Danny Williams

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Danny Williams
Henkilötiedot
Koko nimi Danny Williams
Syntynyt 13. heinäkuuta 1973 (ikä 46)
Brixton, Lontoo
Kansalaisuus Englanti
Nyrkkeilijä
Lempinimi Brixton Bomber
Pituus 187 cm
Paino 129 kg
Painoluokka raskassarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 79
Voitot 52
– tyrmäysvoitot 39
Tappiot 26
Ratkaisemattomat 0
Ei tuomiota/
mitätöity
1

Danny Williams (s. 13. heinäkuuta 1973 Brixton, Lontoo) on englantilainen raskaansarjan ammattilaisnyrkkeilijä, Britannian raskaansarjan hallitseva ja Kansainyhteisön entinen mestari. Williams tunnetaan myös lempinimellä ”Brixton Bomber”, jonka hän on saanut asuinpaikkansa mukaan. Nyrkkeilyssä Williams tunnetaan parhaiten rajuista yhteenotoista Mike Tysonin ja Vitali Klitschkon kanssa.

Williamsin paino hänen ollessaan ottelukunnossa on noin 120 kiloa ja hän on noin 198 senttimetriä pitkä.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williams voitti nyrkkeilyn Euroopan-mestaruuskilpailuissa vuonna 1993 pronssimitalin painoluokassa 91 kg/201 lbs, eli raskaassasarjassa. Vuonna 1994 Williams voitti superraskaassasarjassa pronssia Kansainyhteisön kisoissa (Commonwealth Games) 1994. Hänen amatööriuransa tilastot olivat 29–6. Tämän jälkeen Williams siirtyi kokopäiväiseksi ammattilaiseksi.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williamsin ensimmäinen ammattilaisottelu oli 21. lokakuuta 1995, jolloin hän tyrmäsi toisessa erässä brittiläisen Vance Indiensin. Vuonna 1995 Williams otteli ainoastaan kaksi kertaa, voittaen molemmat ottelunsa tyrmäyksellä. Seuraavana vuonna Williams otteli jo viisi kertaa, tyrmäten muun muassa Andy Lambertin, pysytellen vieläkin voittamattomana. Myös vuoden 1997 viisi ottelua sujuivat tappioitta.

Vuonna 1999 Williams hävisi heikkona pidetylle Julius Francisille tuomariäänin 12. erän jälkeen Ison-Britannian raskaansarjan mestaruusottelussa. Tämän jälkeen Williams otteli muutaman nuhruisen ottelun voittaen ne kaikki. Eräs näistä otteluista oli hänen maanmiestään, Mark Potteria vastaan. Ottelussa Williams muljautti oikean olkapäänsä kamppailun alussa paikoiltaan, mutta tyrmäsi Potterin siitä huolimatta pelkällä vasemmallaan. Vuonna 2001 oli jälleen aika otella Julius Francisia vastaan Britannian mestarin tittelistä, ja tuloksena oli tyrmäysvoitto neljännessä erässä. Williams pysyi tämän jälkeen pitkään voittojen tiellä, kunnes seinä tuli vastaan vuonna 2003 Sinan Samil Saminin muodossa, joka niin ikään voitti hänet keskeytyksellä kuudennessa erässä. Saminin ja Williamsin välinen ottelu oli Euroopan nyrkkeilyliiton EBU:n mestaruusottelu.

Tyson ja Klitschko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williams otteli vuosina 2003–2004 vielä useammankin voitto-ottelun, kunnes vastaan asettui Mike Tyson. Ottelussa Williams oli tulla tyrmätyksi jo ensimmäisessä erässä, mutta hän onnistui sitomaan Tysonin, ja selviytymään eteenpäin. Ensimmäisen erän lopussa Tysonin polvikierukka repeytyi, mikä haittasi tämän liikkumista kehässä. Ensimmäiset kolme erää olivat Tysonin hallintaa, mutta tämän jälkeen hän väsyi, ja hieman ennen neljännen erän loppua Williams iski viisi väkevää koukkua, jotka kaatoivat Tysonin. Tyson vaikutti kohtalaisen hyväkuntoiselta, mutta hän ei ehtinyt ajoissa jaloilleen, joten Williams voitti ottelun tyrmäyksellä ajassa 2.51 kymmeneräisen ottelun neljättä erää. Tysonin jälkeen Williams harppasi Vitali Klitschkon kimppuun 11. joulukuuta 2004 WBC-liiton titteliottelussa. Ottelu oli Williamsille täydellinen painajainen. Hän kaatui kanveesiin ottelun aikana kaikkiaan neljästi; ensimmäisessä, kolmannessa, seitsemännessä ja kahdeksannessa erässä. Kahdeksannessa erässä kaatuminen oli Williamsille lopulta liikaa, ja tuomari keskeytti ottelun ajassa 1.26 kahdeksatta erää Klitschkon johtaessa kaikin tuomariäänin.

Williamsin ura ei päättynyt siihen, vaan jatkui Zoltan Petranyita vastaan, josta hän saavutti helpon voiton kolmannessa erässä. Seuraavaksi hän kohtasi brittiläisen Audley Harrisonin kamppailussa Ison-Britannian mestaruudesta. Williams voitti Harrisonin 12. erässä. Williams iski Harrisonin 10. erässä kanveesiin, mutta tämä nousi ylös – hävitäkseen kaikin tuomariäänin ottelun jälkeen. Ura jatkui 12. erän pistevoitolla Matt Skeltonista, tässäkin oli kyse Ison-Britannian mestaruudesta, jota Williams vielä menestyksekkäästi puolusti. Seuraavaksi hän maksoi kalavelkoja turkkilaisille voittamalla Adnan Serinin kolmannessa erässä tuomarin keskeytyksellä. Kohta olikin aika ottaa uusintaottelu Matt Skeltonia vastaan, mutta tällä kertaa ottelu päättyi tappioon – niukkaan sellaiseen 12. erässä, eikä Williams ollut enää Britteinsaarten mestari.

Seuraavaksi Williams haki vauhtia ottamalla yhteen Audley Harrisonin kanssa. Ensimmäisessä erässä Williamsin nenään tuli pieni haava, mutta tämä ei vaikuttanut ratkaisevasti ottelun kulkuun. Ottelu päättyi Williamsin tappioon tuomarin keskeytyksellä kolmannessa erässä. Williamsin uran toiseksi viimeinen ottelu oli Scott Gammeria vastaan, jonka hän voitti yhdeksännessä erässä tyrmäyksellä. Viimeisen kerran Williams on otellut 8. joulukuuta 2007 Sveitsin Baselissa, jolloin hän kohtasi ukrainalaisen Oleg Platovin. Ottelu päättyi tuloksettomana Williamsin silmäkulman auettua.

Vuonna 2008 Williams voitti Marcus McGeen ylivoimaisella pistevoitolla, Konstantin Airichn teknisellä tyrmäyksellä seitsemännessä erässä ja John McDermottin. Marraskuussa Williams hävisi Albert Sosnowskille teknisellä tyrmäyksellä kahdeksannessa erässä.

Vuonna 2009 Williams kohtasi John McDermottin toisen kerran urallaan. Wiliams voitti ottelun tuomariäänin täysien erien jälkeen.

Viimeksi Williams otteli 2. lokakuuta 2009 häviten Carl Bakerille hajaäänituomiolla täysien erien jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]