Daniel Bernhardt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sveitsiläisestä näyttelijästä ja mallista. Ruotsalaisesta jääkiekkoilija Daniel Bernhardtista on eri artikkeli.
Daniel Bernhardt
Henkilötiedot
Syntynyt31. elokuuta 1965 (ikä 58)
Worblaufen, Sveitsi
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Alex Cardo
(Bloodsport II – The Iron Hand)
Agentti Johnson
(Matrix Reloaded)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Daniel Bernhardt (s. 31. elokuuta 1965 Worblaufen, Sveitsi) on sveitsiläinen näyttelijä ja entinen malli.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bernhardt opiskeli arkkitehdiksi Bernissä ja valmistumisensa jälkeen hän perusti veljensä kanssa kamppailukoulun. Bernhardt on harjoitellut kamppailulajeja 15-vuotiaasta lähtien, kuten potkunyrkkeilyä, kungfuta ja taekwondoa.[1] Hän työskenteli vaatemallina Pariisissa, Ranskassa ja myöhemmin myös New Yorkissa. Bernhardt esiintyi Versacen mainoksessa yhdessä Jean-Claude Van Dammen kanssa, josta hän sai innostuksen esiintyä toimintanäyttelijänä.[1]

Bernhardt päätti tehdä itsestään esittelyvideon ja lähetti sen eri tuottajille, joista Marc DiSalle huomasi Bernhardtin kamppailutaidot ja onnistui saamaan hänet alun perin Jean-Claude Van Dammen tähdittämän Bloodsport – viimeiseen asti elokuvan jatko-osaan Bloodsport II – The Iron Hand.[1] Berhardt esiintyi vielä Bloodsport III – kumitessa, kunnes päätyi esiintymään kolmessa suoraan videolle julkaistuissa toimintaelokuvissa Future War, True Vengeance ja Perfect Target. Hän palasi vielä vuonna 1999 viimeisen kerran Bloodsportin pariin elokuvasarjan neljännessä osassa Bloodsport: The Dark Kumite. Sittemmin Bernhardt on esiintynyt elokuvissa G2, Matrix Reloaded, Chuck Norrisin esittämässä The Cutter ja Supreme Champion.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Interview: Daniel Bernhardt 16.11.2010 Viitattu 8.7.2011 (englanniksi)