Lego Ninjago (animaatiosarja)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Cole Lou)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lego Ninjago
Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu
Tyyli Tietokoneanimaatio
Kestoaika 11 min (pilottijaksot ja uusi sarja)
22 min (Masters of Spinjitzu)
Pääosissa Vincent Tong
Paul Dobson
Kirby Morrow
Michael Adamthwaite
Brent Miller
Kirby Morrow
Kelly Metzger
Mark Oliver
Brian Drummond
Michael Kopsa
Ian James Corlett
Kathleen Barr
Scott McNeil
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
tanska
Verkko Yhdysvallat Cartoon Network
Suomi Nelonen
Esitetty 14. tammikuuta 2011 – 1. lokakuuta 2022
Tuotantokausia 10 (Masters of Spinjitzu) + 5
Jaksoja 98 (Masters of Spinjitzu) + 112 (luettelo jaksoista)
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 7
Sisältömerkintä Kuvaohjelmassa on väkivaltaa., Kuvaohjelmassa on sisältöä, joka aiheuttaa ahdistusta.
Tuotanto
Tuottaja(t) Erik Wilstrup
Vastaava(t) tuottaja(t) Torsten Jacobsen
Ohjaaja(t) Michael Hegner
Justin Murphy
Tuotantoyhtiö(t) Wil Film ApS, DHX Media
Seuraaja Ninjago: Lohikäärmeiden nousu
Aiheesta muualla
IMDb

Lego Ninjago (Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu kausilla 1–10) on tanskalais-kanadalais-yhdysvaltalainen tietokoneanimaatiosarja, joka perustuu Legon samannimiseen lelusarjaan.

Sarjan pilottijaksot esitettiin Yhdysvalloissa Cartoon Networkilla 14. tammikuuta 2011 ja sarja nousi nopeasti suureen suosioon. Ensimmäiset kaksi kautta julkaistiin vuoden 2012 aikana; vuonna 2014 esitettiin kahdeksan jakson mittainen kolmas kausi ja vuonna 2015 kymmenen jakson mittaiset neljäs ja viides kausi. Vuonna 2016 ilmestyi kuudes kausi sekä 44-minuuttinen televisiospesiaali nimeltä "Pyhäinpäivä" (engl. Day of the Departed). Keväällä 2017 ilmestyi sarjan seitsemäs kausi.

Heinäkuussa 2017 Lego julkaisi Ninjagosta minisarjan nimeltä "Wun salateet" (engl. Wu's Teas).

Ninjagosta kertova vuoden 2014 Lego Elokuvan maailman sijoittuva elokuva, Lego Ninjago Elokuva, ilmestyi syyskuussa 2017.[1]

Ninjagon kahdeksas kausi ja yhdeksäs kausi julkaistiin vuonna 2018 ja animaatiotyyliä muutettiin entistä realistisemmaksi. Ninjagon "Masters of Spinjitzu" -sarjan kymmenes ja viimeinen kausi ilmestyi tammikuussa 2019.

Kesäkuussa 2019 alkoi vanhan sarjan tarinaa jatkava uusi sarja, joka tunnettiin yksinkertaisemmin nimellä "Ninjago". Sarjan jaksojen pituus puolitettiin 22 minuutista 11 minuuttiin sekä animaatiostudio ja enemmistö sarjan kirjoittajista vaihdettiin. Tämä sarja käsitti Ninjagon kaudet 11–15 ja huipentui kesällä 2022 päättäen Ninjagon alkuperäisen tarinan.

Kesäkuussa 2023 alkoi uusi Ninjago-sarja Lohikäärmeiden nousu (engl. Ninjago: Dragons Rising).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sensei Wu, Ninjagon ensimmäisen Spinjitzu-mestarin poika, on etsinyt käsiinsä neljä nuorta poikaa: Kai, Jay, Cole ja Zane. Hän tekee heistä ninjoja, joiden tehtävänä on suojella Spinjitzun neljää kultaista asetta Samukailta, joka pyrkii toimittamaan ne Manalassa vankina olevalle Wun pahalle veljelle, Lordi Garmadonille. Heidän on myös pelastettava Nya, Kain sisko, Samukain hyppysistä. Ninjat voittavat sodan, Nya vapautetaan, Samukai haihtuu kultaisten aseiden voimasta ilmaan ja Garmadon pakenee.

Jonkin ajan kuluttua Garmadonin poika Lloyd aiheuttaa ongelmia Ninjagossa. Hän vapauttaa muinaiset kärmeisheimot, jotka hallitsivat Ninjagoa tuhansia vuosia aiemmin, mutta heidät kukistettiin ja vangittiin maanalaisiin holveihin. Ne pyrkivät vapauttamaan Great Devourerin, valtavan käärmeen, joka pyrkii nielemään kaiken tiellään olevan. Ninjat kuulevat ennustuksen Vihreästä Ninjasta, jonka pitää kukistaa Lordi Garmadon. Lloyd paljastuu henkilöksi, josta on määrä tulla tämä ninja.

Great Devourerin tuhouduttua Garmadon yhdistää kultaiset aseet yhdeksi mega-aseeksi ja aiheuttaa ongelmia ympäri Ninjagoa. Ase saadaan tuhottua ja lopulta paljastuu että Garmadonin toimien vuoksi Ninjagon äärimmäinen pahuus, Overlord ja hänen Kiviarmeijansa, tekee paluuta. Lloyd nousee äärimmäiseksi spinjitzu-mestariksi ja voittaa Overlordin. Garmadon muuttuu hyväksi.

Kolmannella kaudella on kulunut jonkin aikaa Overlordin kukistumisesta sekä Garmadonin hyväksi muuttumisesta. Kyborgi ja keksijä Cyrus Borg rakennutti taistelun raunioille Uuden Ninjago Cityn, josta tuli teknologian keskus. Kostoa suunnitteleva Overlord kuitenkin valtaa Borgin tehtaan, rakentaa armeijan pahoja nindroideja, ja yrittää siepata Lloydin voimat. Lopulta Overlord onnistuu ja voi taas ruumiillistua. Zane uhrautuu ja tuhoaa Overlordin, tuhoutuen samalla itsekin.

Neljännellä kaudella Overlordin lopullisen tuhoutumisen ja Zanen katoamisen myötä Ninjat ovat ajautuneet erilleen, kunnes saavat kutsun Mestari Chenin, Garmadonin entisen opettajan, järjestämään Elementaaliturnaukseen, joihin osallistui muitakin elementaalimestareita. Turnauksen todelliseksi tarkoitukseksi paljastuu elementaalivoimien kerääminen, jotta Chen ja hänen salaisen kulttinsa jäsenet voisivat muuttua Anacondrai-heimon käärmeisiksi. Lopulta Garmadon uhrataan alkuperäisten Anacondrai-kenraalien hengille, jotta nämä voivat kirota Chenin ja hänen joukkonsa.

Viidennellä kaudella Ninjat saavat vastaansa Morron, Wun entisen oppilaan, joka on muuttunut kummituksesi ja riivannut Lloydin kehon. Morro etsii ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaa ja sinne kätkettyä Maailmankristallia vapauttaakseen Kirotun maailman olemuksensa esiintyvän hirviön nimeltä Ylhäisin. Morron pysäyttämiseksi Ninjat oppivat unohdetun voiman nimeltä Airjitzu.

Kuudennella kaudella ninjat saavat vastaansa Tyranin teekannusta vapautuneen djinni Nadakhanin, joka maailmansa tuhoutumisen johdosta pyrkii valtaamaan Ninjagon uudeksi kotimaailmakseen. Mutta Nadakhanille ei riitä pelkkä uusi maa, vaan hän haluaa mennä naimisiin Nyan kanssa saadakseen Djinn-prinssin rajattomat toiveet. Jayn Nadakhanille tekemän lopullisen toiveen ansiosta kauden tapahtumia ei koskaan tapahtunut.

"Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa Mestari Yang huijaa Colen auttamaan juonessa tuoda kuunpimennyksen avulla takaisin Ninjojen vanhat viholliset herättämällä museon roistonäyttelyn nuket eloon: Samukai, Krazi ja Frakjaw, Kozu ja kivisoturit, Cryptor ja nindroidit, Chen, Eyezor ja Zugu sekä Morro. Jos viholliset onnistuvat tuhoamaan Ninjat, he voivat jäädä pysyvästi eloon. Ninjat kuitenkin estävät heidän juonensa ja Cole solmii rauhan Yangin kanssa.

Seitsemännellä kaudella ninjat saavat vastaansa uuden vihollisen: Ajan vartijat Acronixin ja Kruxin, joiden tavoitteena on löytää neljä aikamiekkaa ja saavuttaa ajan herruus. Ninjat kuitenkin voittavat heidät, mutta Sensei Wu, Krux ja Acronix katoavat aikaan.

Heinäkuussa 2017 Lego julkaisi Ninjagosta sarjan "Wun salateet" johon kuuluu 20 lyhyttä minuutin pituista jaksoa. Sarja kertoo Sensei Wun ja ninjojen Ninjago Cityyn avaamasta teekaupasta.

Kahdeksannella kaudella ninjat saavat vastaansa moottoripyöräjengin nimeltä Garmadonin pojat. He palvovat Lloydin isän Garmadonin ilkeää puolta, ja haluavat herättää hänet kuolleista. Siihen he tarvitsevat kolme Oni-naamiota. Garmadonin pojat onnistuvat kutsumaan pahan Garmadonin edesmenneiden maailmasta, ja kauden lopussa taistelussa häntä vastaan Kai, Jay, Cole, Zane ja vauvaksi nuorentunut Wu joutuvat matkateellä Onien ja lohikäärmeiden maailmaan.

Yhdeksännellä kaudella Kai, Cole, Jay, Zane ja Wu kohtaavat Onien ja Lohikäärmeiden maassa lohikäärmeiden metsästäjät, heimon, jonka kulttuuri perustuu lohikäärmeiden elementaalivoimien hyödyntämiseen. Sillä välin Ninjago Cityssä lordi Garmadon ja Garmadonin pojat ovat ottaneet vallan ja Lloyd, Nya, Misako, PIXAL ja Dareth yrittävät selviytyä kaupungissa. Kauden lopussa, Kai, Cole Jay, Zane ja Wu palaavat Ninjagoon, ja lordi Garmadon ja Garmadonin pojat kukistuvat ja päätyvät vankilaan.

Kymmenennellä kaudella ninjat saavat vastaansa onit, jotka pyrkivät peittämään kaikki luomisen maat pimeydellä. Ninjat kuitenkin onnistuvat tuhoamaan heidät yhteisvoimin Wun ja Garmadonin kanssa luomisen tornadon voimaa hyödyntäen.

Yhdennellätoista kaudella ninjat vapauttavat vahingossa muinaisesta pyramidista tulikyy Aspheeran ja tämän käärmearmeijan. Taistelun lopussa ninjat voittavat, mutta Aspheera onnistuu karkottamaan Zanen Iki-maailmaan, maailmoista kaukaisimpaan, missä julma Vex manipuloi Zanen ryhtymään julmaksi tyranniksi, Jääkeisariksi. Lopulta Zanen muisti palautuu, Vex karkotetaan ja ninjat palaavat Ninjagoon.

Kahdennellatoista kaudella ninjat matkaavat Yli-imperiumi -videopelin sisään pelastamaan peliä hallitsevan tekoälyn, Unagamin, kaappaamia pelaajia. Unagamin paettua pelissä kuolleiden pelaajien vapauttaman energian avulla Ninjagoon ninjat onnistuvat järjestämään hänelle tapaamisen luojansa, pelisuunnittelija Milton Dyerin kanssa. Unagami ja Dyer tekevät sovinnon, ja Unagami vapauttaa Ninjagoon sekä vangitut pelaajat että pelin hahmot.

Kolmannellatoista kaudella ninjat matkaavat Shintaron valtakuntaan osallistuakseen sen prinsessan, Vanian, syntymäpäiville. Valtakunnan alaisista luolastoista kuitenkin paljastuu kaivos, jonne julma Kallovelho on pakottanut kaksi kansaa, Munssit ja Gecklet, orjatyöhön. Cole löytää luolastoista uutta tietoa äidistään ja päihittää lopulta Kallovelhon hänen voimiaan hyödyntäen. Munssit ja Gecklet vapautetaan ja Vania kruunataan Shintaron uudeksi kuningattareksi.

Neljännentoista kauden ensimmäisellä puoliskolla ninjat matkustavat kartoittamattomalle saarelle yhdessä uuden liittolaisensa Sätky-Timin kanssa pelastakseen Mestari Wun, Misakon, Clutch Powersin ja hänen retkikuntansa. Pelastustehtävänsä aikana joukkio saa kuulla saarella asustavien alkuasukkaiden palvovan muinaista myrskynhenkeä nimeltä Wojira. Kauden toisella puoliskolla Nyan elementaalivoimat sekoavat ja ninjojen on pyydettävä apua Nyan äidiltä Mayalta. Ninjat matkustavat meren alle tutkimaan ongelman syytä ja kohtaavat Merlopian valtakuntaa hallitsevan prinssi Kalmaarin, jonka juoni on herättää Wojira henkiin ja hukuttaa koko Ninjago veden alle. Kauden Nya uhraa itsensä ja tulee yhdeksi meren kanssa päihittääkseen Kalmaarin ja Wojiran.

Koko Ninjagon alkuperäisen tarinan päättävällä viidennellätoista kaudella on kulunut vuosi Nyan katoamisesta ja ninjat ovat jälleen ajautuneet erilleen. He päättävät kuitenkin palata yhteen löytäessään keinon palauttaa Nya taas ihmiseksi. Sillä välin ninjoille tuntematon Kristallikuningas on kerännyt vuosien ajan kaunankiveä ja kokoaa joukon ninjojen aiempia vihollisia yhteen. Overlordiksi paljastunut kristallikuningas valtaa Ninjago Cityn onnistuneesti ninjojen, Garmadonin ja kaikkien heidän liittolaistensa vastustuksesta huolimatta. Ninjat kuitenkin yhdistävät kultaiset aseensa niiden alkuperäiseen muotoon uudeksi kultaiseksi lohikäärmeksi, joka antaa Lloydille mahdollisuuden päihittää Overlord jälleen.


Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kai: Punainen Ninja ja tulen mestari. Yksi neljästä ninjasta, jotka on valittu suojelemaan kultaisia aseita. Kai pitää videopeleistä ja on itsepäinen ja äkkipikainen. Hänellä on sisko nimeltä Nya. Kai peri tulen elementtivoimansa isältään Raylta. 7. Kaudella paljastui, että Kain ja Nyan vanhemmat ovatkin elossa, ja Ajan Vartijat olivat pakottaneet heidät tekemään (heidän uudelle Great Devouerin jälkeläisistä muodostuneelle käärmearmeijalle) haarniskoja ja aseita.
  • Jay Gordon/Walker: Sininen Ninja ja salaman mestari. Hän oppi ensimmäisenä Spinjitzun. Hän asui lapsena romuttamolla, jossa hänen adoptiovanhempansa yhä asuvat. Jayn todelliset vanhemmat ovat Cliff Gordon ja alkuperäinen salaman elementaalimestari. Jayn kultainen ase on Salamanunchaku. Hän on rakastunut Kain siskoon Nyaan ja riiteli usein Colen kanssa Nyasta, ennen kuin he tekivät sovinnon 4. kaudella. Jay meni kihloihin Nyan kanssa kaudella 10.
  • Cole: Musta Ninja ja maan mestari. Hän on vahvin ja oikeudenmukaisin ninja. Cole pelkäsi ennen lohikäärmeitä. Hänen isänsä oli lavaesiintyjä ja toivoi alun perin samaa myös pojastaan, minkä vuoksi Cole karkasi taideyliopistosta ja valehteli isälle kirjeissään peläten tämän pettyvän. Colen äiti oli kuollut vasta vähän aikaa ennen kuin Cole tapasi Wun. Colen isoisä äidin puolelta oli alkuperäinen maan elementaalimestari. Hän oli myös rakastunut Nyaan, ja usein tappeli Jayn kanssa Nyasta, ennen kuin he tekivät sovinnon 4. kaudella. Cole pelkää kummituksia, mutta 5. kaudella hän muuttuu mestari Yangin temppelin kirouksen vaikutuksesta itse kummitukseksi. Cole muuttui takaisin ihmiseksi "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa ja sai uuden ilmentymän maan elementaali-voimalle kun käytti sitä. Colen kultainen ase on Järistysviikate.
  • Zane: Alun perin Valkoinen Ninja ja myöhemmin Titaanininja sekä jään mestari. Zane osaa telepatiaa. 1. kaudella paljastui, että Zane on robotti. Hänen robottikehonsa tuhoutui hänen uhratessaan itsensä 3. kaudella Overlordin kukistamiseksi. Hänen luultiin kuolleen, kunnes hän sai uuden robottikehon ja joutui mestari Chenin vangiksi. Zanella on lemmikkinä hänen "isänsä" rakentama robottihaukka. 11. kaudella tulikyy Aspheera karkottaa Zanen Iki-maailmaan, missä aika toimii eri tavalla kuin Ninjagossa. Tästä johtuen Zane joutuu odottamaan ystäviensä apua vuosikymmeniä, ja tuona aikana jäävaltikka muuttaa hänet pahaksi ja hän saa itselleen uuden identiteetin Jääkeisarina, joka hallitsee maailmaa pelolla ja elementaalivoimallaan. Kauden lopussa Zane muuttuu hyväksi, kun hän muistaa että hänen tehtävänsä on suojella niitä, jotka eivät siihen itse pysty. Hän tuhoaa jäävaltikan ja rauha palautuu takaisin Iki-maailmaan.
  • Lloyd Montgomery Garmadon: Vihreä Ninja, joka hallitsee kaikkia neljää elementtejä sekä omaa energiaelementtiään. Hän oli aluksi ilkikurinen pikkupoika, mutta ikääntyi 2. kaudella Huomisteen vaikutuksesta. Kauden lopussa hänestä tuli Kultainen Ninja (tunnetaan myös Äärimmäisenä Spinjitzu-mestarina). Myöhemmin hän menetti kultaiset voimansa Overlordin imettyä ne Pythorin ja nindroidien avulla. 5. kaudella Morro riivasi hänet käyttääkseen häntä Maailmakristallin etsimiseen ja viedäkseen tämän aseman Vihreänä Ninjana. Lloyd vapautuu Morron riivauksesta Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudalla ja kummitussoturien kukistumisen jälkeen hän alkaa kulkea sensein polkua. Kun Sensei Wu katoaa aikaan seitsemännen kauden lopussa, Lloyd toimii väliaikaisesti Ninjojen senseinä.
  • Nya: Kain sisko, entinen Samurai X ja myöhemmin veden mestari. Nya halusi taistella veljensä ja tämän tovereiden apuna ja siksi kehitti itselleen henkilöllisyyden Samurai X:nä. 5. kaudella paljastuu, että Kain ja Nyan äiti Maya oli veden mestari, minkä johdosta Nya alkaa oppia omien elementaalivoimiensa käyttöä. 7. Kaudella selvisi, että Nyan ja Kain vanhemmat ovatkin elossa, ja Ajan Vartijat pakottivat heidät tekemään heille haarniskoja ja aseita. 14. kauden lopulla Nya yhdistyy elementtinsä kanssa pelastaakseen Ninjagon, mutta palaa 15. kauden aikana ihmiseksi.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sensei Wu: Spinjitzun mestari, Lordi Garmadonin hyvä veli ja Lloydin setä. Hän pitää päässään riisihattua ja hänen lempiaseensa on bambusauva. Sensei Wu on vanha ja viisas. Yleensä hän juo teetä. 3. kaudella Overlord ja Pythor vangitsevat hänet ja muuttavat hänet pahaksi. Hän palautuu entiselleen digitaalisen Overlordin kukistuessa. 7. Kaudella Sensei Wu saa aikaiskun aikapyörteestä ilmestyneeltä Acronixilta. Aikaisku sai Wun vanhenemaan ja heikkenemään nopeasti, mutta Nya paransi hänet Paluu-aikamiekalla. Lopulta Sensei Wu uhraa itsensä pelastaakseen Kain ja Nyan, ja katoaa Ajan Vartijoiden mukana aikapyörteeseen. 8. kaudella Cole löytää aikapyörteestä vauvana palanneen Wun Garmadonin poikien päämajasta, sillä Garmadonin pojat aikoivat käyttää Wuta kolmannen Oni-naamion saamiseen. Myöhemmin Wu joutuu Kain, Jayn, Zanen ja Colen mukana Onien ja lohikäärmeiden maailmaan, missä paluuaikamiekan vaikutus alkaa lakata ja Wu alkaa ikääntyä nopeasti. 9. kauden loppuun mennessä Wu on palautunut omaksi, vanhaksi itsekseen.
  • Lordi/Sensei Garmadon: Sensei Wun veli, jota puraisi käärme, josta tuli myöhemmin Great Devourer, ja hän alkoi hitaasti muuttua pahaksi. Sitä ennen hän sai kuitenkin pojan nimeltä Lloyd, jolle hän ei toivonut samanlaista kohtaloa ja joka paljastui myös Vihreäksi Ninjaksi. Muututtuaan täysin pahaksi, hän yritti viedä kultaiset aseet, mutta joutui karkotetuksi Manalaan. Paettuaan Manalasta hän muutti itsensä nelikätiseksi sekä tarpeeksi vahvaksi hallitsemaan kaikkia neljää kultaista asetta. 1. kauden lopulla hän sai lopulta kaikki aseet, jotka Ninjat antoivat hänelle Great Devourerin tuhoamista varten. Sen jälkeen hän pakenee ne mukanaan ja Kultavuorilla hän yhdistää aseet voimakkaaksi mega-aseeksi. Mutta yrittäessään muuttaa menneisyyttä sillä, hän menetti sen. Tämän jälkeen Garmadon alkoi etsiä kapteeni Soton mainitsemaa Pimeyden saarta. Hän nosti saaren kokonaan takaisin pinnalle ja otti Varjojen kypärän tullen Kiviarmeijan komentajaksi. Tasapainon horjuttua Overlord valtasi hänen ruumiinsa, mutta Garmadon vapautui hänestä sekä Devourerin myrkystä, kun Lloyd oli kukistanut Overlordin. 3. kaudella hän toimii veljensä ohella Ninjojen uutena Senseinä Wun ollessa Overlordin vallassa. Neljännen kauden lopussa hän karkottaa itsensä Kirottuun maailmaan pysäyttääkseen mestari Chenin Anacondrai-kultin. Kahdeksannella kaudella Harumi onnistuu kutsumaan Garmadonin pahan minän (Oni/hallitsijamuodon) takaisin edesmenneiden maailmasta kolmen Oni-naamion voimilla. Tämän jälkeen 9. kaudella Garmadon toimii Ninjagon uutena keisarina, mutta joutuu lopulta Lloydin päihittämäksi ja vangitaan Kryptariumiin. 10. kaudella Garmadon auttaa ninjoja taistelussa oneja vastaan ja ninjat päästävät hänet vapaasti menemään. Tämän jälkeen Garmadon alkaa kyseenalaistaa omaa pahuuttaan ja löytää itsensä taistelemasta ninjojen rinnalta uudestaan viimeisessä taistelussa Overlordia vastaan.
  • Misako: Lloydin äiti. Työskentelee Ninjago Cityn museossa. Hän tiesi jo vuosia ennen Wuta ja Ninjoja, että Lloydista tulisi Vihreä Ninja ja jätti tämän sisäoppilaitokseen voidakseen ottaa tarkemmin selvää Vihreän Ninjan ennustuksesta, toivoen ettei Lloydin tarvitsisi taistella omaa isäänsä vastaan (mikä kuitenkin tapahtui kahdesti). Nykyään Misako ja Wu ovat ihastuneita toisiinsa mutta he eivät uskaltaneet kertoa sitä, joka on siinä mielessä ironista, että Garmadon ja Misako olivat naimisissa ennen kuin Garmadon lähetettiin Kirottuun maailmaan neljännen kauden lopulla.
  • Dareth: "Suursenseiksi" itseään kutsuva nuori mies, joka on oikeasti lähes toivoton taistelulajien suhteen. Dareth omistaa Mojo Dojo -nimisen dojon, jonne hän majoitti Ninjat 2. kauden alussa. Hän on myös pyrkinyt "Ruskeaksi Ninjaksi". Toisen kauden ratkaisevan taistelun aikana Dareth saa haltuunsa Varjojen kypärän ja käyttää sillä Kiviarmeijaa Overlordia vastaan. Neljännellä kaudella Dareth matkustaa Nyan mukana Chenin saarelle auttamaan ninjoja. Kuudennella kaudella Dareth toimii Ninjojen managerina, ja "Pyhäinpäivä"-telvisiospesiaalissa Laulavat sepät -yhtyeen managerina. Yhdeksännellä kaudella Dareth kuuluu Lloydin ja Nyan perustamaan Garmadonin vastaiseen liittoumaan ja saa Mystaken teen avulla oman elementaalivoiman: ruskean voiman, joka saa Darethin nyrkit hohtamaan.
  • Cyrus Borg: Erakoitunut supernero, joka rakennutti Ninjago Cityn tilalle kehittyneempää teknologiaa käyttävän New Ninjago Cityn, mutta tietokonevirukseksi itsensä muuttanut Overlord tunkeutui hänen järjestelmiinsä ja lopulta valtasi hänen ruumiinsa. Hän vapautui väliaikaisesti, kun New Ninjago Citystä katkaistiin sähköt. Hän kuitenkin vapautui lopullisesti, kun Overlord oli saanut kaiken haluamansa. Viidennellä kaudella Borg rakentaa ninjoille apuvälineitä taistelussa haamuja vastaan. Kuudennella kaudella Borg ilmestyy ruudulla olevalla avustusohjelmalle ja myöhemmin Hiroshin Labyrintin -tietokone ohjelmaksi, jonka tehtävänä oli suojella Maailma/valtakunnan kristallia. Seitsemännellä kaudella Acronix ja Krux kaappaavat hänet käyttääkseen häntä Iron Doomin rakentamiseen.
  • P.I.X.A.L. eli Interaktiivinen pääavustajaelämänmuoto (engl. Primary Interactive X-ternal Assistant Life-form): Cyrus Borgin androidiassistentti, johon Zane on ihastunut. Kun hän sammuu koko New Ninjago Cityn sähköjen katkeamisen myötä, Zane siirtää osan virtalähteestään sekä samalla voimistaan. Tämän myötä Zane alkaa myös saada häneltä vastakaikua tunteilleen. Kun Mestari Chen vangitsee Zanen, hän myös purkaa Pixalin. Zane kuitenkin liittää Pixalin omaan järjestelmäänsä. Myöhemmin seitsemännellä kaudella hän poistuu Zanen päästä, ottaa Nyan Samurai X -haarniskan käyttöön ja ryhtyy uudeksi Samurai X:ksi.
  • Skylor: Pihkan mestari, Mestari Chenin tytär sekä yksi tämän 16 kilpailijasta isänsä järjestämässä Elementaaliturnauksessa. Pihkan mestarina hänellä on kyky imeä ja käyttää muiden kilpailijoiden voimia. Hän tukee aluksi isänsä suunnitelmia muuttaa elementaalivoimilla tämän seuraajat Anacondrai-kärmeisiksi, mutta hänelle alkaa kehittyä tunteita Kaita kohtaan ja hän kääntyy isäänsä vastaan. Edellinen pihkan mestari oli hänen äitinsä. 9. kaudella Skylor ja muut elementaalimestarit auttavat Lloydia ja Nyaa taistelussa Garmadonin poikia vastaan ja Oni-muodon saanutta Keisari Garmadonia.
  • Ronin: Varas ja palkkiometsästäjä, joka videopelin Shadow of Ronin mukaan avusti Cheniä Zanen sieppauksessa. 5. kaudella hän päätyy auttamaan Ninjoja, kun Morro varastaa häneltä Airjitzua opettavan käärön. Ronin omistaa R.E.X. -nimisen ilma-aluksen. 6. kaudella hän kuitenkin kääntyy jälleen Ninjoja vastaan rahan vuoksi, mutta myöhemmin kauden lopussa auttaa Ninjoja taistelussa taivaspiraatteja vastaan. "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa hän saa käyttöönsä eri paikoista saadusta metallista rakennetun robotin, jolla hän auttoi Jaytä kukistamaan museosta herätetyn Samukain.
  • Mystake: Vanha teepuodin pitäjä ja Wun ystävä. 1. kaudella hän myy Wulle matkateetä, jolla Wu käy hakemassa veljensä Garmadonin. 8. kaudella hän paljastaa Lloydille ja Jaylle Lloydissa olevan oniverta. 9. kaudella Mystake auttaa Lloydia antamalla hänelle viisaita neuvoja Wun ollessa lapsi. Mystake antaa ninjoille matkateenlehtiä, joilla he matkustavat onien ja lohikäärmeiden maahan. Hän antaa myös Darethille teetä, jolla Dareth sai väliaikaisesti ruskean elementaalivoiman. Mystaken paljasettua olevansa oni, he laativat suunnitelman, jossa Mystake esittäisi Harumia, että he pääsisivät Garmadonin lähelle. Mystake kuitenkin jäi Garmadonin kynsiin, eikä selvinnyt.
  • Echo Zane: Jayn ja Nyan kuudennella kaudella tohtori Julienin majakasta löytämä Zanen näköinen ruosteinen robotti, joka auttaa ninjoja taistelussa taivasmerirosvoja vastaan.
  • Clutch Powers: Legendaarinen seikkailija, joka on mainittu vain kerran 1 kaudella, jolloin ninjat etsivät Great Devouerin kynsiterää, jonka ninjat tapasivat ensimmäisen kerran 11. kaudella Aspheeran pyramidia tutkiessaan. Maineestaan huolimatta Powers kuitenkin paljastui ninjoille lähinnä omaa etuaan ajavaksi teeskentelijäksi, valehtelijaksi ja arkajalaksi. Ei kuitenkaan estänyt jäsenyyttä Seikkailijoiden klubissa ennen kuin hänet erotettiin.
  • Akita ja Kataru: Muotoisten klaaniin kuuluvat sisarukset, jotka auttoivat Lloydia lyömään lumimyrskysamurait Iki-maailmassa. Akitan eläinmuoto on susi Katarun kyetessä muuttumaan karhuksi.
  • Sorla: Iki-maailmassa asustavan kalastajaheimon vanha ja viisas johtaja, joka auttoi ninjoja heidän saapuessaan maailmaan.
  • Krag: Iki-maailman ainoa jeti, josta tuli Colen ystävä. Hänellä oli perhettä, mutta sen jälkeen kun Zane joutui iki-maailmaan, Lumimyrskysamurait metsästivät kaikki hänen jeti-toverinsa, ja tappoivat ne. Kun hän kohtasi Colen, hän pelasti hänet ja vei hänet kotiinsa. Sen jälkeen hän auttoi Colea löytämään matkapuun, josta Cole sai matkaajan teen lehtiä. Sen jälkeen hän auttoi Ninjoja pelastamaan Zanen.
  • Scott: Milton Dyerin ystävä ja Yli-imperiumin ensimmäinen testipelaaja. Hänen joutuessaan pelin sisään vangiksi pelin kehittely kuitenkin keskeytettiin. Uuden sarjan toisella kaudella Scott on luonut itselleen suojapaikan menetettyään lähes kaikki elämänsä, mutta auttaa siitä huolimatta ninjoja heidän taistelussaan Unagamia vastaan. Myöhemmin hän kuolee punavisiirin osuttua häneen, mutta kauden lopussa herää henkiin ja pääsee palaamaan muiden peliin vangittujen mukana Ninjagoon.
  • Okino: Terra Karanan kunniallinen samurai, pelihahmo, jonka tehtävänä on ohjata pelaajat turvallisesti kolmen vaarallisen alueen lävitse. Uuden sarjan toisella kaudella hän auttaa ninjoja hankkimaan ensimmäisen Avakain, ja vapautuu kauden lopussa muiden pelihahmojen mukana Ninjagoon.
  • Milton Dyer: Videopelisuunnittelija, joka loi Unagamin, josta tuli myöhemmin Yli-imperiumi. Testipelaaja Scottin testatessa peliä ja kadotessa peliyhtiö panikoi ja pakotti Dyerin lopettamaan pelin kehittämisen. Dyerin jäätyä eläkkeelle hylkäyksestään katkera Unagami hyökkäsi Ninjagoon, mutta Dyer onnistui tekemään sovinnon hänen kanssaan.
  • Vania: Shintaron valtakunnan prinsessa ja ninjojen suuri fani, joka pitää lemmikkinään Louskista, pientä lohikäärmettä, joka osaa tarpeen vaatiessa kasvaa suuremmaksi. Uuden sarjan toisen kauden lopulla Vania kruunataan Shintaron kuningattareksi hänen isänsä, kuningas Vangelisin, paljastuttua julmaksi kallovelhoksi ja jouduttua vangituksi.
  • Korgran, Plundar ja Fungus: Kolme seikkailijaa, jotka kuningas Vangelis värväsi etsimään Hazza d'urin kallon ja jotka jäivät ansaan Shintaron luolastoihin Vangelisin petettyä heidät. Heidät tunnettiin aiemmin nimellä Alhaiset, mutta he muuttivat nimekseen Yliset. Plundarilla on lemmikkinään jättihämähäkki nimeltä Adam.
  • Gecklet ja munssit: Kaksi Shintaron luolastoissa elävää otuslajia, jotka auttoivat ninjoja taistelussa Kallovelhoa vastaan.
  • Sätky-Tim: Ruoka- ja bensa kauppias, joka auttoi Ninjoja näiden etsiessä Wuta ja Misakoa Vartijoiden saarella.
  • Benthomaar: Merlopian kuninkaan Trimaarin adoptiopoika ja Kalmaarin adoptioveli. Ennen kuin hänen adoptioisänsä kuoli, tämä pyysi häntä auttamaan Ninjoja pakenemaan ja pysäytämään Kalmaarin. Kalmaarin kuoltua Benthomaar palasi hallitsemaan Merlopiaa.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ed ja Edna Walker: Jayn adoptiovanhemmat, jotka asuvat heidän omistamallaan romuttamolla. Jay inhosi aluksi sitä, miten näiden puheet heistä saattavat hänet noloon asemaan, mutta hänen mielensä muuttui Fangpyrejen hyökkäyksen jälkeen. 6. Kaudella paljastui, että Ed ja Edna ei ole Jayn todelliset vanhemmat.
  • Tohtori Julien (hänen nimeään ei oikeasti kunnolla mainita, esiintyi lopputeksteissä nimellä The Tinkerer): Keksijä joka rakensi Zanen ja kasvatti tämän kuin oman poikansa. Kun hän oli sammuttanut Zanen muistikytkimen ja kuollut vanhuuteen, Samukai elvytti hänet eliksiirillään ja piti vankina vanhalla majakkasaarella pakottaen hänet rakentamaan sotakoneita luurankoarmeijalle. Jos hän suostuisi hän saisi nähdä Zanen taas, ja varmistaakseen ettei hän pakenisi Samukai jätti merihirviö Leviathanin vartioimaan häntä. Hänet vapautettiin ja hän auttoi Ninjoja taistelussa Overlordia vastaan, ja ennen 3. kauden tapahtumia hän kuoli toistamiseen.
  • Lou: Colen isä ja Laulavat sepät -yhtyeen keulakuva.
  • Lilly: Colen äiti, joka tunnetaan Shintaron luolastoissa suurena soturina, joka surmasi siellä pelkoa kylväneen Suruntuoja-lohikäärmeen. Hän oli maan edellinen elementaalimestari ja hänen isänsä taisteli aikoinaan Kärmeissodissa.
  • Ray ja Maya: Kain ja Nyan vanhemmat ja edelliset tulen ja veden elementaalimestarit. He taistelivat aikoinaan Kärmeissodissa, Rayn vangitessa Anacondrait ja Mayan vangitessa Venomarit. Kärmeissotien jälkeen, kun he tekivät aikamiekat ja Ajan vartijoiden voimat vietiin, Krux pakotti heidät mukaan Acronixin paluun juoneen kostoksi aikamiekkojen tekemisestä.
  • Ensimmäinen Spinjitzu-mestari: Tarunomainen mies, joka oli puoliksi oni ja lohikäärme. Hän keksi Spinjitzun, takoi kultaiset aseet, teki lohikäärmehaarniskan, loi Ninjagon sen jälkeen, kun Merikäärme Worija vaipui horrokseen ja taisteli Overlordin Kiviarmeijaa vastaan ja pakeni sitten Oneja. Taistelussa hän halkaisi Ninjagon kahtia ja läntisestä puolikkaasta tuli Pimeyden saari. Ennen kuin hän kuoli vanhuuteen, hänen kaksi poikaansa, Garmadon ja Wu, saivat tehtäväkseen suojella neljää Kultaista Asetta. Valitettavasti hän ei osannut arvata Garmadonin ja Overlordin havittelevan aseita itselleen.

Elementaalimestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Karlof: Entinen ilmailuinsinööri ja metallin mestari. Hän oli ensimmäinen Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija. Seitsemännellä kaudella Vermillion-soturit kaappaavat hänet niiden haarniskojen, aseiden ja ajokkien rakentamista varten. Yhdeksännellä kaudella hän liittyy Lloydin johtamaan vastarintajoukkoon taisteluun Lordi Garmadonia vastaan. Hän on nykyään eläkkeellä.
  • Griffin Turner: Nopeuden mestari, joka rakastaa hauskanpitoa ja toisten sumuttamista. Yhdeksännellä kaudella hän liittyy Lloydin johtamaan vastarintajoukkoon taisteluun Lordi Garmadonia vastaan.
  • Ash: Savun mestari, jolla on kyky haihtua savuna ilmaan. Hän oli neljäs Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
  • Bolobo: Luonnon mestari, joka pystyy tahdonvoimallaan kasvattamaan luonon kasveja ja puita. Hän oli toinen Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
  • Gravis: Painovoiman mestari. Hän oli kolmas Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
  • Neuro: Mielen mestari, joka osaa lukea ajatuksia. Jo turnauksen alkuvaiheissa Ninjat yrittävät pyytää häneltä apua Mestari Chenin suunnitelmien selvittämiseen. Yhdeksännellä kaudella hän liittyy Lloydin johtamaan vastarintajoukkoon taisteluun Lordi Garmadonia vastaan.
  • Herra Kalpea/Paleman: Valon mestari, joka pystyy taittamaan ja hallitsemaan ympärillään olevaa valoa. Hän pitää ruumiinsa aina näkymättömänä, lukuun ottamatta vaatteita, jotka hän pystyy halutessaan muuttamaan myös näkymättömiksi. Yhdeksännellä kaudella hän liittyy Lloydin johtamaan vastarintajoukkoon taisteluun Lordi Garmadonia vastaan.
  • Jacob Pevsner: Äänen mestari ja sokea kitaristi. Hän oli kuudes Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija. Hänet syötettiin Clousen käärmeelle "esimerkkinä" muille miten käy jos yrittää paeta. Hän kuitenkin selviää ja esiintyy jaksossa 44.
  • Tox (koko nimeltään Toxikita): Myrkkyjen mestari, joka heikentää vastustajiaan myrkyllisillä kaasuilla. Hän oli kahdeksas Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija. Yhdeksännellä kaudella hän liittyy Lloydin johtamaan vastarintajoukkoon taisteluun Lordi Garmadonia vastaan.
  • Camile (Ninjagon nettisivuilla Chamille): Muodon mestari, jolla on muodonmuutoskyky. Hän käytti kykyjään turnauksen aikana muiden kilpailijoiden heikkousten selvittämiseen. Hän oli seitsemäs Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
  • Shade Varjojen mestari ja yksinäinen susi, joka ei luota kehenkään. Häntä luultiin alun Chenin vakoojaksi, kunnes paljastui, että se oli Skylor. Yhdeksännellä kaudella hän liittyy Lloydin johtamaan vastarintajoukkoon taisteluun Lordi Garmadonia vastaan.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Overlord: Ninjagon yksi pahimmista ja verenhimoisimmista olennoista (osittain Oni), sekä Kiviarmeijan luoja. Ninjagon jakaannuttua, hän jäi sen toiselle puoliskolle, Pimeyden saarelle. Garmadonin löydettyä saaren, hän toimi tämän opastajana. Overlord näyttäytyy puhuvana purppurana energiapallona. Mutta Garmadonin horjutettua tasapainoa, hän tunnusti käyttäneensä tätä hyväkseen ja kykeni ottamaan tämän ruumiin muuttuakseen oikeaan muotoonsa: lohikäärmeeksi. Lloydin vuoksi Overlord ajautuu takaisin heikkoon tilaansa. Mutta hän palasi 3. kaudella digitaalisessa muodossa ja pyrki saamaan ruumiinsa takaisin Cyrus Borgin tehtaan sekä Pythorin avustuksella. Hän uuden ruumiillisen olomuodon Kultaisen mestarina imemällä 97 % Lloydin voimista ja sekä saatuaan haltuunsa avaruuteen päätyneet kultaiset aseet. Lopulta Zane uhraa itsensä käyttääkseen niiden voimaa tuhotakseen Overlordin. Myöhemmin kauden 9 aikana Overlord palaa takaisin Kristallikuninkaana, toimien vuosien ajan yhteistyössä Harumin kanssa keräten kaunankiveä vallatakseen Ninjagon. Kaudella 15 hän jälleen ruumiillistuu ja laittaa suunnitelmansa täytäntöön, häviten ninjoille uudestaan.
  • Great Devourer: Valtava jättiläiskäärme, jota kärmeiset palvoivat ja jonka he aikoivat vapauduttuaan päästää myös vapaaksi kostaakseen Ninjagon ihmisille oman vankeutensa. Sen vapauttamiseen tarvittiin neljä kynsiterää, jotka ovat tehty sen hampaista. Mutta Devourer oli oma herransa ja aikoi tuhota myös kärmeiset. Hän oli myös sama käärme, joka puri Lordi/Keisari Garmadonia kauan sitten. Devourer kuolee, kun Lordi Garmadon tuhoaa sen kultaisilla aseilla. 15. kaudella paljastuu, että Great Devourer oli alkujaan tavallinen käärme, jonka Overlord korruptoi.
  • Ylhäisin (engl. The Preeminent): Kirottujen kuningatar. Toiseen ulottuvuuteen vangittu valtava lonkeromainen olento, joka on itse Kirotun maailman ja kaiken pahan olemus. Morro ja kummitussoturit pyrkivät vapauttamaan hänet Maailmakristallilla, joka on piilotettu ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaan. Vapautuessaan Ylhäisin pyrkisi kiroamaan kaikki kuusitoista maailmaa, mukaan lukien Ninjagon. Ylhäisin tuhoutuu, kun Nya valjastaa täyden potentiaalin, luo valtavan aallon ja upottaa sen mereen syvähaudalla. Kauden 12 (uuden kauden 1 kausi) Sensei Wu palauttaa hänet vahingossa Edesmenneiden maailmasta aiotessaan palauttaa ninjat Iki-Maailmasta.
  • Wojira: Muinainen merikäärme, joka hallitsee veden ja tuulen elementaalivoimia. Kun Nyad, ensimmäinen veden elementaalimestari, kukisti sen irrottamalla myrskyamuletin sen päästä, se vaipui uneen. Mutta kun Kalmaar löysi myrskyamuletin, hän käytti sitä Wojiran herättämiseen, pyrkien sen avulla tuhoamaan pintamaailman. Nya onnistuu tuhoamaan aaltoamuletin tuhoten myös Wojiran lopullisesti.

Luurangot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manalan asukkaita. Heitä johti olento nimeltä Samukai, jonka Wu ja Garmadon karkottivat sinne kauan sitten. Kun Garmadon joutui vangiksi Manalaan, Samukai yritti kostaa. Mutta Garmadon voitti kaksintaistelussa itselleen Samukain aseman Manalan kuninkaana ja luurangot palvelivat häntä. Garmadon hylkäsi luurangot vapauduttuaan Manalasta.

  • Samukai: Nelikätinen luuranko, joka oli sekä Tulen luurankokenraali että Manalan kuningas ennen kuin Garmadon karkotettiin sinne. Samukai kuoli pidettyään kaikkia neljää kultaista asetta. Hän palasi "Pyhäinpäivä"-spesiaalissa.
  • Kruncha ja Nuckal: Maan ja Salaman luurankokenraalit ja Samukain ylimmät palvelijat. Nuckalilta puuttuu toinen silmä ja Krucnhalla on kypärä. Nuckal on luurangoista tyhmin ja Krunchaa se ärsyttää eniten.
  • Wyplash: Jään luurankokenraali, jolla on riisihattu.
  • Frakjaw: Tulen luurankosotilas, joka palasi "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa.
  • Krazi: Salaman luurankosotilas, joka palasi "Pyhäinpäivä-telvisiospesiaalissa.
  • Chopov: Maan luurankosotilas.
  • Bonezai: Jään luurankosotilas.

Kärmeiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muinainen Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin luoma käärmeihmisten rotu. He tunsivat ennustuksen maailmaa uhkaavasta Kultaisesta mestarista ja yrittivät varoittaa Ninjagon ihmisiä. Mutta Mestari Chen onnistui uskottelemaan molemmat osapuolet toistensa vihollisiksi ja elementaalimestarit vangitsivat kärmeiset Wun ja Garmadonin johdolla maanalaisiin holveihin. Lloyd sai haltuunsa kartan heidän holviensa sijainnista ja vapautti Hypnobrait, Fangpyret sekä Pythorin, viimeisen Anacondrain, yrittäen orjuuttaa ne. Mutta he kaikki pettivät hänet. Lopulta Pythor vapautti myös Constrictait ja Venomarit ja yhdisti kärmeisten heimot voidakseen vapauttaa Great Devourerin.

Great Devourerin tuhon jälkeen Garmadon alisti kärmeiset palvelijoikseen, mutta menetettyään kultaisista aseista taotun mega-aseensa, kärmeiset saivat tilaisuuden pettää hänet. Hypnobraiden kenraali, Skales, nousi uudeksi Käärmekuninkaaksi. Valmistautuessaan tuhoamaan Ninjago Cityn, he löysivät holvin täynnä Kivisotureita, jotka heräsivät ja voittivat kärmeiset helposti. Kivisoturit sulkivat myös perässään holvin oven ja niin kärmeiset jäivät jälleen vangiksi maan alle. 3. kaudella ilmeni, että kärmeiset olivat saaneet holvin auki, mutta olivatkin päättäneet tehdä siitä itselleen uuden kodin ja jättää ihmiset rauhaan, mutta myöhemmin he palaavat auttamaan Ninjagon ihmisiä suojautumaan Overlordin hyökkäykseltä. He elivät siitä lähtien rauhassa ihmisten kanssa. Kärmeiset myös auttoivat ninjoja ja muita elementaalimestareita taistelussa Cheniä ja tämän anacondraiarmeijaa vastaan neljännellä kaudella. Myöhemmin auttavat Ninjoja muinaista Hypnobrai-noitaa Aspheeraa ja tämän armeijaa vastaan ja palannutta Kristallikuningas / Overlordia vastaan.

  • Pythor P. Chumsworth: Yksi Anacondrai-heimon kenraaleista ja heistä ainut, joka karkottamisen sijaan vangittiin holviin heimon sotilaiden kanssa. Sotilaiden kuollessa nälkään holvin sisällä, Pyhtor oli ainut eloonjäänyt Lloydin avatessa holvin. Pythor on nopea, nokkela ja viekas. Hänellä on pitkä kaula ja hän osaa muuttua näkymättömäksi. Hän onnistui tulemaan ensimmäiseksi Käärmekuninkaaksi, kaikkien kärmeisten johtajaksi. Pythor joutui Sensei Wun mukana Devourerin nielaisemaksi. Great Devourerin tuhouduttua he vapautuivat, mutta Pythorista ei kuultu mitään ennen 3. kauden tapahtumia, jolloin hän esiintyi huppupäisenä hahmona nimeltä Muukalainen ja liittoutuneena Overlordin kanssa. Pythorin suomut olivat purppurat, kunnes vapauduttuaan Great Devouverista hänen suomunsa muuttuivat valkoiseksi ja hän puhui käheällä äänellä. Myöhemmin 4. kaudella hän oli Kryptarium-vankilassa vähän aikaa, hän pääsi sieltä ja hän auttoi Ninjoja pysäyttämään Anacondrai-kultin. "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa sekä 15. kaudella hän taistelee taas Ninjoja vastaan.
  • Arcturus: Anacondraiden ylin kenraali alkuperäisten Kärmeissotien aikaan. Kun Pythor ja sotilaat joutuivat vangiksi holviin, elementtimestarit karkottivat hänet ja muut kenraalit Kirottuun maailmaan.
  • Skales: Sinisen hypnotisointiin kykenevän Hypnobrai-heimon uusi kenraali. Kuten muillakin kenraaleilla, hänellä on häntä ja kultainen sauva. Skales on Pythorin oikeankädenmies. Pythorin jouduttua Devourerin kitaan ja kärmeisten petettyä Garmadonin, Skalesista tuli uusi Käärmekuningas. 3. kaudella, Ninjojen kuulustellessa kärmeisiä, selvisi, että Skalesilla on vaimo nimeltä Selma sekä poika nimeltä Skales Jr.
  • Slithraa: Entinen Hypnobrai-heimon kenraali, mutta Skales voitti hänet kaksintaistelussa.
  • Rattla ja Mezmo: Hypnobrai-heimon sotureita.
  • Fangtom: Punavalkoisen Fangpyre-heimon kaksipäinen kenraali ja Skalesin vanha ystävä. Hänen heimonsa kärmeisten purema muuttaa uhrin kärmeiseksi.
  • Fangdam, Fang-suei ja Snappa: Fangpyre-heimon sotureita.
  • Skalidor: Musta-oranssin Constrictai-heimon kenraali. Hänen heimonsa kärmeiset ovat taitavia kaivamaan ja heillä on hyvin vahvat kuristusotteet.
  • Bytar, Chokun ja Snike: Constrictai-heimon sotureita.
  • Acidicus: Vihreän Venomari-heimon kenraali. Heillä on monta silmää ja heidän sylkemänsä myrkky aiheuttaa harhanäkyjä.
  • Lizaru, Spitta ja Lasha: Venomari-heimon sotureita.

Piraatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Soton piraatit olivat alun perin Destiny's Bountyn (leluversiossa Kohtalon alus) omistajia 200 vuotta sitten ja he etsivät Pimeyden saarta. Laivan sokean ohjaajan, No Eyed Peten, vuoksi he kuitenkin päätyivät Ninjagoon. Kärmeisten poltettua Luostarin 1. kauden alussa, Zane löysi hylyn ja siitä tehtiin Ninjojen uusi päämaja. Kauden lopussa Devourer tuhosi laivan, mutta 2. kauden alussa Garmadon korjasi sen. Löydettyään piraattien lokikirjan, Garmadon herätti kultaisista aseista taotun Mega-aseen avulla vahingossa piraatit takaisin henkiin. He eivät kuitenkaan suostuneet palvelemaan Garmadonia. Myöhemmin piraatit vangittiin Kryptarium-vankilaan.

  • Kapteeni Soto: Piraattien kapteeni, jolla on puujalka, silmälappu ja toisessa kädessä koukku. Kuudennella kaudella ninjat auttoivat hänet pakoon Kryptariumista, ja vastapalvelukseksi Soto antoi heille tärkeää tietoa Nadakhanista. Uuden sarjan toisella kaudella Soto pakenee Kryptariumin vankilasta Mekaanikon, Ultra Violetin ja kaikkien vankien kanssa Borg torniin yrittäessä estää ninjoja Yli-Imperiumin kanssa.
  • Perämies: Soton oikeankädenmies, jolla on silmälappu ja riisihattu.
  • No Eyed Pete: Soton ruorimies, jolla on silmälaput molemmissa silmissä. Hänellä on apunaan puhuva papukaija, joka osaa neuvoa vain "vasen" ja "toinen vasen".

Kiviarmeija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeä henki Overlord loi Kivisoturit murtumattomasta kiviaineesta. Ensimmäinen Spinjitzu-mestari ei voinut pysäyttää heitä kaikkia yksin, joten hän jakoi Ninjagon kahtia. Overlord jäi toiselle puolikkaalle, josta suurin osa vajosi mereen ja jota kutsuttiin Pimeyden saareksi. Garmadonin menettyä Mega-aseensa Ninjago Cityn viemäreihin jäänyt Great Devourerin myrkky herätti Ninjagoon jääneet Kivisoturit taas henkiin ja Garmadon nosti Pimeyden saaren mereen vajonneen osan pinnalle. Sitten hän otti Varjojen kypärän saaden Kiviarmeijan hallintaansa ja käynnistäen Kohtalon kellon, joka laskee aikaa Ratkaisevaan taisteluun. Kivisoturit kääntyivät Overlordia vastaan, kun Dareth sattui saamaan käsiinsä Overlordin pudottaman Varjojen kypärän, ja he tuhoutuivat, kun Lloyd voitti kaksintaistelussa Overlordin ja puhdisti Ninjagon pimeydestä. Mutta yksi Kivisoturi oli Kryptarium-vankilassa.

  • Kenraali Kozu: Kiviarmeijan korkein upseeri. Muut Kivisoturit ovat mustia ja heillä on punaiset asut, mutta Kozu on lähes kokonaan punainen. Hänellä on myös neljä kättä. Kozu on Kivisotureista ainut, joka ymmärtää ja puhuu nykyajan kieltä. Kozu palaa "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa muutaman sotilaansa kanssa.

Nindroidit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanen rakenteista kopioitujen tietojen perusteella rakennettuja Overlordin uusia palvelijoita.

  • Kenraali Cryptor: Nindroidiarmeijan ylimielinen ja ilkeä johtaja, joka palaa "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa muutaman sotilaansa kanssa.
  • Mindroidi: Nindroidi joka valmistui koneesta erän viimeisenä nindroidina. Hänestä tuli pieni, sillä metalli loppui kesken.

Anacondrai-kultti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultti, jonka Mestari Chen perusti opettaessaan vuosia (noin 40 vuotta ennen Ajanvartioiden paluuta) sitten nuorta Lordi Garmadonia. He palvovat sukupuuton partaalla olevaa kärmeisheimoa Anacondraita (joita alkuperäisiä jäseniä on 2). Jokaisella kultin jäsenellä on vähintään yksi heimon symboli tatuoituna kehoonsa ja heidän tavoitteensa on muuttua itse kärmeisiksi. Heidät karkotettiin Kirottuun Maailmaan 4. kauden lopussa.

  • Mestari Chen: Anacondrai-kultin julma ja arvaamaton johtaja, joka järjesti Elementtiturnauksen saadakseen kaikkien Elementtaalimestareiden voimat Elementtien sauvaan. Chen palaa "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa.
  • Clouse: Chenin oikeankädenmies, mustan magian mestari ja Lordi Garmadonin entinen kilpailija. 6. kaudella hän pakeni kummituksena Kirotusta maailmasta ja vapautti Nadakhanin Tyranin teekannusta tavoitteenaan saada kolme toivomusta. Nadakhan vangitsi hänet Tyranin teekannuun ja myöhemmin Sielu-miekkaan. Hän kuitenkin pääsi pakenemaan 6 kauden alussa ja ennen Ajanvartijoiden paluuta.
  • Zugu ja Eyezor: Mestari Chenin kaksi kenraalia. Zugu on entinen sumopainija, jolla on punainen haarniska. Eyezor on yksisilmäinen mies, jolla on irokeesikampaus. He palasivat "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa
  • Krait, Sleven, Chope ja Kapau: Mestari Chenin alaisia.

Kummitussoturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kummituksia, jotka palvelevat Kirotun maailman ruumiillistumaa: Ylhäisintä. Kun tuulen elementaalimestari Morro vapautui Kirotusta maailmasta, hän kutsui muut kummitukset avukseen Ninjagon Cityn museosta varastetulla Azuren liittoutuneella haarniskalla. He pyrkivät löytämään Maailmakristallin, jolla vapauttaa Ylhäisin.

  • Morro: Tuulen elementaalimestari ja Sensei Wun entinen oppilas, joka halusi epätoivoisesti Vihreäksi Ninjaksi. Kun kultaiset aseet eivät valinneet häntä, hän alkoi etsiä ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaa todistaakseen arvoisuutensa. Mutta hän sai surmansa Epätoivon luolassa ja päätyi kummituksena vangiksi Kirottuun maailmaan. Anacondrai-kenraalien henkien vapauduttua, Morro vapautui itsekin ja riivasi Lloydin ruumiin käyttääkseen tätä ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudan ja Maailmakristallin löytämisessä, jolla vapauttaa Ylhäisen. Kuoli annettuaan itsensä upota mereen Ylhäisen mukana. "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa hän palaa ja varoittaa Wuta tulevista hyökkäyksistä.
  • Wrayth: Ketjumestari, joka omistaa lentävän aavepyörän.
  • Bansha: Mielenhallintaa osaava kummitusvelhotar ja miekkamestari.
  • Ghoultar: Voimakas mutta yksinkertainen viikatemestari.
  • Sielun Jousiampuja: Hyvin vanha jousimestari ja Morron oikeankädenmies jolle Ronin on velkaa.
  • Attila, Hackler, Ming, Spyder ja Yokai: Kummitusninjoja.
  • Cowler, Cyrus, Pitch, Pyrrhus ja Wail: Kummitussotureita.

Mestari/Sensei Yang[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmajitzun keksijä joka asuu omassa kirotussa kummitustemppelissään. Hän ei kuulu Morron kummitusarmeijaan, vaan hänellä on oma haamuoppilaista koostuva armeijansa. Hän toimii ninjojen päävihollisena "Pyhäinpäivä"-televisiospesiaalissa ja yrittää kuunpimennyksen avulla aineellistua. Hänen oppilaidensa vapauduttua hän jää edelleen temppeliinsä, jolla on yhteys Kirottuun maailmaan).

Taivasmerirosvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikollisjoukko, jota johtaa toisesta maailmasta tullut djinni nimeltä Nadakhan.

  • Nadakhan: Ilkeä djinni ja kotivaltakuntansa Djinjagon prinssi, jonka kapteeni Soto oli alun perin vanginnut Tyranin teekannuun, kunnes Kirotusta maailmasta paennut Clouse vapautti hänet. Lavastettuaan Ninjat rikollisiksi, hän varastaa Maailmankristallin ja vapauttaa muut taivasmerirosvot. Huomatessaan Kirotun maailman tuhoutumisen johtavan myös kotimaailmansa tuhoutumiseen, hän saa isältään, kuningas Khanjikhanilta, Sielujen miekan, ja päättää vallata Ninjagon uudeksi kodikseen. Hän myös tahtoo Nyan vaimokseen saadakseen itselleen rajattomat toiveet, ja tämän tapahduttua pettää miehistönsä.
  • Flintlocke: Nadakhanin oikeankädenmies ja taivasmerirosvojen yliperämies. Flintlocke edellytti Nadakhanilta lojaaliutta, ja hänen alkaessaan kysellä suunnitelmista Nadakhan alensi hänet miehistön alimmaksi jäseneksi. Flintlocke auttoi lopulta Ninjoja taistelussa Nadakhania vastaan ja ampui tätä Tiikerilesken myrkyllä.
  • Doubloon: Taivasmerirosvojen kenraali, joka oli ennen varas. Nadakhanin taikojen vuoksi hänellä on nyt kasvoillaan kaksi naamiota, joten hän voi näyttää vain iloiselta tai surulliselta. Hän ei puhu koskaan, ja osaa spinjitzua. Nadakhan karkotti hänet jaksossa 64.
  • Clancee: Hermostunut, puujalkainen käärme, taivasmerirosvojen alimpia jäseniä. Hän oli ainoa taivasmerirosvo, joka ei liittyessään toivonut mitään Nadakhanilta. Kauden edetessä Nadakhan käytti asiaa hyväkseen ja pani Clanceen toivomaan ninjojen vangitsemista. Jaksossa 64 Clancee puhui suunsa puhtaaksi Nadakhanille, ja tämä karkotti hänet rajattomilla toiveillaan.
  • Cyren: Taivasmerirosvo, joka osaa lumota muita laulullaan.
  • Sqiffy: Tavallinen kansalainen, joka liittyi taivasmerirosvoihin jaksossa 61. Hän oli alun perin nimeltään Landon.
  • Bucko: Tavallinen kansalainen, joka liittyi taivasmerirosvoihin jaksossa 61. Hän oli alun perin nimeltään Colin.
  • Dogshank: Alun perin tavallinen Ninjagon kansalainen, joka tahtoi erottua joukosta. Nadakhan muutti hänet valtavaksi hirviöksi. Jaksossa 64 hän auttoi Ninjoja taistelussa Nadakhania vastaan.
  • Apinailkimys: Taivasmerirosvojen mekaanikko, joka on puoliksi ihminen ja apina. Nadakhan karkotti hänet jaksossa 64.

Ajan vartijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksoset, jotka olivat ajan elementaalimestareita, kunnes heidän voimansa vangittiin neljään aikamiekkaan. Heidän tavoitteenaan on vallata Ninjago, koska pitävät ajan voimaa suurimpana ja tärkeimpänä. He taistelivat muiden elementtimestarien puolella kärmeissotien aikaan neljäkymmentä vuotta sitten, mutta pettivätkin heidät sodan jälkeen ja yrittivät vallata Ninjagon. He katosivat aikaan hypätessään aikapyörteeseen aikamiekkojen mukana, mutta palasivat. Heillä on apunaan Great Devourerin jälkeläisistä muodostuvia, Vermillion-nimisiä samuraisotureita.

  • Acronix: Toinen ajan vartijoista. Pystyi siirtymään ajassa eteenpäin ja hidastamaan aikaa, ennen kuin hänen voimansa vietiin. Rakastaa nykyajan teknologiaa.
  • Krux: Toinen ajan vartijoista. Esiintyi pitkään Ninjagon museon esittelijänä valeasussa ja peitenimellä Tohtori Saunders. Pystyi siirtymään ajassa taaksepäin ja pysäyttämään ajan, ennen kuin hänen voimansa vietiin. Inhoaa nykyajan teknologiaa ja etenkin videopelejä.
  • Komentaja Blunck: Yksi Vermillion-kenraaleista. Pystyy kommunikoimaan telepaattisesti sotilaiden kanssa. Ajan Vartijat repivät hänet käärmeiksi jaksossa 74.
  • Komentaja Machia: Viisain Vermillion-kenraali. Pystyy kommunikoimaan telepaattisesti sotilaiden kanssa. Ajan Vartijat repivät hänet käärmeiksi jaksossa 74.
  • Komentaja Raggmunk: Yksi Vermillion-kenraaleista. Pystyy kommunikoimaan telepaattisesti sotilaiden kanssa. Ajan Vartijat repivät hänet käärmeiksi jaksossa 74.
  • Slackjaw, Rivett, Tannin ja Vermin: Vermillion-sotilaita.

Garmadonin pojat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moottoripyöräjengi, jonka tarkoituksena on herättää paha lordi Garmadonin Oni-hallitsija-muoto kolmen maagisen Oni-naamion voimalla.

  • Harumi: Ninjagon prinsessa, joka toimii salaa Garmadonien poikien johdossa ja tunnetaan siellä salanimellä "Hiljainen." Tahtoo herättää Garmadonin, sillä palvoo häntä sankarinaan tämän voitettua ensimmäisen kauden lopussa Great Devourerin, joka surmasi Harumin perheen. Jaksossa 92 hän kuolee jäädessään sortuvaan rakennukseen autettuaan erään perheen turvaan. Overlord kuitenkin herättää Harumin henkiin ja painostaa tämän kätyrikseen. Myöhemmin Harumi kuitenkin kääntyy Overlordia vastaan kuullessaan, että tämä oli alun perin vastuussa Great Devourerin pahuudetsa.
  • Killow: Garmadonin poikien suurikokoisin ja vahvin jäsen. Yksi kolmesta kenraalista. Myöhemmin uuden sarjan neljännellä kaudella hän auttaa Ninjoja taistelussa Overlordia vastaan.
  • Ultra Violetti: Yksi Garmadonin poikien kolmesta kenraalista. Hänen tapanaan on kikattaa oudoissa tilanteissa. Uuden sarjan toisella kaudella hän karkaa Mekaanikon, Kapteeni Soton ja muiden vankien kanssa Borg torniin yrittäessä estää ninjoja Yli-Imperiumin kanssa. Myöhemmin uuden sarjan neljännellä kaudella hän auttaa Ninjoja pelastamaan Ninjagon Overlordilta.
  • Herra E: Yksi Garmadonin poikien kolmesta kenraalista. Hän ei puhu koskaan ja pitää henkilöllisyytensä salassa. Jaksossa 78 Zane saa tietää hänen olevan Nindroidi. Jaksossa 86 Garmadon surmaa Herra E:n koska tämä ei onnistu nappaamaan Lloydia.
  • Luke Cunningham: Jengiläinen, jota ninjat kuulustelevat jaksossa 77.

Lohikäärmeenmetsästäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onien ja lohikäärmeiden maailmassa asuva kansa, jonka kulttuuri perustuu lohikäärmeiden metsästämiseen ja niiden elementaalivoimien hyödyntämiseen.

  • Iron Baron: Lohikäärmeenmetsästäjien julma johtaja, jonka tärkein tavoite on pyydystää Firstbourne-lohikäärme, jota vastaan taistellessa hän menetti toisen jalkansa, kätensä ja silmänsä. Jaksossa 93 Firstbourne polttaa Iron Baronin kuoliaaksi tämän yrittäessä varastaa lohikäärmehaarniskaa.
  • Heavy Metal: Loistava taistelija ja Iron Baronin ykkösmies, joka on taitava pyydystämään mitä vain ketjuilla ja elementaalivoimia omaksuvalla lohikäärmeenluumiekalla. Myöhemmin jaksossa 89 hän paljastui naiseksi nimeltä Faith, jonka Iron Baron on pakottanut pitämään naamiota. Faith päätti auttaa Ninjoja ja Wuta palaamaan Ninjagoon ja nousi lohikäärmeenmetsästäjien johtajaksi Iron Baronin kuoltua.
  • Chew Toy: Lohikäärmeenmetsästäjä, jonka tarkoituksena on lohikäärmeiden ärsyttäminen kelloa kilistämällä ja muiden viihdyttäminen.
  • Jet Jack: Lentorepulla lentävä lohikäärmeenmetsästäjä.
  • Daddy No Legs: Lohikäärmeenmetsästäjä, joka liikkuu robottijaloilla menetettyään taistelussa aidot jalkansa. Muzzle on hänen läheisin kumppani.
  • Skullbreaker, Arkade ja Muzzle: Muita lohikäärmeenmetsästäjiä.

Onit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onien ja lohikäärmeiden maailmasta peräisin olevia demoneja, jotka pyrkivät tuhoamaan Ninjagon.

  • Omega: Onien johtaja.

Tulikyyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjagon laitamilla sijaitsevaan muinaiseen pyramidiin muumioituja kärmeisiä, jotka käärmenoita Aspheeran johdolla pyrkivät valtaamaan Ninjagon, mahdollisesti alalajia Anakondrai-heimolle.

  • Aspheera: Tulikyiden johtaja ja hypnobrainoita, joka pyrkii kielletyn spinjitzun kääröjen avulla kostamaan Mestari Wulle, joka petti hänet kauan sitten. Aspheera pystyy varastamaan elementaalivoimia, ja herättää Kain tulen avulla armeijansa henkiin. Myöhemmin auttaa Ninjoja väliaikaisesti palauttamaan Nyan entiseen muotoon mutta liittyyy myöhemmin Kristallikuninkaan neuvostoon taistellakseen jälleen ninjoja vastaan.
  • Char: Aspheeran uskollisin (mutta tahattomasti häntä suuresti ärsyttävä) palvelija ja tärkein apulainen.

Lumimyrskysamurait[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iki-maailmasta peräisin olevia sotureita, jotka olivat tavallisia ihmisiä, kunnes Zane korruptoi heidät armeijakseen kielletyn spinjitzun voimalla.

  • Vex: Katala ja vallanhimoinen muotoinen, joka ei löytänyt eläinmuotoaan ja hylkäsi kansansa. Kohdattuaan Zanen Iki-maailmassa Vex pyyhki hänen muistinsa ja manipuloi hänet ryhtymään Jääkeisariksi, nousten samalla itse keisarin neuvonantajaksi.
  • Grimfax: Iki-maailman aiempi kuningas, jonka Zane orjuutti Jääkeisarina armeijansa komentajaksi. Kauden edetessä Grimfax petti Vexin ja Zanen armeijoineen ja auttoi Lloydia sekä Katarua taistelussa lumimyrskysamuraita vastaan.

Yli-Imperiumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelin sisäisiä hahmoja, joita vastaan pelaajat joutuvat taistelemaan pelissä edetäkseen.

  • Unagami: Milton Dyerin peliinsä luoma johtaja, pelin viimeinen vastustaja ja tekoäly, joka katkeroitui Milton Dyerin olosuhteiden pakosta hylätessä hänet. Vuosikymmenien kuluttua hän kehitteli suunnitelman luodakseen kuolleiden pelaajien energian avulla portaalin Ninjagoon voidakseen kostaa luojalleen.
  • Punavisiirit: Unagamin armeija, rakettirepuin sekä punavisiirisin kypärin varustautuneita robotteja.
  • Ritchie, Hausner ja muut rotat: Pelaajien pelissä etenemistä vaikeuttavia satunnaisia vastustajia, jotka ovat Unagamin liittolaisia.
  • Sushimi: Unagamin Hulluudentemppeliä vartioiva sushikokki, joka johtaa alaisiaan Sushi-ravintolassa ja pelin pelaajien toiseksi viimeinen vastustaja.

Shintaro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjojen Shintaron kaupungin alaisissa luolastoissa tapaamia vastustajia.

  • Kallovelho: Julma tyranni, joka alisti kaksi luolastoissa elävää olentolajia, Munssit ja Gecklet, orjatyöhön kaunankivikaivokselleen. Kallovelho käyttää apunaan Hazza d'urin puhuvaa pääkalloa, joka pystyy voimillaan herättämään kuolleita henkiin. Kauden edetessä Kallovelho paljastui Shintaron kuninkaaksi, Vangelisiksi. 15. kaudella Vangelis liittyy Kristallikuninkaan neuvostoon kostaakseen ninjoille.
  • Havahtuneet soturit: Mustia luurankoja, jotka Vangelis on herättänyt kallon avulla armeijakseen.

Merlopialaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muinainen merenkulkija-kansa, joka asui Ninjagossa ennen Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin saapumista. Kalmaarin noustua kuninkaaksi he yrittivät löytää myrskyamuletin herättääkseen myrskyhenki Wojiran.

  • Kalmaar: Merlopian prinssi, joka onnistui tappamaan isänsä Trimaarin ja nousemaan valtaan. Hänen tavoitteensa oli herättää Wojira ja tuhota pintamaailma. Hän ei tullut koskaan toimeen adoptioveljensä, Benthomaarin, kanssa.
  • Gripe: Kalmaarin armeijan uskollinen komentaja.
  • Glutinous: Merlopialainen tiedemies, joka yritti luoda Wojiran temppelissä myrskyamulettia Wojiran herättämiseksi. Kun Kalmaar sai haltuunsa oikean myrskyamuletin ja herätti Wojiran, Glutinous ymmärsi olennon vaarallisuuden ja tuli Ninjagoon varoittamaan Ninjoja asiasta.
  • Trimaar: Merlopian edellinen kuningas, Kalmaarin isä ja Benthomaarin adoptioisä. Kun Kalmaar surmasi hänet, hän pyysi ennen kuolemaansa Benthomaaria auttamaan Ninjoja ja pysäyttämään Kalmaarin.

Lohikäärmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin neljä lohikäärmettä vartioivat Spinjitzun kultaisia aseita. Aseiden löydyttyä Ninjat kouluttivat niistä pilottijaksoissa itselleen ratsut. 4. kaudella Ninjat ja elementaalimestarit oppivat luomaan elementtienergiastaan omat lohikäärmeet, mutta menettivät kyvyn ennen 8. kautta.

  • Flame: Kain lohikäärme, joka vartioi ennen Tulimiekkaa.
  • Wisp: Jayn lohikäärme, joka vartioi ennen Salamanunchakua.
  • Rocky: Colen lohikäärme, joka vartioi ennen Järistysviikatetta.
  • Shard: Zanen lohikäärme, joka vartioi ennen Jääshurikeneita.
  • Ultralohikäärme: 1. kauden alussa Flame, Wisp, Rocky ja Shard lähtivät Henkilahteen kasvaakseen aikuisiksi. Aikuisina ne sulautuivat yhteen nelipäiseksi Ultralohikäärmeeksi, joka toimi pääosin Vihreän Ninjan ratsuna. Ninjojen lähtiessä Pimeyden saarelle Ultralohikäärme jäi Ninjagoon. 9. kaudella paljastui, että 2. kauden tapahtumien jälkeen Ultralohikäärme oli matkannut Onien ja lohikäärmeiden maailmaan ja joutunut siellä lohikäärmeenmetsästäjien nappaamaksi ja surmaamaksi. Ultralohikäärmeen luista rakennettiin myöhemmin valtaistuin Iron Baronille.
  • Kultainen lohikäärme: Henki, jonka voimia Ensimmäinen Spinjitzu-mestari aikoinaan kanavoi. Myöhemmin Lloyd sai saman voiman Kain, Jayn, Colen ja Zanen kanavoitua voimia häneen.
  • Fuusiolohikäärme: Lohikäärmemiekalla luotu lohikäärme, jonka voi luoda yhdistämällä tulen ja veden voimat tai veden ja sähkön voimat
  • Firstbourne: Onien ja lohikäärmeiden maassa elävä legendaarinen lohikäärme, joka tunnetaan kaikkien lohikäärmeiden kantaäitinä. Firstbourne voi käyttää mitä tahansa elementaalivoimia ja oli aikoinaan Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin ystävä. Lohikäärmeenmetsästäjien tärkein kohde. Toimi myöhemmin Wun ratsuna.
  • Slab: Lohikäärmeenmetsästäjien areenalleen vangitsema maalohikäärme. Toimi myöhemmin Colen ratsuna.
  • Stormbringer: Ninjojen useasti Onien ja lohikäärmeiden maassa kohtaama salamalohikäärme. Toimi myöhemmin Jayn ratsuna.
  • Boreal: Jäälohikäärme, jonka muistinsa menettänyt Zane loi elementaalivoimillaan Vexin manipuloitua hänet Jääkeisariksi. Kai sulatti sen kuoliaaksi voimiensa palatessa täysin.
  • Louskis: Vanian lemmikkilohikäärme, joka pystyy tarpeen vaatiessa kasvamaan huomattavasti. Toimi kauden lopulla Wun ratsuna.
  • Suruntuoja: Kallovelhon henkiin herättämä, Shintaron luolastoissa asuva pahamaineinen luurankolohikäärme.

Spinjitzun kultaiset aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Spinjitzu-mestari takoi nämä aseet Kultavuorilta kerätystä kullasta ja kyllästi niiden voimat Valon temppelissä. Näillä aseilla hän loi Ninjagon. Kukin kultainen ase hallitsee yhtä neljästä elementistä: maa, tuli, jää ja salama. Lisäksi ne hehkuvat vihreinä kun Vihreä Ninja on lähistöllä. Spinjitzu-voimat ja elementti voimat tulevat kuitenkin niiden käyttäjistä itsestään. Aseet ovat vain välineitä niiden kanavointiin. Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin pojanpoikana ja Vihreänä Ninjana Lloyd Garmadon on perinyt aseiden voiman.

Aseet ovat:

  • Tulimiekka: Kain ase, joka ampuu tulipalloja ja herättää nukkuvia tulivuoria. Löydetty Tulitemppelistä. Voi muuntua Teräpyöräksi.
  • Salamanunchaku: Jayn ase, joka antaa sähköiskuja. Löydetty Leijuvista raunioista. Voi muuntua Myrskyalukseksi.
  • Järistysviikate: Colen ase, joka aiheuttaa maanjäristyksiä osuessaan maahan. Löydetty Epätoivon luolasta. Voi muuntua Hyökkäysvaunuksi.
  • Jääshurikenit: Zanen aseet, jotka jäädyttävät. Löydetty Jääaavikolta. Voi muuntua Lumikelkaksi.

Taistelussa Great Devoureria vastaan Garmadon sai kultaiset aseet ja saavuttuaan Kultavuorille hän takoi niistä sauvan, jota hän kutsui mega-aseeksi. Sitä ei voi käyttää tuhoamiseen, vain luomiseen. Ja silloinkin vain kerran päivässä, koska se uuvuttaa käyttäjänsä. Lopulta hän yritti muuttaa sillä menneisyyttä. Mutta Ninjat lähettivät sen menneisyyden kultaisilla aseilla avaruuteen.

Löydettyään Valon temppelin Kai, Jay, Cole ja Zane saavat uusiksi aseikseen kultaiset Elementtimiekat, joiden terät muistuttavat heidän omia elementtejään. Näillä he myös antoivat Lloydille kyvyn käyttää Kultaisen lohikäärmeen voimia. Myöhemmin miekat paljastuivat myös avaimeksi holviin, jossa Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin mekaanista taisteluhaarniskaa säilytettiin.

Vuosien päästä, kun Overlord teki paluun ja pyrki saamaan uuden ruumiillisen muodon, hän matkusti avaruuteen noutamaan uuden ruumiinsa viimeistelemiseksi yhteensulaneet aseet asteroidilta, jonne ne olivat päätyneet. Ne sulatettiin Overlordille Kultaisen mestarin haarniskan osiksi ja Overlordin ruumiin tuhouduttua uudelleen Cyrus Borg piilotti haarniskan jäänteet tuntemattomaan paikkaan Cyrus Borg tornin alle lähelle Maailmakristallia ennen kausi 9. tapahtumia. Myöhemmin Kai sulatti haarniskan jäänteet 10. kaudella ja takoi aseet uudelleen taisteluun oneja vastaan. Tämän jälkeen aseita säilytettiin luostarissa, kunnes Overlord määräsi 15. kaudella joukkonsa varastamaan ne käyttääkseen niiden voimaa ruumiillistumiseen. Myöhemmin ninjat yhdistivät aseet viimeisenä oljenkortena taistelussa Overlordia vastaan, muuttaen ne alkumuotoonsa kultaiseksi lohikäärmeeksi ja tuhoten ne lopullisesti.

Sarja Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa sarja esitettiin ensimmäisen kerran Nelosella samana päivä kun sarja alkoi Yhdysvalloissa 14. tammikuuta 2011. Aluksi esitettiin neljä pilottijaksoa.[2] Ensimmäinen 13 jakson mittaisen tuotantokausi esitettiin 31. maaliskuuta – 23. kesäkuuta 2012. Toinen tuotantokausi esitettiin Suomessa vuonna 2013. Televisiospesiaali nimeltä "Pyhäinpäivä" esitettiin Nelonen Nappula -kanavalla 25. lokakuuta 2016. Seitsemännen kauden ensimmäinen puolisko julkaistiin Ruutu+ -palvelussa 29. joulukuuta 2016 ja toinen pari kuukautta myöhemmin. Kahdekas kausi ilmestyi suomeksi keväällä 2018 HBO Nordic -palvelussa. Yhdeksäs kausi ilmestyi suomeksi 30. marraskuuta 2018 HBO Nordic -palvelussa. Kymmenes kausi ilmestyi suomeksi 12. huhtikuuta 2019 HBO Nordic -palvelussa.

Puolet sarjan 11. kaudesta julkaistiin Ruutu+-palvelussa 18. lokakuuta 2019 ja toinen puolisko 6. joulukuuta 2019. 12. kausi ilmestyi samaiseen palveluun 12.6.2020 ja 13. kausi 14.9.2020. 14. kauden oli määrä alkaa Ruutu+-palvelussa 1.6.2021, mutta julkaisua siirrettiin ensin kahdella viikolla ja myöhemmin alkamispäiväksi ilmoitettiin 22.7.2021. 15. kauden ensimmäiset 12 jaksoa julkaistiin palvelussa 1.7.2022 ja loput 18 4.10.22.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Vincent Tong  Kai, Chokun, Lizaru, Spitta, Kivisoturi, sivuäänet  
 Michael Adamthwaite  Jay, Bolobo, postimies, Mezmo, Fang-Suei, Lasha, Mindroidi, Wrayth, opaspapukaija, Kivisoturi, Komentaja Raggmunk, Skullbreaker, Luke Cunningham, sivuäänet  
 Kirby Morrow  Cole, Lou (Colen isä), Gravis (4. kauden jakso 3), Invizable, Ash, Bytar, Chokun, sivuäänet  
 Andrew Francis  Cole (kaudesta 15 alkaen), Morro, Shade  
 Brent Miller  Zane/Jääkeisari, Mezmo, Snike, perämies, Herra E, Muzzle, sivuäänet  
 Jillian Michaels  Lloyd (kaudet 1–7), Edna Walker (Jayn äiti), Selma, sivuäänet  
 Samuel Vincent  Lloyd (kaudet 8–)  
 Kelly Metzger  Nya, sivuäänet  
 Paul Dobson  Mestari Wu, Neuro, Jacob Pevsner, Acidicus, Rattla, No Eyed Pete, kenraali Kozu, Kivisoturi, Ghoultar, Rufus McCallister, vankilanjohtaja Noble, Korgran, Päällikkö Mammatus, sivuäänet  
 Mark Oliver  Lordi/Sensei Garmadon, tohtori Julien (Zanen isä), Gravis (4. kauden jakso 10), sivuäänet  
 Kathleen Barr  Misako, Brad Tudabone, Gene, Bansha, Faith  
 Alan Marriott  Dareth, kapteeni Soto, Kivisoturi, sivuäänet  
 Lee Tockar  Cyrus Borg  
 Jennifer Hayward  P.I.X.A.L.  
 Heather Doerksen  Skylor  
 Brian Dobson  Ronin, Zugu, Sielun Jousiampuja  
 Britt McKillip  Harumi  
 Michael Kopsa  Samukai  
 Brian Drummond  Kruncha, Nuckal, Iron Baron, Char, Grimfax, Krag, Hailmar  
 Trevor Devall  Krazi, luurangot  
 Michael Dobson  Pythor, Wyplash, Samurai X  
 Ian James Corlett  Skales, mestari Chen, Mezmo, Fang-Suei, Chokun, Daddy No Legs, Fungus  
 John Novak  Slithraa, Skalidor, sivuäänet  
 Mackenzie Gray  Fangtom, Mystake, sivuäänet  
 Alyssya Swales  Skales Jr. (Skalesin poika)  
 Scott McNeil  Overlord, Clouse, Karlof, Arcturus, Kivisoturi  
 Richard Newman  kenraali Cryptor, Ninjagon keisari  
 Michael Donovan  Eyezor, mestari Yang, Arkade  
 Alessandro Juliani  Kapau/Kapau'rai  
 Ian Hanlin  Acronix, Chope/Chop'rai  
 Michael Daingerfield  Krux/Tohtori Saunders  
 Colin Murdock  Ed Walker (Jayn isä), sivuäänet  
 Doron Bell  Griffin Turner  
 Maryke Hedrikse  Camile  
 Cathy Weseluck  Patty Keys, sivuäänet  
 Kelly Sheridan  Gayle Gossip, sivuäänet  
 Ellen Kennedy  Ninjagon keisarinna  
 Garry Chalk  Killow  
 Rhona Rees  Jet Jack  
 Maggie Blue O’Hara  Ultra Violetti  
 Jim Conrad  Ensimmäinen Spinjitzu-mestari  
 Zach LeBlanc  Omega  
 Graeme Palisade  Jääkeisari  
 Cole Howard  Kataru, Benthomaar  
 Sabrina Pitre  Vania  
 Adam Trask  Plundar  
 Deven Mack  Vangelis/Kallovelho, Korgranin kirves  
 Giles Panton  Kalmaar  
 Ron Halder  Trimaar  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Max Ovaska  Kai (pilottijaksot, kaudet 1–3, 4. kauden jaksot 1–4, kaudet 5–6 ja Pyhäinpäivä), Sqiffy  
 Petrus Kähkönen  Kai (4. kauden jaksot 5–10), Jay (Wun salateet, kaudet 8–10, 11. kauden jaksot 1–8 ja 17–30 ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), Shade (9. kausi), teini-ikäinen Wu, Boma, Häkkilintu (11. kausi), sivuäänet  
 Joonathan Kettunen  Kai (kaudet 7–15), Wun salateet ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), Griffin Turner (9. kausi), Paleman (9. kausi), Luke Cunningham (9. kausi), lapsi-Garmadon (9. ja 11. kaudet), Jimmy (11. kausi), Dareth (kaudet 12–15), Benthomaar, sivuäänet  
 Samuel Harjanne  Jay (pilottijaksot, kaudet 1–3, 6–7 ja Pyhäinpäivä), sivuäänet  
 Antti Lang  Jay (kaudet 4–5), Pikku Nelson, Clancee, kapteeni Soto (6. kausi)  
 Valtteri Turunen  Jay (11. kauden jaksot 9–16), Nelson (kausi 11), lapsi-Wu (uusi sarja), Jake  
 Markus Blom  Jay (kaudet 12–15), Häkkilintu (12. kausi), sivuäänet  
 Chike Ohanwe  Cole (pilottijaksot ja kaudet 1–5), sivuäänet  
 Osku Ärilä  Cole (kaudet 6–15), Pyhäinpäivä, Wun salateet ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), kenraali Cryptor (Pyhäinpäivä), kenraali Kozu (Pyhäinpäivä), Ronin (Pyhäinpäivä, kausi 7 ja Wun salateet), Lou (Pyhäinpäivä), Acronix, Mekaanikko (kaudet 6 ja 8), Daddy No Legs, Muzzle, Arkade, Omega, Char (11. kauden jaksot 11 ja 13–14), Mambo, Jääkeisari, Vex (11. kauden jaksot 24–30), Grimfax (11. kauden jakso 17), Milton Dyer, Groko, Gripe, sivuäänet  
 Ilkka Villi  Zane (kaudet 1–8, Pyhäinpäivä, Wun salateet, 9. kauden jaksot 1–5 ja 10. kausi), Dareth (kausi 8, Wun Salateet ja 9. kauden jaksot 1–5), Gravis, Echo Zane, sivuäänet  
 Tuukka Leppänen  Zane (9. kauden jaksot 6–10 ja kaudet 11-15), Dareth (9. kauden jaksot 6–10 ja 10. kausi), Ronin (kaudet 9-15), Clutch Powers (11. kausi), vankilanjohtaja Noble (10. kausi), Vinny (10. kausi), Rufus McCallister (10. kausi), Ensimmäinen Spinjitzu-mestari (10. kausi), Jimmy (10. kausi), Uthaug, Kataru  
 Henri Piispanen  Lloyd, lapsi-Garmadon (1. kausi), otsikot (8. kauden jaksot 1–9 ja 10. kausi), lapsi-Unagami, sivuäänet  
 Henni-Liisa Stam  Nya (pilottijaksot, kaudet 1–11, kauden 15 jaksot 13-30 ja Tarinoita spinjitzu-luostarista, Hyve-lyhärit, sivuäänet  
 Heljä Heikkinen  Nya (Wun salateet)  
 Maija Pihlajaoja  Nya (kaudet 12-14 ja kauden 15 jaksot 1-12), Garpo, Lilly  
 Santtu Karvonen  Mestari Wu (kaudet 1–8 ja 10-11, Pyhäinpäivä, Wun salateet ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), otsikot (kaudet 1–7), Acidicus (kausi 11), Ensimmäinen Spinjitzu-mestari (kausi 11), Vex (kauden 11 jakso 16), No Eyed Pete, Bucko  
 Rauno Ahonen  Mestari Wu (9. kausi), Dareth (11. kausi), Samukai, Wyplash, Pythor (osa kaudesta 15 ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), Skales (kausi 11), Unagami, Scott, vankilanjohtaja Noble (kaudet 2 ja 6 sekä uusi sarja), Poliisipäällikkö (kaudet 6–8 ja 11-15), Khanjikhan, Killow (8. kauden jaksot 6–10, ja kaudet 9-12 ja Tarinoita spinjitzu-luostarista), Iron Baron (9. kauden jaksot 1–5), Heavy Metal, Chew Toy, Skullbreaker, Mohawk (8. kauden jaksot 6–10), Aspheera (kauden 11 jaksot 1–8), Char (kauden 11 jaksot 9–10 ja 12), Fred Finely, Vex (kauden 11 jaksot 18 ja 23), Grimfax (kauden 11 jaksot 23–30), Krag, Mekaanikko (kaudet 11-15), Postimies (13. kausi), kuningas Trimaar, Clutch Powers (14. kausi), Kabukinaamioinen Harumi, sivuäänet  
 Pasi Ruohonen  Mestari Wu (kaudet 12-14 ja osa kaudesta 15), Ritchie (kauden 12 jaksot 11-16), Sushimi, Murt, Päällikkö Mammatus, sivuäänet  
 Jari Salo  Mestari Wu Hyve-lyhärit ja osa kaudesta 15), Overlord (osa kaudesta 15) Pythor (osa kaudesta 15)  
 Markus Bäckman  Lordi/Sensei Garmadon, (kaudet 1–5 ja 15) Skalidor (1. kausi), posteljooni (1. kauden jaksot 2 ja 7), tohtori Julien (kaudet 1 ja 8), Lou (kaudet 1–2), otsikot (pilottijaksot), Arcturus, Eyezor, Ninjagon keisari, Killow (8. kauden jaksot 1–5), Mohawk (8. kauden jaksot 1–5), sivuäänet  
 Kalle Chydenius  Garmadon (kaudet 7–10), Nadakhan, Karlof (7. kausi), otsikot (8. kauden jakso 10 ja 9. kausi), sivuäänet  
 Ella Pyhältö  Misako (kaudet 2–5 ja 13-15), Skylor (kaudet 4–5 ja 15), Edna Walker (kaudet 1–3 ja 7), Mystake (1. kausi ja 8. kausi), Patty Keys, Gayle Gossip (kaudet 2–7), Skales Jr., P.I.X.A.L (kaudet 7–10, 11. kauden jaksot 9–30 sekä kaudet 12–15), Komentaja Machia, Maya (7.kauden jakso 3), Faith, Jet Jack, lapsi-Wu, Aspheera (11. kauden jaksot 9–15), Sorla, Akita, Ultra Violetti (kaudet 11-15), Numero Seiska, prinsessa Vania, kuningatar Murtessa, sivuäänet  
 Tarja Alexander  Misako (kaudet 6–10 ja Pyhäinpäivä), Dogshank, Skylor (kaudet 6–7), Maya (7. kauden jaksot 8–10) , Gayle Gossip (kaudet 6 ja 8–10, 11. kauden jaksot 1–8 ja kaudet 12-15)  
 Reetta Korhonen  Maya (kausi 14), neiti Kelmi  
 Tero Koponen  Dareth (kaudet 2–5), kenraali Cryptor (3. kausi), Clouse (kaudet 4–5), Morro (5. kausi), Krux, Iron Baron (9. kauden jaksot 6–10), Chope/Chop'rai, Karlof (9. kausi), Neuro (9. kausi), Bolobo, posteljooni (3. kausi), vankilanjohtaja Noble (4. kausi), Komentaja Blunck (jaksot 65–69), Ed Walker (3. kausi), Lou (7. kausi), Rufus McCallister (9. kausi), Poliisipäällikkö (9. kausi), Ensimmäinen Spinjitzu-mestari (9. kausi), Chopper Maroon (9. kausi), sivuäänet  
 Antti Jaakola  Dareth (6. kausi), Flintlocke, Ronin (6. kausi), Ed Walker (6. kausi)  
 Matti Laitinen  Dareth (Pyhäinpäivä ja 7. kausi), Cyrus Borg (kaudet 3–5), Mestari Chen (kaudet 4–5), Clouse (kausi 6), Fangtom, Nuckal (4. kausi), tohtori Julien (kaudet 2–3), kapteeni Soto (kaudet 2–4), Rufus McCallister, Mystake (2. kausi), Zugu, Sielun Jousiampuja, Mestari Yang (Pyhäinpäivä), Ed Walker (Pyhäinpäivä ja 7. kausi), Komentaja Raggmunk, Hutchins, Herra E, Luke Cunningham (kausi 8), Chopper Maroon (8. kausi), vankilanjohtaja Noble (Tarinoita spinjitzu-luostarista), sivuäänet  
 Raili Raitala  P.I.X.A.L. (kaudet 3–5), Selma, Camile, Bansha, sivuäänet  
 Pinja Hanski  P.I.X.A.L (Pyhäinpäivä), Skylor (9. Kausi), Edna Walker (Pyhäinpäivä), Ultra Violetti (kaudet 8–9), Ninjagon keisarinna  
 Mikael Eklund  Kruncha (pilottijaksot, kaudet 1–2), Slithraa, Skalidor (2. kausi), kenraali Kozu (2. kausi), perämies, sivuäänet  
 Peter Pihlström  Ray (kausi 14), Nuckal (pilottijaksot, kaudet 1–2), Kruncha (4. kauden 1. jakso), Acidicus (kaudet 1–3), Griffin Turner (4. kausi), Neuro (4. kausi), Jacob Pevsner, posteljooni (1. kauden jakso 13), opaspapukaija, Brad Tudabone, nuori Milton Dyer (kauden 12 jakso 2), Ritchie (uuden sarjan jakso 36), Ginkle, Korgranin kirves, Glutinous, Häkkilintu (15. kausi), Nelson (15. kausi), sivuäänet  
 Peter Kanerva  Ray (7. Kausi), Komentaja Blunck (jaksot 70–74), Skales (7. kausi), Morro (7. kausi)  
 Tommi Haapaniemi  Pythor (kaudet 2-3, Pyhäinpäivä ja osa kaudesta 15), Overlord (kaudet 2-3), Acidicus (4. kausi), Gene, Paleman (4. kausi), Kapau/Kapau'rai, Ghoultar, Vinny Folson (15. kausi), sivuäänet  
 Juha-Pekka Mikkola  Skales (kaudet 1–6), Karlof (4. kausi), Ash, Shade (4. kausi), Ronin (5. kausi), Wrayth, sivuäänet  
 Laura Aarre  Gayle Gossip (11. kauden jaksot 9–16), sivuäänet  
 Ari Hursti  Mestari Chen (Pyhäinpäivä), Morro (Pyhäinpäivä)  
 Jon-Jon Geitel  Cyrus Borg (7. kausi), nuori Garmadon (7. kausi),, Skales jr (7. kausi)  
 Juhani Rajalin  Cyrus Borg (kausi 12 ja kauden 15 jakso 25), Tohtori Saunders (Pyhäinpäivä), Kuningas Vangelis, prinssi Kalmaar, Hailmar, kansleri Gulch, Korgran, Fungus, Hounddog McBrag, sivuäänet  
 Jani Karvinen  Cyrus Borg (15. kauden jakso 24), Okino, harjoittelija Bob, Kallovelho, Hazza D'urin kallo, Gleck, Plundar, Sätky-Tim, kapteeni Soto (kausi 12), pormestari Ulysses Trustable  
 Pihla Pohjolainen  Harumi (kaudet 8-9), vauva-Wu  
 Myy Lohi  Avatar Harumi  
 Emma Louhivuori  Harumi (osa kaudesta 15)  
 Ilona Chevakova  Aspheera (kausi 15)  
 Taru Eronen    
 Verna Kossila    
 Tuukka Koski    
 Satu Leskinen    

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lego’s Ninjago Gets a Movie IGN UK. 27.6.2013. Viitattu 26.12.2015.
  2. Legot tulevat telkkariin Telvis.fi. Viitattu 26.12.2015.