Cry Me a River

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo 1950-luvun kappaleesta. Justin Timberlaken kappaleesta katso Cry Me a River (Justin Timberlaken kappale)

Cry Me a River on yhdysvaltalaisen Arthur Hamiltonin vuonna 1953 säveltämä ja sanoittama blues-balladi. Hamilton sävelsi sen jazzlauluja Ella Fitzgeraldia varten 1920-luvulle sijoittuvaan elokuvaan "Pete Kelly's Blues". Kappale kuitenkin jäi pois elokuvasta ja sen levytti ensi kerran näyttelijä-laulaja Julie London vuonna 1955.[1][2] Fitzgerald ehti levyttää kappaleen vasta useita vuosia myöhemmin, ja se ilmestyi vuonna 1961 levyllä "Clap Hands, here comes Charlie".

Kappaleesta on sittemmin muodostunut Blues-standardi joka kuuluu lähestulkoon pakollisena kaikkien jazz- ja blues- muusikoiden repertuaariin. Levytysten kokonaismäärästä on lähes mahdotonta saada luotettavaa tietoa, mutta niitä on varovaistenkin arvoiden mukaan vähintään useita satoja.

Suomenkieliset sanat kappaleeseen teki Saukki. Lauluyhtye Harmony Sistersistä tunnettu Maire Ojonen levytti sen suomenkielisellä "Joet tulvimaan itke" -nimellä jo vuonna 1956. Hänen jälkeensä sen ovat levyttäneet mm. Carola sekä vuonna 2003 Anna Eriksson.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]