C&A

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Clockhouse)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
C&A Europe S.A.
Perustettu 1841
Perustaja Clemens ja August Brenninkmeijer
Toimitusjohtaja Lucas Brenninkmeijer
Kotipaikka Vilvoorde, Belgia
Düsseldorf, Saksa
Henkilöstö 34 000
Emoyhtiö Cofra Holding AG
Kotisivu c-and-a.com
C&A-myymälä Berliinissä
C&A-myymälä Alankomaiden Sneekissä.

C&A on hollantilainen koko perheen käyttövaatteisiin erikoistunut vaatekauppaketju, jolla on noin tuhat liikettä eri Euroopan maissa sekä Turkissa, Egyptissä ja Kiinassa sekä Brasiliassa. Sen tuotemerkkeihin kuuluvat Angelo Litrico, Canda, Clockhouse, Here+There, Palomino, Rodeo, Westbury, Yessica, Yessica Pure ja Your Sixth Sense.[1]

Yrityksen perustivat vuonna 1841 veljekset Clemens ja August Brenninkmeijer alun perin tekstiilitehtaaksi.[2] Heidän sukunsa oli käynyt tekstiilikauppaa jo 1600-luvulta asti kotikaupungistaan Saksan Mettingenistä.[3]

Yritys toimii Alankomaissa, Belgiassa, Brasiliassa, Egyptissä, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Kiinassa, Kroatiassa, Luxemburgissa, Meksikossa, Puolassa, Portugalissa, Ranskassa, Romaniassa, Saksassa, Serbiassa, Slovakiassa, Sloveniassa, Sveitsissä, Tanskassa, Tšekissä, Turkissa, Unkarissa ja Venäjällä sekä Brasiliassa. C&A oli vuodesta 1922 mukana myös Britannian kaupunkikeskustoissa ja ostoskeskuksissa, mutta joutui vetäytymään sieltä vuonna 2001 menetettyään asemia paitsi perinteisille vaatevalmistajille kuten Hennes & Mauritz ja Marks & Spencer, myös supermarketketjujen kuten Tescon ja Asdan monipuolistuville vaatevalikoimille.[2][4][5] Vuonna 2009 C&A vetäytyi Argentiinan markkinoilta.

Alankomaiden rikkaimpiin kuuluva Brenninkmeijerin perhe omistaa C&A-ketjun Sveitsiin perustamansa Cofra Holding AG:n kautta.[6] Perheen jäsenet myös asuvat nykyisin Sveitsissä sen Alankomaita edullisemman verotuksen takia. lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. C&A, Clean Clothes, cleanclothes.org, viitattu 13.9.2014.
  2. a b Peltola, Heikki: Palveluloisto ja kiehtomisen aito taito, Kaupan keinot hyperkilpailussa, s. 209. Helsinki: Edita, 2007. ISBN 9789513749422.
  3. C&A – a success story (Arkistoitu – Internet Archive), C&A.
  4. C&A quits UK, BBC News 15.6.2000.
  5. C&A, a sad tale of the high-street store that went from Coats and 'Ats to Closure and Acrimony, The Independent 16.6.2000. Viitattu 13.9.2014.
  6. Brenninkmeijers Still Netherlands' Richest Family (Arkistoitu – Internet Archive), NIS News 6.11.2003.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]