Cornelius Colbert

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cornelius Colbert

Cornelius Colbert (18888. toukokuuta 1916) oli irlantilainen Fianna Éireannin kapinallinen ja pioneeri. Hän syntyi Atheassa, Limerickin kreivikunnassa, mutta muutti pian perheensä kanssa Dubliniin. Vuonna 1913 hänestä tuli Irlannin vapaaehtoisjoukkojen (Irish Volunteers) jäsen, ehkäpä jopa nuorin tilapäiskomiteassa. Conn liittyi myös IRB:hen. Patrick Pearse pyysi häntä tämän jälkeen St. Enda'siin harjoittelijaksi.

Vuonna 1916 Colbert otti osaa pääsiäiskapinaan. F-komppanian kapteenina neljännessä pataljoonassa komentaja Eamonn Ceanntin alaisuudessa Colbert oli vastuussa Watkinsin panimon puolustamisesta. Kun aluetta laajennettiin Colbertin komppania otti vastuun Jamesonin panimosta josta hänestä tuli komentaja. Pääsiäiskapinan romahdettua Colbert antautui muiden kapinallisten kansa, tämä tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin ampumalla 8. toukokuuta.

Colbert oli syvästi uskonnollinen katolinen ja vastusti polttamista, juomista ja kiroilua kuten myös tanssimista paastoaikana. Colbertin mukaan nimetty Colbertin rautatieasema sijaitsee Limerickissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.