Dan Harris

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dan Harris (s. 1979 Kingston, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen elokuvakäsikirjoittaja ja ohjaaja, joka tunnetaan erityisesti työstään yhdessä Michael Doughertyn ja Bryan Singerin kanssa. Kolmikko on muun muassa kirjoittanut käsikirjoitukset elokuviina X-Men 2 ja Superman Returns.

Harrisin ensimmäinen elokuvaohjaus oli Imaginary Heroes, jota tähdittivät Sigourney Weaver, Jeff Daniels, Emile Hirsch ja Michelle Williams. Se esitettiin ensimmäisen kerran Toronton elokuvajuhlilla ja se avasi vuoden 2005 talvikauden saatuaan osakseen National Board of Review of Motion Picturesin tunnustusta.

Superman Returnsin lisäksi, Harris ja Dougherty ovat kirjoittaneet yhdessä useita elokuvia, kuten Urban Legends: Bloody Mary ja X-Men 2, joista jälkimmäisen Harris kirjoitti 22-vuotiaana elokuvaohjaaja Bryan Singerille. Singer oli ottanut Harrisin mukaan projektiin luettuaan tämän käsikirjoituksen Imaginary Heroes -elokuvalle. Samana vuonna Harrista kunnioitettiin yhdellä Varietyn kymmenen suositellun elokuvaohjaajan listoista.

Harris toimii tällä hetkellä I, Lucifer -elokuvan parissa ohjaajana.milloin? Elokuva perustuu romaaniin, josta Harris ja Dougherty ovat luoneet käsikirjoituksen.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli
1999 Dancing with Agnes Käsikirjoittaja, ohjaaja
2000 Urban Chaos Theory Käsikirjoittaja, ohjaaja
2000 The Unbreakable Likeness of Lincoln Ohjaaja
2002 The Killing of Candice Klein Käsikirjoittaja, ohjaaja
2003 X-Men 2 Käsikirjoittaja
2004 Imaginary Heroes Käsikirjoittaja, ohjaaja
2005 Urban Legends: Bloody Mary Käsikirjoittaja
2006 Superman Returns Käsikirjoittaja
2007 Until Death Käsikirjoittaja

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dan Harris Internet Movie Databasessa (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.