Claymore (manga)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Claymore
クレイモア
(Kureimoa)
Genre Shōnen
Manga: Claymore
Tekijä Norihiro Yagi
Julkaisija Japani Shueisha
Yhdysvallat VIZ Media
Sarjajulkaisulehti Japani Monthly Shōnen Jump, Weekly Shōnen Jump, Jump Square
Ensimmäinen painatus 20012014
Kirjojen lukumäärä 27

Claymore on Norihiro Yagin luoma mangasarja, jota julkaistiin vuosina 2001–2014. Sarjaa julkaistiin aluksi Shueishan Monthly Shōnen Jump -lehdessä, mutta kustantamon lopettaessa lehden julkaisemisen sarja siirrettiin hetkellisesti Weekly Shōnen Jump -lehteen viiden kuukauden ajaksi, minkä jälkeen julkaiseminen jatkui kustantamon uudessa Jump Square -lehdessä.

Mangasarjan pohjalta on tehty myös animesarja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claymore sijoittuu nimeämättömälle saarelle, joka on jaettu viiteen osaan, joista neljä ilmansuuntien mukaan. Saari on lisäksi jaettu 47:ään alueeseen. Saarella asuu ihmisten lisäksi yoma-olentoja, muodonmuuttajia, jotka elävät piilossa ihmisten seassa. Ihmiset pelkäävät yomia, joten salaperäinen ”Järjestö” on luonut ihmis-yoma-hybridejä sotureiksi, joiden tehtävä on metsästää ja surmata yomia maksua vastaan. Ihmiset kutsuvat sotureita Claymoreiksi. Sarjan aikana pieni joukko Claymoreja alkaa kuitenkin pohtia Järjestön motiiveja ja kapinoida sitä vastaan.

Maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yomat (jap. 妖魔) ovat Järjestön luomia otuksia. Ne ovat parasiitin saastuttamia ihmisiä, joilla on tarve syödä ihmisten lihaa parasiitin pakottamina. Parasiitti ottaa ihmisen valtaansa aivojen kautta ja vaihtaa seuraavaan uhriin edellisen käydessä hyödyttömäksi. Yomat elävät ihmisten joukossa ihmishahmoisina, mutta niiden todellinen ulkonäkö on hirviömäinen: kissamaiset silmät, terävät raateluhampaat, pitkät raajat, harmahtava iho sekä tavallista ihmistä suuremmat voimat.

Claymoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestön soturit tunnetaan ihmisten keskuudessa Claymoreina heidän miekkojensa mukaan; toinen yleinen nimitys on ”hopeasilmäiset noidat”, sillä kaikilla sotureilla on harmaat silmät. Claymoreja on koko ajan yhteensä 47, yksi kutakin aluetta kohti. Claymore syntyy, kun ihmiseen, yleensä lapseen, siirretään yoman verta ja kudoksia; tästä siirteestä syntynyt haava ei koskaan parannu. Prosessi aiheuttaa pigmentin katoamisen silmistä ja hiuksista sekä voimien lisääntymisen ja aistien parantumisen. Claymoret hyödyntävät sisäistä yoma-voimaansa, yokia, muuttuakseen ja saadakseen lisää voimaa. Kuitenkin jos Claymore käyttää liikaa yokia, hän saattaa muuttua ”heränneeksi olennoksi”, tietynlaiseksi super-yomaksi, jonka voittaminen on huomattavasti tavallista yomaa vaikeampaa. Tästä syystä järjestö valmistaa vain naispuolisia Claymoreja; miespuolisia Claymoreja luotiin aikoinaan, mutta he olivat alttiimpia muuttumaan heränneiksi olennoiksi. Sarjan aikana Järjestö näennäisesti pyrkii tuhoamaan heränneitä olentoja yomien lisäksi, mutta myöhemmin paljastuu, että järjestö itse on yomien ja heränneiden olentojen takana. Saadakseen uusia Claymoreja Järjestö ottaa huomaansa yleensä orpotyttöjä ja yomien iskuista selviytyneitä, mutta saattaa myös ostaa perheiltä tyttäriä. Claymoreja on kahta tyyppiä, hyökkäyskeskeisiä ja puolustuskeskeisiä. Hyökkäyskeskeiset ovat voimakkaampia, kun taas puolustuskeskeiset pystyvät parantamaan itseään nopeammin ja voivat jopa kasvattaa uusia jäseniä menetettyjen tilalle. Claymoreilla on arvoasteikko, jossa numero 1 on arvostetuin ja 47 vähiten arvostettu.