Damen Schelde Naval Shipbuilding

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Damen Shcelde Naval Shipbuilding
Perustettu 1875
Toimiala laivanrakennus

Damen Schelde Naval Shipbuilding on alankomaalainen Vlissingenissä toimiva laivanrakennusyritys, joka on osa Damen Groupia. Telakka on Koninklijke Maatschappij De Schelden seuraaja. Yritys on valmistanut historiansa aikana lukuisia aluksia Alankomaiden kuninkaalliselle laivastolle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiö perustettiin 8. lokakuuta 1875 nimellä NV Koninklijke Maatschappij De Schelde, kun laivanrakentajat Arie Smita oli ottanut valvontaansa laivaston Marine Etablissement -telakan. Laivanrakennuksen ja korjaamisen lisäksi yhtiö valmisti propulsiojärjestelmiä, moottoreita, höyryturbiineita, lentokoneita ja erilaisia kevytmetallituotteita.

Vuonna 1965 telakka yhdistyi Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) ja Motorenfabriek Thomassen of De Steeg kanssa, joka loi 4. maaliskuuta 1966 Rijn-Schelde Machinefabrieken en Scheepswerven NV:n (RSMS). Alankomaiden hallituksen painostamana yhtiöön liitettiin Verolme Verenigde Scheepswerven NV, jolloin yhtiön nimeksi tuli Rijn-Schelde-Verolme Machinefabrieken en Scheepswerven NV (RSV). Uusi ajautui vaikeuksiin ja se osakekanta jaettiin, jolloin hallitus ja Zeelandin provinssi ottivat yrityksen valvontaansa.

Nimi vaihdettiin vuonna 1991 Koninklijke Schelde Groep BV:ksi (KSG). Vuonna 2000 hallitus ja Zeelandin provinssi myivät osuutensa yrityksestä Damen Groupille, jolloin siitä tuli konsernin osa. Yrityksen vastuulle siirtyi suurempien alusten valmistus laivastoille ja rannikkovartiostoille.

Valmistettuja lentokoneita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • De Schelde Scheldemusch
  • De Schelde S.20
  • De Schelde S.21

Valmistettuja aluksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Damen Schelde Naval Shipbuilding