Cyberbully

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cyberbully (2011) on kanadalainen draamaelokuva. Se kertoo teinitytöstä nimeltään Taylor Hillridge (Emily Osment), jonka äiti Kris (Kelly Rowan) on hyvin tarkka netissä liikkumisen suhteen eikä päästä lapsiaan Tayloria ja Ericiä (Robert Naylor) sopimattomille sivuille. Hän antaa kuitenkin Taylorille tämän 17-vuotissyntynäpäivälahjaksi oman läppärin ja hän kirjautuu suosittuun yhteisöpalveluun nimeltä Cliqster. Joku kuitenkin hakkeroituu Taylorin profiiliin ja Tayloria aletaan kiusata.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Taylor Hillridge (Emily Osment) on teinityttö joka asuu omakotitalossa pikkuveljensä Ericin (Robert Naylor) kanssa yksinhioltajaäitinsä Krisin (Kelly Rowan) kasvattamana Taylorin isän jätettyä perheen. Taylorilla on kaksi hyvää ystävää, Samantha Caldone (Kay Panabaker) ja Cheyenne Mortenson (Meaghan Rath). Aikaisemmin Taylor haukkui yhtä luokkakaveriaan, Lindsay Fordycea (Nastassia Markiewicz) josta Lindsay loukkaantuu.

Taylor saa läppärin 17-vuotislahjaksi äidiltään. Alussa Taylor on innoissaan yksityisyydestä ja siitä, että hän voi mennä nettiin ilman että hänen äitinsä valvoo koko ajan. Myöhemmin hänen ihastuksensa Scott pyytää tätä tansseihin, johon hän vastaa myöntävästi. Cheyenne on iloinen ystävänsä puolesta, mutta Samantha ei pidä Scottista, sillä hän seurusteli aikaisemmin hänen kaverinsa kanssa, joka jätti Samanthan.

Taylor huomaa pian tullessaan verkkokiusatuksi yhteisöpalvelussa nimeltä Cliquester. Asiat alkavat mennä väärin kun Taylorin veli, Eric, hakkeroituu hänen profiiliinsa ja postaa tuhman viestin Taylorista. Koulun oppilaat kirjoittavat kauheita kommentteja hänestä ja häntä pelottaa kohdata kaverinsa koulussa. Taylor myös tapaa "Jamesin" netissä ja luulee että poika on kiva, mutta hän levittääkin huhua että Taylor olisi maannut hänen kanssaan. Tayloria aletaan haukkua, ja luokkakavereiden kiusaaminen saa Taylorin surulliseksi. Scott taas kertoo ettei voikaan tulla Taylorin kanssa tanssiaisiin ja Cheyenne ja Samantha kääntävät selkänsä hänelle.

Masentunut Taylor postaa videon nettiin, jossa hän kertoo ettei voi enää elää itsensä kanssa. Samantha näkee sen ja menee nopeasti Taylorin talolle, missä hän yritti itsemurhaa pillereiden yliannostuksella, muttei saanut korkkia irti. Taylor lähetetään sairaalaan ja hänen äitinsä oppii tapauksesta ja juttelee koulujärjestelmän kanssa lapsista, jotka käyvät läpi samaa mitä Taylorkin. Kris myös ehdottaa, että Taylor liittyisi tukiryhmään saadakseen apua.

Taylorille selviää että hänen luokkakaverinsa Caleb on myös tukiryhmässä ja häntä kiusataan pojista tykkäämisen takia. Taylor saa tukea ryhmästä ja pärjää kiusaamisen kanssa paljon paremmin. Hän saa tietää, että Samantha loi "James"-valeprofiilin ja lähetti sillä kaamean viestin Taylorista. Hän tuntee syyllisyyttä ja alkaa itsekin kärsiä verkkokiusaamisesta. Taylor saa tietää siitä ja kertoo Samanthalle tukiryhmästä antaen hänelle samalla anteeksi. Heistä tulee taas ystäviä ja koulussa pistävät Cheyennen, Calebin ja Scottin ohella vastaan Lindsaylle ja lopussa Krisin avustuksella säädetään laki, jossa verkkokiusaaminen kielletään.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.