.
  3. Sebastian Fischer: Darcs, concepts and internals (PDF) bioinf.uni-leipzig.de. Arkistoitu 6.11.2019. Viitattu 6.11.2019. (englanniksi) 
  4. Simon Marlow: [darcs-users Re: current status of darcs] lists.osuosl.org. 7.3.2007. Viitattu 6.11.2019. (englanniksi)
  5. Frequently Asked Questions (Performance) darcs.net. Viitattu 7.11.2019. (englanniksi)
Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.