Coors Brewing Company

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Coors Brewing Company kuuluu alueellisena panimona maailman viidenneksi suurimpaan panimoyritykseen Molson Coors Brewing Company. Yhdysvalloissa Coors on maan kolmanneksi suurin panimo[1] Se on Adolph Coors Companyn suurin tytäryhtiö.

Kaksi Saksasta tullutta siirtolaista, Adolph Coors ja Jacob Schueler, perusti 1873 panimon Goldeniin Coloradoon. Coors osti 1880 yhtiökumppaninsa osuuden. Aikojen kuluessa Coorsin oluesta muodostui paikallisuutensa ja toisaalta lainsäädännön vuoksi itävaltioiden popkulttuurissa jonkinlainen ikoni, niin että aiheesta tehtiin 1977 jopa elokuva, Smokey and the Bandit. Elokuva ei sikäli perustu todellisuuteen, että oluen kuljettaminen osavaltion rajan yli ei ollut lainvastaista.

Yritys sulautui 2004 kanadalaiseen olutpanimoon Molsoniin, jolloin uudeksi nimeksi tuli Molson Coors Brewing Company.

Coorsin suku on osallistunut Yhdysvaltojen politiikkaan konservatiivisella puolella. Yrityksen työntekijät lakkoilivat 1977, mikä sai paljon julkista huomiota, sillä sen seurauksena työntekijöistä, lopulta 500 jäi pois ja loput työntekijät irtosivat ammattiliitosta. Yritys joutui kymmeneksi vuodeksi ammattiliiton boikottiin, ja sen myynti laski merkittävästi.

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Coors Original on Coors Brewing Companyn valmistama vaalea lager-tyyppinen olut. Sitä on valmistettu vuodesta 1874, ja se on panimon olutmerkeistä vanhin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]