Dan Reynolds (muusikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dan Reynolds, 2018

Daniel Coulter "Dan" Reynolds (s. 14. heinäkuuta 1987) on Yhdysvaltalainen muusikko joka tunnetaan parhaiten lasvegasilaisen rock-yhtyeen Imagine Dragonsin laulajana.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reynolds syntyi 14. heinäkuuta 1987 Las Vegasissa. Hänen vanhempansa ovat Christene M. ja Ronald Reynolds, asianajaja ja kirjailija. Molemmat ovat kotoisin Pohjois-Nevadasta. Hänellä on 8 sisarusta, 7 veljeä ja yksi sisko.

Hän on mormonina kasvanut, sittemmin aikuisuudessa hieman syrjääntynyt mormonikulttuurista arvojensa, ja valintojensa suhteen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imagine Dragons (2008–nykyhetki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reynolds oli haluton ryhtymään muusikoksi, osittain koska hänen bändikaverinsa Wayne Sermon kertoi hänelle, "Älä tee musiikkia, koska haluat tehdä musiikkia vaan tee musiikkia, jos sinun pitää tehdä musiikkia." Kun Reynolds aloitti opiskelun Brigham Youngin Yliopistossa, Reynolds totesi, että hän ei voinut "tehdä mitään muuta", ja sitoutui täysin muusikon uraan. Utahissa, Reynolds tapasi ja värväsi rumpali Andrew Tolmanin muodostaakseen yhtyeen yhdessä Wayne Sermonin kanssa. Reynoldsin johtamana, Imagine Dragons voitti BYU:n "Battle of the Bands"-kilpailun ja muita paikallisia kilpailuja. Basisti Ben McKee liittyi bändiin Las Vegasissa sekä myöhemmin, Andrew Tolmanin erotessa yhtyeestä, myös rumpali Daniel Platzman. Marraskuussa 2011, he allekirjoittivat levytyssopimuksen Interscope Recordsin kanssa ja alkoivat työskennellä Grammy-palkitun tuottajan Alex da Kidin kanssa.

Imagine Dragons julkaisi debyytti-albumin Night Visions ja ensimmäisen singlen "It's Time" syyskuussa 2012. Albumi voitti mm. Billboard-palkinnon parhaasta rock-albumista. Toinen single "Radioactive" saavutti 3. sijan Billboard Hot 100-listalla ja kolmas single "Demons" 6. sijan. Toinen albumi Smoke + Mirrors julkaistiin helmikuussa 2015. Sen kaksi singleä, "I Bet My Life" ja "Shots" sijoittuivat Billboard Hot 100-listalla.

Egyptian (2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 Reynolds tapasi Nico Vega-yhtyeen laulajan Aja Volkmanin. Hän kutsui hänet auttamaan tekemiensä demojen viimeistelyssä. Kaksikko aloitti tekemään musiikkia yhdessä nimikkeellä "Egyptian". He äänittivät, tuottivat ja julkaisivat itsenäisesti neljän kappaleen pituisen EP:n digitaalisesti.

Night Street Records (2016-nykyhetki)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2016, Reynolds perusti oman levy-yhtiönsä, Night Street Records ja solmi levytyssopimuksen yhdysvaltalaiselle K.Flaylle.

Hengellinen puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulajan mormonitausta ja siitä seuranneet muuttujat ovat vahvasti esillä Reynoldsin lyriikoissa. Omien sanojensa mukaan hänen tyylilleen ei sovi juhlimisesta, tai seksuaalisuudesta laulaminen, vaan syventyy vahvasti tunnepuoleen, sekä ongelmiin yksilön, ja yhteiskunnan tasolla.

Hän on bändinsä kanssa järjestänyt kaksi kertaa "Loveloud" Nimiset musiikkifestivaalit LTBTG-Youthia tukemaan vuosina 2017 ja 2018. Samaten vuonna 2018 julkaistun "Believer" -dokumentin, joka liittyy myöskin seksuaalitasa-arvoon, ja Reynoldsiin omaan menneisyyteen, sekä elämään.

Bändi on myöskin järjestänyt Jesse Robinsonin, ja tämän vanhempien avulla "Tyler Robinson Foundationin," jonka tarkoituksena on tukea ja rahoittaa lasten syöpähoitoja laajasti. Tyler Robinson Foundation -Järjestö alkoi vuosien 2012, ja 2013 aikana Jesse Robinsonin veljen, Tylerin kuoltua syöpään.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reynolds ja Aja Volkman avioituivat 5. maaliskuuta 2011 ja heillä on kolme tytärtä. Parin esikoinen, Arrow Eve Reynolds, syntyi 8. elokuuta 2012. 28. maaliskuuta 2017 syntyivät kaksoset, Gia James ja Coco Rae. 26. huhtikuuta 2018 Reynolds ilmoitti Twitterissä hänen ja Volkmanin eronneen. Reynoldsilla on selkärankareuma ja hän on puhunut siitä avoimesti julkisuudessa. Hän on myöskin julkisesti kertonut sairastaneensa masennusta yläkouluikäisenä.