Dan Barker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dan Barker

Dan Barker (s. 25. kesäkuuta 1949) on entinen kristillinen evankelista, joka uskosta luovuttuaan on noussut erääksi nykyajan huomattavimmista ateistisista aktivisteista.

Kaliforniassa kasvanut Barker aloitti hengellisen uransa nuorena ja valmistui Azusa Pacific -yliopistosta. Hän sai pappisvihkimyksen vuonna 1975 ja työskenteli kveekarikirkossa, Assemblies of God -kirkossa sekä itsenäisessä karismaattisessa kirkossa. Hän julisti vuosia evankeliumia ja saavutti menestystä kristillisen musiikin esittäjänä ja säveltäjänä. Hän oli myös kaksi vuotta lähetystyössä Meksikossa.

Uskosta luopumisestaan Barker kertoi ensi kertaa vuonna 1984. Hän on sittemmin toiminut Freedom From Religion Foundationissa. Hän oli sen PR-johtajana vuosina 1987–2004 ja on vuodesta 2004 toiminut sen puheenjohtajana vaimonsa Annie Laurie Gaylorin kanssa.

Barkerin julkaisujen joukossa on kirja Losing Faith In Faith: From Preacher To Atheist (1992), jossa hän kuvaa uskosta luopumistaan ja tarkastelee kriittisesti kristillistä oppia. Hän on jatkanut ammattimaista muusikonuraansa vielä vapaa-ajattelija-aikanaan. Hän on julkaissut myös ateismiin ja vapaa-ajatteluun liittyvää musiikkia.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dan Barker on asunut 1980-luvulta saakka Wisconsinin Madisonissa. Hän on alkuperäisamerikkalainen, ja kuuluu poikkeuksellisen korkean älykkyysosamäärän omaavien Prometheus Societyyn sekä osallistuu shakkiturnauksiin.

Barkerilla on viisi lasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]