Cortex Command

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cortex Command
Kehittäjä Data Realms LLC
Julkaisija Data Realms LLC
Suunnittelija Daniel Tabar
Julkaistu 28. syyskuuta 2012
Lajityyppi toiminta
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows,
OS X, Linux
Jakelumuoto Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Cortex Command on Data Realms LLC:n kehittämä kaksiulotteinen toimintapeli. Peli on sivusta kuvattu ja siinä on Worms-pelien tyylinen täysin tuhoutuva maasto.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulevaisuudessa ihmiset ovat paenneet planeetaltaan ja fyysisen kehonsa rajoituksilta. Näin he voivat matkustaa kauas avaruuteen samalla, kun aivoja pidetään elossa keinotekoisin menetelmin. He kohtaavat muita lajeja ja pian aloitetaan intergalaktinen vaihtokauppa. Koska kasvavat sivilisaatiot vaativat lisää resursseja niin jatkuvasti kasvava rintama on pakollinen kehityksen turvaamiseksi. Pelaaja on yhdellä viimeisistä teollistumattomista ja luonnonvaraisista planeetoista. Pelaaja johdattaa joukkojaan vihollista vastaan ja toimii heidän aivoinaan.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on suojeltava omia aivoja ja mahdollisesti tuhottava vastustajan aivot. Peliin on myös suunniteltu yli 20 jakson tarinamoodia, mutta se on vielä kehityksessä. Pelissä on mahdollista olla yhdestä neljään pelaajaa. Pelissä kaivetaan kultaa viimeiseltä ihmisen hyväksikäyttämättömältä planeetalta ja sillä ostetaan lisää klooneja, aseita, työkaluja, raketteja, ym. joita sitten käytetään vihollisen eliminoimiseen. Pelaaja itse voi ohjata yhtä hahmoa kerrallaan ja pelata kuin ammuntapeliä, tai sitten komentaa tekoälyä liikuttamaan joukkojansa. Tällä hetkellä tekoäly ei vielä ole täysin toiminnassa, mutta se voi tehdä perustoimintoja.

Modaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on tehty helposti modattavaksi, pääasiassa koska tällä hetkellä varsinaisia joukkoja ja aseita on vähän ja pelin tekijät ovat päättäneet aluksi viimeistellä pelin muut osat ennen kuin alkavat tehdä siihen uusia aseta ja hahmoja. Peliä voi modata graafisesti sekä aseiden ja hahmojen ominaisuuksia voi muuttaa. Peli lukee .ini tekstitiedostoja ja .bmp bittikarttakuvia sekä .wav ja .ogg äänitiedostoja. Itse modaamisesta löytää lisää tietoa pelin foorumeilta ja omalta sivulta CortexWiki.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelin kotisivut (englanniksi)