Dan Howell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dan Howell
Howell VidConissa vuonna 2014.
Howell VidConissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt11. kesäkuuta 1991 (ikä 32)
Wokingham, Yhdistynyt kuningaskunta
Kansalaisuus Yhdistynyt kuningaskunta brittiläinen
Ammatti videobloggaaja
videopelikommentaattori
radiojuontaja
Muut tiedot
Lempinimet danisnotonfire
danisnotinteresting
DanAndPhilGAMES
Järjestö YouTube
Aiheesta muualla
Kotisivu

Daniel James "Dan" Howell (s. 11. kesäkuuta 1991) on brittiläinen videobloggaaja ja radiojuontaja. Hänet tunnetaan erityisesti YouTube-kanavasta Daniel Howell, jolla on yli 6 miljoonaa tilaajaa. Vuosina 2013-2016 hän juonsi BBC Radio 1 -kanavalla yhdessä hyvän ystävänsä Phil Lesterin kanssa.

Howell syntyi ja kasvoi Wokinghamissa, Berkshiressä. Ennen YouTube-uran aloittamista hän työskenteli yrityksissä Focus DIY ja Asda. Myöhemmin Howell opiskeli Manchesterin yliopistossa, mutta keskeytti opintonsa keskittyäkseen YouTube-kanavaansa. Nykyisin Howell asuu yhdessä Phil Lesterin kanssa Lontoossa. Howell oli alun perin Phil Lesterin fani. He tutustuivat internetin kautta ja tapasivat myöhemmin 19 lokakuuta 2009 ja kuvasivat ensimmäisen videonsa yhdessä.

Howell latasi ensimmäisen YouTube-videonsa nimeltään "HELLO INTERNET" (suom. Hei Internetti) vuonna 2009. Nykyisin hänen kanavallaan on yli 6 miljoonaa tilaajaa ja yli 600 miljoonaa näyttökertaa. Yleensä hän kertoo niillä omasta elämästään. Howellin muita kanavia ovat danisnotinteresting ja DanAndPhilGAMES sekä DanAndPhilCRAFTS, ensimmäinen mainituista kanavista on hänen sivukanavansa, toinen taas puolestaan pelikanava, jota hän ylläpitää yhdessä Lesterin kanssa. Kolmas kanava - DanAndPhilCRAFTS - on aprillipila, jonka takia kanavalla on vain kolme videota. Ensimmäisellä videolla he tekevät paperisia lumihiutaleita, toisella glitterinaamat (Glitterfaces) ja kolmannella he tekevät perunaleimaisimet. Lesterin ja Howellin fanikuntaa kutsutaan Phandomiksi.

Vuonna 2015 julkaistiin Phil Lesterin ja Dan Howellin kirjoittama omaelämäkerrallinen kirja The Amazing Book Is Not On Fire (kombinaatio hänen ja Philin Youtube-kanavistaan ja book-sanasta). Kirja kertoo heidän yhteisestä YouTube-urastaan ja sen hyvistä ja huonoista puolista. Vuonna 2015-2016 Dan ja Phil pitivät kiertueen The Amazing Tour Is Not On Fire, jonka aikana he kävivät Britanniassa, Amerikassa, Australiassa ja Euroopassa (Dublinissa, Berliinissä ja Tukholmassa). 5. lokakuuta 2016 YouTube Rediin ilmestyi kaksi elokuvaa heidän kiertueestaan, Toisessa elokuvassa - The Amazing Tour Is Not On Fire - on heidän koko lavaesityksensä ja toinen elokuva - Dan and Phil's Story of TATINOF - on dokumentti kiertueesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]