Dan Reynolds (muusikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daniel Coulter Reynolds
Daniel Reynolds vuonna 2018.
Daniel Reynolds vuonna 2018.
Henkilötiedot
Koko nimi Daniel Coulter Reynolds
SyntynytLas Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Muusikko
Laulukielet englanti
Tyylilajit vaihtoehtorock ja pop rockView and modify data on Wikidata
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Yhtyeet Imagine Dragons
Levy-yhtiöt Interscope RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.imaginedragonsmusic.com

Daniel Coulter "Dan" Reynolds (s. 14. heinäkuuta 1987) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten lasvegasilaisen rock-yhtyeen Imagine Dragonsin laulajana.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reynolds syntyi 14. heinäkuuta 1987 Las Vegasissa. Hänen vanhempansa ovat Christene M. ja Ronald Reynolds. Molemmat ovat kotoisin Pohjois-Nevadasta. Hänellä on 8 sisarusta, 7 veljeä ja yksi sisko.

Reynolds on mormonina kasvanut, mutta aikuisena hieman etääntynyt mormonikulttuurista arvojensa ja valintojensa suhteen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imagine Dragons (2008–nykyhetki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reynolds oli haluton ryhtymään muusikoksi, osittain koska hänen bändikaverinsa Wayne Sermon kertoi hänelle, "Älä tee musiikkia, koska haluat tehdä musiikkia, vaan tee musiikkia, jos sinun pitää tehdä musiikkia." Kun Reynolds aloitti opiskelun Brigham Youngin yliopistossa, hän totesi, ettei voinut "tehdä mitään muuta", ja sitoutui täysin muusikon uraan. Utahissa Reynolds tapasi ja värväsi rumpali Andrew Tolmanin muodostaakseen yhtyeen yhdessä Wayne Sermonin kanssa. Reynoldsin johtamana, Imagine Dragons voitti BYU:n "Battle of the Bands" -kilpailun ja muita paikallisia kilpailuja. Basisti Ben McKee liittyi yhtyeeseen Las Vegasissa sekä myöhemmin, Andrew Tolmanin erotessa yhtyeestä, myös rumpali Daniel Platzman. Marraskuussa 2011 he allekirjoittivat levytyssopimuksen Interscope Recordsin kanssa ja alkoivat työskennellä Grammy-palkitun tuottajan Alex da Kidin kanssa.

Imagine Dragons julkaisi debyytti-albumin Night Visions ja ensimmäisen singlen "It's Time" syyskuussa 2012. Albumi voitti muun muassa Billboard-palkinnon parhaasta rock-albumista. Toinen single "Radioactive" saavutti kolmannen sijan Billboard Hot 100 -listalla ja kolmas single "Demons" kuudennen sijan. Toinen albumi Smoke + Mirrors julkaistiin helmikuussa 2015. Sen kaksi singleä, "I Bet My Life" ja "Shots", sijoittuivat Billboard Hot 100 -listalle.

Egyptian (2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 Reynolds tapasi Nico Vega -yhtyeen laulajan Aja Volkmanin. Hän kutsui Volkmanin auttamaan tekemiensä demojen viimeistelyssä. Kaksikko alkoi tehdä musiikkia yhdessä nimikkeellä "Egyptian". He äänittivät, tuottivat ja julkaisivat itsenäisesti neljän kappaleen pituisen EP:n digitaalisesti.

Night Street Records (2016–nykyhetki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2016 Reynolds perusti oman levy-yhtiönsä, Night Street Recordsin, ja solmi levytyssopimuksen yhdysvaltalaiselle K.Flaylle.

Hengellinen puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulajan mormonitausta on vahvasti esillä Reynoldsin lyriikoissa. Omien sanojensa mukaan hänen tyylilleen ei sovi juhlimisesta tai seksuaalisuudesta laulaminen, vaan hän syventyy vahvasti tunteisiin sekä ongelmiin yksilön ja yhteiskunnan tasolla.

Hän on yhtyeensä kanssa järjestänyt kaksi kertaa "Loveloud"-nimiset musiikkifestivaalit LGBTQ-Youthia tukemaan vuosina 2017 ja 2018. Hän julkaisi vuonna 2018 "Believer"-dokumentin, joka myös liittyy seksuaalitasa-arvoon sekä Reynoldsin omaan elämään.

Yhtye on myös perustanut Jesse Robinsonin ja tämän vanhempien avulla "Tyler Robinson Foundationin", jonka tarkoituksena on tukea ja rahoittaa lasten syöpähoitoja laajasti. Tyler Robinson Foundation -järjestö aloitti vuosien 2012 ja 2013 aikana Jesse Robinsonin veljen, Tylerin, kuoltua syöpään.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reynolds ja Aja Volkman avioituivat 5. maaliskuuta 2011, ja heillä on neljä lasta. Reynoldsilla on selkärankareuma ja hän on puhunut siitä avoimesti julkisuudessa. Hän on myös julkisesti kertonut sairastaneensa masennusta yläkouluikäisenä.