D.N.Angel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D•N•Angel
Genre fantasia, romanttinen draama
Manga
Tekijä Yukiru Sugisaki
Julkaisija Japani Kadokawa Shoten
Yhdistynyt kuningaskunta Tokyopop
Sarjajulkaisulehti Monthly Asuka
Ensimmäinen painatus Marraskuu 1997 – jatkuu
Kirjojen lukumäärä 13
TV-anime
Ohjaaja Koji Yoshikawa, Nobuyoshi Habara
Studio Dentsu
Lähetyskanavat Japani TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros 3. huhtikuuta 200325. syyskuuta 2003
Jaksojen määrä 26
Peli: D.N.Angel: Crimson Wings (~紅の翼~)
Pelin tuottaja
Pelin julkaisijaTAKARA
GenreFantasia, romantiikka
Laitealustat PlayStation 2
Julkaisupäivämäärä Japani 25. syyskuuta 2003

D•N•Angel on Yukiru Sugisakin (jap. 杉崎ゆきる) piirtämä manga, josta on myös tehty animesarja ja PlayStation 2 -peli.

D•N•Angel-mangan julkaisu alkoi Asuka Magazine -lehdessä vuonna 1997. Vaikkakin kyse on toimintapainotteisesta sarjasta, on D•N•Angelia luonnehdittu sen piirtotyylin, hahmojen ja romanttisen sisällön takia myös shōjo-mangaksi. D•N•Angel on julkaistu myös englanninkielisenä.

Mangasta tuli niin suosittu, että siitä tehtiin myös 26-osainen anime-sarja. D•N•Angel-anime alkoi 3. huhtikuuta 2003 TV Tokyo -kanavalla. Anime ei noudata täysin mangan tarinaa, mutta anime-sarjan päättymisen aikoihin julkaistiin sen tarina myös kahtena erillisenä manga-julkaisuna.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

D•N•Angelin päähenkilö on Daisuke Niwa, tavallinen 14-vuotias koulupoika. 14 vuotta täytettyään Daisuken elämä muuttuu kertaheitolla. Hänen sisällään heräävät siihen asti uinuneet geenit, joiden ansiosta Daisuke pystyy muuttumaan legendaariseksi taidevarkaaksi, Darkiksi, joka viimeksi nähtiin kymmeniä vuosia sitten.

Eräänä päivänä Daisuke oli vihdoin saanut kerättyä tarpeeksi rohkeutta antaakseen kirjoittamansa rakkauskirjeen ihastukselleen Risalle, mutta tämä halusi heidän pysyvän vain ystävinä. Tapahtuman jälkeen Daisuke muuttuu Darkiksi aina ajatellessaan rakastettuaan. Daisuken äiti innostuu hänen uusista kyvyistään ja näyttää hänelle välillä tarkoituksella Harada Risan kuvaa, jotta Daisuke muuttuisi Darkiksi ja voisi varastaa eri taide-esineitä. Pian kuvioihin astuu myös Satoshi Hiwatari, joka yrittää ottaa selvää Daisuken puuhista. Tarinan myötä hän osoittautuu Darkin/Daisuken viholliseksi, Kradiksi.

Kun Daisuken ihastus Risa näkee Darkin televisiosta, hän ihastuu tähän oitis. Sarjan edetessä Daisukekaan ei ole enää varma tunteistaan, vaan hän huomaa oikeasti pitävänsä Risan siskosta Riku Haradasta.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dark on Daisuken rakkausgeenissä oleva DNA:n pätkä, ja Daisuke muuttuu Darkiksi katsoessaan ihastuksensa Risa Haradan kuvaa. Dark on 17-18 -vuotias nuori mies, ja hänet tunnetaan aavevarkaana. Darkilla on tummat hiukset ja silmät sekä mustat siivet, jotka ovat Daisuken maailmassa kani nimeltä With. Darkilla on ilmeisesti yliluonnollisia voimia, joita hän kanavoi mustan sulan avulla. Darkin vihollinen on Krad, joka on Darkin toinen puoli.

Daisuke on 14-vuotias poika, joka muuttuu syntymäpäivänään Darkiksi. Daisuke on kömpelö ja hieman hömelökin. Hän on ihastunut Risa Haradaan, mutta tunne ei ainakaan aluksi ole molemminpuolinen. Risa pitää kyllä Daisukesta, mutta enemmänkin ystävänä. Daisuke muuttuu Darkiksi katsomalla Risan kuvaa. Myöhemmin Daisuke tajuaa että hän rakastaa Rikua.

Krad on vaaleatukkainen, enkelin näköinen mies jolla on valkoiset siivet. Kradin voimat kanavoituvat valkoisen sulan avulla, ja Krad on muutoinkin hyvin pitkälti Darkin vastakohta. Krad elää Satoshin sisällä samoin kuin Dark Daisuken. Krad uskoo, että hän on ainut ja oikea Krad/Dark, ja hän yrittääkin surmata Darkin moneen kertaan.

Satoshi Hiwatari on Daisuken ikäinen poika. Satoshi on lapsinero ja toimii poliisin palveluksessa, häntä kutsutaankin *nuoreksi päälliköksi*. Satoshi yrittää estää Kradia pääsemästä valtaan ja yleensä onnistuukin siinä kohtalaisen hyvin.

Risa & Riku Harada ovat kaksoset. Daisuke pitää Risasta ja unelmoi tästä alinomaa, mutta kohtalon oikusta päätyykin suutelemaan Rikua Darkiksi muuntautuneena. Riku kuitenkin näkee Daisuken kasvot vilaukselta ja kummastelee, kuinka hän unelmoi pojasta. Risa ihastuu tummaan ja arvoitukselliseen Darkiin, jonka näki televisiossa. Risa pitää Daisukea ystävänään, mutta aika näyttää mitä tapahtuu...

Daisuken äiti ja isoisä ovat kouluttaneet Daisukea pitkään ja alussa Daisuken vapaa-aika menikin tappavia ansoja väistellessä. Juuri he lähettävät varoituskirjeet kohteisiin, joissa aavevaras Dark vierailee.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]