Converse All Star

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chuck Taylor All-Star
Lyhytvartiset All Star -kengät

Conversen valmistamat All Starit ovat kengät, jotka alun perin tarkoitettiin koripallokengiksi. Myöhemmin kengät levisivät myös arkikäyttöön ja ovat nykyään suositut erityisesti nuorison keskuudessa ympäri maailman. Ne tulivat markkinoille 1917. Vuonna 1921 yhdysvaltalainen koripalloilija Charles "Chuck" Taylor alkoi markkinoida kenkiä ja hänen nimikirjoituksensa on All Star -kenkien logossa. Kenkien lempinimi onkin Chuck Taylor. All Star-kenkiä on monenlaisia ja -värisiä. All Starit olivat unisex-käyttöön tarkoitettujen urheilukenkien edelläkävijöitä.

Kengät pysyivät käytännössä muuttumattomina vuoteen 2003 saakka, jolloin Nike osti vuonna 2001 konkurssiin menneen Conversen ja siirsi tuotannon Aasiaan, lähinnä Kiinaan ja Vietnamiin. Tällöin myös osa materiaaleista vaihtui edullisempiin, synteettisiin ja joustavampiin materiaaleihin. Samalla kenkien kannoista poistui "Made in USA" -merkintä, josta alkuperäiset kengät tunnistaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.