Cool C

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Christopher Roney eli Cool C (s. 15. joulukuuta 1969 Philadelphia, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen rap-artisti ja rikollinen. Cool C kuului Hilltop Hustlers -yhtyeeseen.[1]

Hän nousi maineeseen ensisinglellään "Juice Crew Dis" (1987). Hän sai pian levytyssopimuksen Atlantic Recordsilta ja äänitti debyyttialbumin I Gotta Habit (1989), joka sisälsi hittisinglet "I Gotta Habit" ja "Glamorous Life". Se nousi R&B-/hiphop-listan 51. sijalle.

Cool C:n toinen albumi Life in the Ghetto ilmestyi 30. elokuuta 1990. Siltä lohkaistiin single "Life in the Ghetto", ja albumi nousi listan 72. sijalle. Cool C lopetti soolouransa, ja perusti Steady B:n ja Ultimate Eazen kanssa rapyhtye C.E.B.:n. Sen albumi Countin' Endless Bank ilmestyi 19. tammikuuta 1993.

Steady B, Cool C ja Mark Canty -niminen paikallinen räppäri yrittivät 2. tammikuuta 1996 ryöstää pankin Philadelphiassa. Cool C ampui afroamerikkalaisen naispoliisin Lauretha Vairdin, joka oli kahden lapsen yksinhuoltajaäiti. Hänet asetettiin syytteeseen ensimmäisen asteen murhasta ja tuomittiin kuolemaan. Steady B sai osallisuudesta rikokseen elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Cool C oli alun perin määrä teloittaa 9. maaliskuuta 2006, mutta tuomion täytäänpano kiellettiin asian uuden käsittelyn ajaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.