Cleveland Spiders

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cleveland Spiders
Perustettu 1887
Kotiareena League Park
Paikkakunta Cleveland, Ohio
Lajit baseball
Omistajat Frank ja Stanley Robinson
Mestaruudet Temple Cup:
1895

Cleveland Spiders oli yhdysvaltalainen baseballjoukkue, joka liittyi American Association -liigaan kaudella 1887, jolloin se tunnettiin myös nimillä Forest Citys tai Blues. Joukkueen menestys AA:ssa oli heikko, mutta kauden 1888 jälkeen se valittiin korvaamaan Detroit Wolverines -joukkue National Leaguessa, jolloin joukkueen nimeksi vakiintui Spiders.

Vuonna 1892 joukkue voitti kahtia jaetun kauden syyspuoliskon ja pelasi liigan mestaruusotteluissa kevätkauden voittajaa, Boston Beaneatersia vastaan häviten puhtaasti saavuttaen kuudessa ottelussa vain yhden tasapelin.

Vuonna 1895 Spiders sijoittui National Leaguessa toiselle sijalle ja haastoi Temple Cupissa Liigan voittajan Baltimore Oriolesin. Spiders voitti neljä ottelua viidestä. Seuraavalla kaudella joukkueet olivat jälleen liigan kaksi parasta, nyt oli Oriolesin vuoro viedä Temple Cup suoraan neljässä pelissä.

Vuonna 1899 Robinsonin veljekset ostivat konkurssikypsän St. Louis Brownsin ja vaihtoivat sen nimeksi Perfectos. Kuitenkin he pitivät myös Spidersin omistuksessaan. Uskoen Perfectosin vetävän enemmän väkeä tiheämmin asutussaa St. Louisissa , Robinsonit siirsivät suurimman osan Clevelandin tähdistä, mukaan lukien tulevat Baseball Hall of Fame -jäsenet Cy Young, Jesse Burkett ja Bobby Wallace St. Louisiin. Spidersin yleisömäärät romahtivat eivätkä muut joukkueet suostuneet pelaamaan League Parkilla, koska niiden osuus tuloista ei kattanut edes joukkueen majoitus- ja matkakuluja. Joukkueen oli siis pakko pelata valtaosa peleistään vieraissa. Joukkueen 42 kotipelin yleisökeskiarvo oli vain 145 katsojaa per peli 9000 -paikkaisella League Parkilla. 101 vierastappiota lienee ennätys, jota ei koskaan tulla rikkomaan. Vieraspeleistään joukkue voitti 11.

Joukkue oli yksi neljästä, jotka poistettiin National Leaguesta kauden 1899 jälkeen. Robinsonit myivät joukkueen Charles Somersille ja John Kilfoylelle 1900.

Vuonna 1900 American Leaguessa (silloin alasarja minor league) pelasi joukkue nimeltään Cleveland Lake Shores (Western liigan aikana 1894-1899 Grand Rapids Rustlers). Kun American League julisti itselleen Major League aseman 1901, joukkueen nimeksi tuli Cleveland Bluebirds (Blues), ja lopulta muutamien eri nimien jälkeen Cleveland Indians.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]