Coal Chamber

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Coal Chamber
Tiedot
Toiminnassa 19942003
Tyylilaji nu metal
Kotipaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Dez Fafaralaulu
Rasconkitara
Mikey Coxrummut
Rayna Foss-Rosebasso

Entiset jäsenet

Nadja Peulen, basso (20022003)

Levy-yhtiö

Roadrunner Records

Coal Chamber oli vuonna 1994 perustettu kalifornialainen nu metal -yhtye Los Angelesista. Alun perin nimeksi oli suunniteltu pelkkä Coal, mutta laulaja Dez Fafara ja kitaristi Miguel yhdistivät sanat Coal ja Chamber. Pian perustamisen jälkeen seurasi demo "Loco" sekä muitakin kappaleita. Klubikeikat olivat usein loppuunmyytyjä ja t-paitojakin sai ilmaiseksi. Roadrunner Recordsin tuottaja Monte Conner otti Coal Chamberin siipiensä alle kuunneltuaan heidän ensimmäisen demonsa Ross Robinsonin kautta. Tuohon aikaan Robinson oli Coal Chamberin tuottaja. Vuonna 1996 Coal Chamber pääsi esiintymään Ozzfestille sekä vuoden 1997 paikkeilla Coal Chamber sai levytyssopimuksen ja he levyttivät debyyttialbuminsa Coal Chamber Hollywoodin pohjoispuolella. Aluksi myynti oli hidasta, mutta suosio nousi pikkuhiljaa ja levy myi lopulta kultaa. Dez on sanonut pitävänsä kultalevyään äitinsä luona seinällä.

Seuraava albumi oli nimeltään Chamber Music. Tämä julkaistiin vuonna 1999. Musiikki oli hieman melodisempaa, mutta ei myynyt läheskään niin hyvin kuin edeltäjänsä. Dez, joka sattuu olemaan Ozzy Osbournen hyvä ystävä, pyysi tätä laulamaan kappaleessa "Shock The Monkey", joka on alkuperältään Peter Gabrielin kappale vuodelta 1982. Kappaleesta kuvattiin myös musiikkivideo.

Vaikeudet alkavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Coal Chamberin hajoaminen oli miltei väistämätöntä. Basisti Rayna Foss oli aiemmin tutustunut Sevendustin rumpaliin, Morgan Roseen kun Coal Chamber ja Sevendust olivat olleet samalla kiertueella. Morgan ja Rayna menivät naimisiin ja Rayna tuli raskaaksi. Rayna oli poissa useista live-esiintymisistä, ja hänet korvattiin Nadja Peulenilla. Nadja ei tiedettävästi osallistunut studionauhoituksiin, hän ainoastaan korvasi Raynan kiertueilla. Lopulta Raynan jatkuva poissalo suututti Dezin ja hän kirjaimellisesti haukkui Raynan ja Morganin maan rakoon. Rayna on sanonut, että Dez on myös nöyryyttänyt häntä. Tästä syystä Morgan on sanonut vihaavansa Deziä enemmän kuin Saddam Husseinia.

Vuonna 2002 julkaistu albumi Dark Days jäi Coal Chamberin viimeiseksi. Albumista tuli Coal Chamberin tuskaisin tuotos, ja sen voi hyvin kuulla raaoista kitarasaundeista. Yhtyeen jäsenten välit olivat tulehtuneet niin pahasti, että Jagermeister-kiertueella Teksasissa kitaristi Meegs löi Dez Fafaraa päähän kitarallaan kesken esiintymisen. Dez raivostui, ja ilmoitti, että tämä tulee olemaan viimeinen Coal Chamberin kiertue. Kuitenkin Coal Chamber jatkoi vielä kiertueensa loppuun, sekä esiintyi muun muassa "Last Call with Darson Daly" -show'ssa.

Vuonna 2003 Dez äänitti laulun ylijääneelle kappaleelle "Dramatic", joka oli jäänyt keskeneräiseksi vuoden 1997 nauhoituksista. Nimeksi tuli "Headstones And The Walking Dead", joka kuvastaa Dezin tunteita Coal Chamberin muita jäseniä kohtaan. Tämä kappale julkaistiin albumilla Giving The Devil His Due muiden julkaisemattomien kappaleiden, demojen ja remixien joukossa. Vuonna 2004 julkaistiin myös yhtyeen virallinen kokoelmalevy, The Best of Coal Chamber.

Nykyään Dez laulaa yhtyeessä DevilDriver. Coal Chamber kävi Suomessa vuonna 1998 Provinssirock-festivaaleilla.

Lokakuussa 2008 Meegs Rascon nousi lavalle esittämään Coal Chamber -kappaleen "Loco" yhdessä Dez Fafaran DevilDriver -yhtyeen kanssa. Dez Fafara on sanonut selvittäneensä pahasti tulehtuneet välit kitaristi Meegs Rasconin kanssa.

Vuonna 2011 Coal Chamber yhdistyi uudestaan ja esiintyi Australiassa. Fafara ilmoitti, että he aloittavat "hitaasti". Vuonna 2015 he julkaisivat uuden levyn "Rivals".

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bradley "Dez" Fafara (laulu)
  • Miguel Rascon (kitara)
  • Rayna Foss-Rose (basso)
  • Mikey Cox (rummut)
  • Nadja Peulen (basso, 2002–2003)
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.