Colby O’Donis

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Colby O'Donis)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Colby O’Donis Cólon
Colby O’Donis vuonna 2009
Colby O’Donis vuonna 2009
Henkilötiedot
Syntynyt 14. maaliskuuta 1989 (ikä 30)
Richmond Hill, Queens, New York, Yhdysvallat
Ammatti laulaja, näyttelijä, lauluntekijä, tanssija
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1999–
Tyylilajit R&B, pop
Soittimet kitara, piano
Levy-yhtiöt Konvict
Aiheesta muualla
www.colbyodonis.com

Colby O’Donis Cólon (s. 14. maaliskuuta 1989 Richmond Hill, Queens, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen R&B-laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. O’Donisin sukujuuret ovat Puerto Ricossa.

Uran alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

O’Donisin vanhemmat huomasivat poikansa lahjakkuuden tämän ollessa 3-vuotias, kun hän voitti kykykilpailun laulamalla Michael Jacksonin kappaletta. Hänellä oli tapana esiintyä myös viikonloppuisin isänsä omistamalla kirpputorilla Queensissä. 3-vuotiaana O’Donis muutti perheineen Floridaan Altamonte Springsiin, jossa hän aloitti yhteistyön Full Force -hip-hop-ryhmän kanssa. O’Donisin nousu julkisuuteen alkoi 10-vuotiaana, kun hänestä tuli nuorin Motownin kanssa koskaan sopimuksen tehnyt levyttävä artisti hänen levytettyään Mouse in the House -nimisen kappaleen Stuart Little – pieni suuri hiiri -lastenelokuvan soundtrackia varten vuonna 1999.

Pian sopimuksen jälkeen O’Donis alkoi ottaa kitaratunteja Carlos Santanan taustamuusikkona esiintyneeltä Johan Oiestedilta ja 11-vuotiaana O’Donisista tuli vakionäyttelijä Grandpa's Garage -televisiosarjassa. Jo 14-vuotiaana O’Donis oli saanut esiintyä "lämmittelyesiintyjänä" muun muassa JoJon, Backstreet Boysin ja Brian McKnightin keikoilla. Hänen ollessaan 15-vuotias hänen vanhempansa päättivät muuttaa Los Angelesiin, jossa pojan uramahdollisuudet olisivat paremmat. Pian hänet esiteltiin Genuine Music Groupille, jossa hän alkoi tehdä ensimmäistä albumiaan, joka sisälsi hänen omien kappaleidensa lisäksi yhdessä Damon Sharpen, Gregg Paganin, Brion Jamesin, Manuel Seal Jr.:n ja Justin Timberlaken kanssa kirjoitettuja kappaleita. O’Donis työskenteli myös Michael Jacksonin kanssa ja levytti hänen studiossaan kappaleen Your Love in My Life.

O’Donis jatkoi esiintymistään Kaliforniassa esiintyen muun muassa Keyshia Colen, Daddy Yankeen, Omarionin, Don Omarin, Akonin, Rihannan, Bobby Valentinon, Ne-Yon ja Lil Waynen "lämppärinä". Hän oli mukana myös Nickelodeonin Ned's Declassified -ohjelman jaksossa.

Seuraavien kahden vuoden aikana O’Donis jatkoi tanssimisen ja esiintymisen harjoittelua, opetteli pianonsoittoa ja teki levytyssopimuksen laulaja-lauluntekijä Babyfacen kanssa, kunnes laulajatähti Akonin tapaaminen muutti hänen uransa suunnan. Kuultuaan O’Donisin demon vuonna 2006, Akon varasi välittömästi studioajan 17-vuotiaalle laulajanalulle, jota hän pyysi yhdeksi artistiksi perustamisvaiheessa olleeseen Konvict Muzik -levy-yhtiöönsä.

”Just Dance” ja oma albumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konvict julkaisi O’Donisin ensimmäisen singlen What You Got, jossa myös Akon itse oli mukana, 26. helmikuuta 2008 ja huhtikuussa 2008 O’Donis vieraili niin ikään Konvictin artisteihin kuuluvan Lady Gagan Just Dance -hitillä, joka nousi aina Yhdysvaltojen listakärkeen asti. Toinen oma single Don't Turn Back julkaistiin 24. kesäkuuta ja ensimmäinen albumi, Colby O, 16. syyskuuta. 23. marraskuuta O’Donis esitti Yhdysvaltain kansallislaulun 2008 MLS Cupissa. Vuoden 2008 aikana hän oli mukana myös Akonin Freedom-albumilta julkaistulla Beautiful-singlellä ja sai Grammy-ehdokkuuden parhaalta tanssimusiikkilevytyksestä Lady Gagan kanssa esitetyllä Just Dance -kappaleella.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Colby O’Donisin diskografia
Julkaisut
Studioalbumit 1
Singlet 5
Musiikkivideot 5
Soundtrackit 1

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • What You Got (feat. Akon) (2008)
  • Don't Turn Back (2008)
  • Let You Go (2009)

Vierailevana artistina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundtrackit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]