Club Penguin Island

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Club Penguin Island
Kehittäjä Disney Canada Inc.
Julkaisija Disney Mobile
Julkaistu 29. maaliskuuta 2017
Lajityyppi Massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta iOS, Android
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Club Penguin Island (CPI) on massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli mobiililaiteille. Pelissä pingviinit voivat chattailla ja pelata minipelejä lumen peittämässä virtuaalimaailmassa. Se on seuraaja pelille Club Penguin. Club Penguin Island julkaistiin maailmanlaajuisesti 29. maaliskuuta 2017.

Pelin julkinen beta-testijakso tapahtui Australiassa ja Uudessa-Seelannissa alkaen 15. joulukuuta 2016 päättyen sen maailmanlaajuiseen julkaisuun. Kanadassa puolestaan beta-testijakso alkoi 13. tammikuuta 2017 päättyen myös sen maailmanlaajuiseen julkaisuun.

Pelin tiedotus, alkuperäisen Club Penguinin sulkemisen ohella, järkyttää monia alkuperäisen Club Penguinin pelaajia. Club Penguin Island on kerännyt enimmäkseen negatiivisia käyttäjien arvosteluja sen maailmanlaajuisen julkaisun jälkeen, ja monet pelaajat ovat kyseenalaistaneet Disneyn valinnan lopettaa alkuperäinen Club Penguin.

27. syyskuuta 2018 Disney ilmoitti lopettavansa Club Penguin Islandin vuoden 2018 loppuun mennessä.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli oli alun perin tunnettu nimellä Project: Super Secret, josta Club Penguinin ylläpito oli vihjaillut jo heinäkuussa 2015. Hankkeen nimeksi paljastettiin 17. marraskuuta 2016 Club Penguin Island.

Ennakkorekisteröinti

Pelin ennakkorekisteröinti alkoi 17. marraskuuta, kun ylläpitäjät kertoivat blogissaan ensimmäistä kertaa uudesta pelistään. Blogissa oli linkki Club Penguin Islandin verkkosivulle, josta pystyit rekisteröimään käyttäjätunnuksen itse peliin. Ensimmäisistä rekisteröityneista valittiin testaajia suljettuun betaan.

Suljettu beta-testaus

Pelin suljettu beta alkoi, kun pelin ylläpitäjät ilmoittivat asiasta pelin verkkosivulla 18. Marraskuuta ja loppui 6. joulukuuta 2016. Suljettuun beta-testaukseen valittiin ihmisiä, jotka olivat tehneet käyttäjän heti kuin ennakkorekisteröinti alkoi (17. marraskuuta). Nämä valitut henkilöt saivat kutsun peliin sähköpostitse. Suljettu beta-testaus oli yksinomaan käyttäjille, joilla oli iOS-laite.

Geo-beta

Melko yksityinen "geo-beta" pidettiin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 15. joulukuuta 2016 sen maailmanlaajuiseen julkaisuun. Tämä beta oli pitkitetty iOS - käyttäjille Kanadassa 13. tammikuuta 2017.

Club Penguinin sulkeminen

Alkuperäinen Flash-pelin palvelimet poiskytkettiin Club Penguin Island-pelin julkaisupäivänä, 30. maaliskuuta 2017 7:01:25 AM UTC .[2][3]

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelattavuus on samanlainen kuin alkuperäinen Club Penguin, vaikka se toimii kolmiulotteisella pelimoottorilla, toisin kuin Club Penguin, joka toimi Adobe Flash playerilla. Peli sisältää opastavan tehtävä järjestelmän, sekä pakollisen opetusohjelman kun pelaajat ensin liittyvät.lähde?

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alustavat arviot Club Penguin Island-pelille olivat vaihtelevia, mutta enimmäkseen negatiivisia, koska monet arvioijat kyseenalaistivat, miksi alkuperäinen Club Penguin suljettiin?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]