Daniel Pinkham

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Daniel Rogers Pinkham, Jr. (5. kesäkuuta 192318. joulukuuta 2006) oli yhdysvaltalainen säveltäjä.

Pinkham oli massachusettsilainen. Hänen tärkeimpiä opettajiaan olivat Walter Piston, Aaron Copland, Wanda Landowska, E. Power Biggs, Samuel Barber, Arthur Honegger ja Nadia Boulanger. Hänen tärkeimmät soittimensa olivat cembalo ja urut.

Pinkham pääsi Bostonin konservatorion opettajaksi vuonna 1946. Vuodesta 1959 kuolemaansa 2006 hän opetti Uuden-Englannin konservatoriossa. Hän opetti lyhyempiä ajanjaksoja myös muissa merkittävissä laitoksissa, kuten Harvardin yliopistolla, ja eräs hänen oppilaistaan oli jazzmuusikkona tunnetuksi tullut Gigi Gryce.

Pinkham soitti ammattimaisesti myös aiemmin hartaasti opiskelemiaan cembaloa ja urkuja. Hän toimi pitkään muun muassa King’s Chapelin urkurina Bostonissa. Alan Hovhanessin duo cembalolle ja viululle oli kirjoitettu tilaustyönä Pinkhamille ja viulisti Robert Brinkille. Kroonista lymfaattista leukemiaa sairastanut Pinkham kuoli Massachusettsissa 83-vuotiaana 18. joulukuuta 2006.

Pinkhamin tunnetuimmat teokset ovat kirkollista musiikkia, jossa uruilla on usein oleellinen rooli. Hän oli kuitenkin varsin tuottelias musiikintekijä ja kirjoitti myös lukuisissa muissa genreissä.

Tämä säveltäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.