Corpse Party

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Corpse Party
Kehittäjä Team GrisGris
Julkaisija Kenix Soft
Ohjaaja Masafumi Yamada
Julkaistu
Lajityyppi selviytymiskauhu, seikkailu
Alusta NEC PC-9801
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Corpse Party: Blood Covered
Ohjaaja Masafumi Yamada
Julkaistu
  • JP 8. maaliskuuta 2008
Lajityyppi seikkailupeli, kauhuanime ja -manga (d), Seinen ja Shōnen
Alusta Microsoft Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Corpse Party: Blood Covered Repeated Fear
Kehittäjä Team GrisGris
5pb.
Julkaisija JP 5pb.
NA EU Xseed Games
Ohjaaja Masafumi Yamada
Julkaistu PlayStation Portable
  • JP 12. elokuuta 2010
  • NA 22. marraskuuta 2011
  • EU 14. joulukuuta 2011
  • JP 19. tammikuuta 2012
iOS
  • JP 9. helmikuuta 2012
Lajityyppi seikkailupeli, kauhuanime ja -manga (d), Seinen ja Shōnen
Alusta PlayStation Portable, iOS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Corpse Party (jap. コープスパーティー) on Team GrisGrisin kehittämä selviytymiskauhupeli. Sen ensimmäinen versio luotiin vuonna 1996 ja se on uusittu kaksi kertaa – Corpse Party: Blood Covered, joka julkaistiin Microsoft Windowsille vuonna 2008 sekä Corpse Party: Blood Covered Repeated Fear PlayStation Portablelle vuonna 2010 ja iOS:lle vuonna 2012. Corpse Partylle luotiin myös jatko-osa, Corpse Party: Book of Shadows, joka julkaistiin PlayStation Portablelle Japanissa vuonna 2011 ja Pohjois-Amerikassa vuonna 2013.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä Corpse Partyssä Kisaragi Academyn paikalla sijaitsi koulu, Heavenly Host Elementary School, joka kuitenkin purettiin lukuisten onnettomuuksien takia. Eräänä yönä koulun oppilaat joutuivat maanjäristyksen uhriksi ja siirtyivät kirottuun Heavenly Hostiin. Pelaajan tehtävä on löytää tiensä ulos kirotusta koulusta, missä lähes mikä vain voi tappaa hänet. Hahmoja sarjassa on monta: Satoshi Mochida, hänen poikamainen kaverinsa Naomi Nakashima, mukava poika Yoshiki Kishinuma, kauhutarinoiden kertoja Ayumi Shinozaki sekä Yuka Mochida, joka on Satoshin lapsenomainen pikkusisko. Pelin päävastustaja on Sachiko Shinozaki, kummitustyttö, jonka takia ihmiset ylipäätänsä joutuivat kirottuun Heavenly Hostiin. Blood Coveredissa tarinaan tuotiin neljä uutta päähenkilöä: Naomin paras ystävä Seiko Shinohara, kiltti tyttö Mayu Suzumoto, Sakutaro Morishige, fiksu poika joka suojeli Mayua ja oli tämän paras ystävä, sekä Yui Shishido, englannin kielen nuori opettajar. Tässä versiossa oppilaat erotettiin muutaman henkilön ryhmiin, ja lisäksi joutuivat eri ulottuvuuksiin. Myös sivuhahmoja on paljon, kuten komea nuori mies Yuuya Kizami, jolta veljensä kadottanut Yuka sai turvaa sekä Naho Saenoki, yliluonnollisen tutkija joka laittoi Sachiko Ever After Charmin väärät ohjeet internetiin, joita Ayumi välttämättä halusi kokeilla kavereidensa kanssa.

Pelistä on tehty myös neljä mangasarjaa, yksi OVA nimeltä Missing Footage, neljäjaksoinen OVA Tortured Souls, joka julkaistiin kesällä 2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.