Claudio Pozzani

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Claudio Pozzani, 2017

Claudio Pozzani (s. 19. syyskuuta 1961 Genova, Italia) on italialainen runoilija, muusikko ja performanssitaiteilija.

Pozzanin vuonna 1983 perustama kulttuuriyhdistys Circolo dei Viaggiatori del Tempo (Aikamatkaajien klubi) järjestää kansainvälisiä runotapahtumia niin Italiassa kuin ulkomaillakin. Näistä tunnetuimpia ovat Genovan runofestivaali, Pariisin runoviikko ja Brüggen runofestivaali. Kotikaupungissaan Genovassa hän toimii paikallisen kulttuurielämän sekä runoklubi Stanza della Poesian promoottorina.

Vuonna 2001 hän julkaisi runokokoelmansa Saudade & Spleen kaksikielisenä laitoksena ranskaksi ja italiaksi. Hän toimittaa Nuda Poesia (Paljas runous) -julkaisua. Runojen lisäksi hän on julkaissut kaksi romaania, Angolazioni temporali ja Kate ed io sekä novellikokoelman Racconti dai piedi freddi. Pozzanin runoja on käännetty kymmenelle kielelle ja niitä on julkaistu merkittävimmissä nykyrunouden antologioissa ja runouslehdissä.

Pozzani on levyttänyt kaksi LP-levyä vuonna 1986 perustetun Cinano-rockyhtyeensä kanssa. Hän on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa kokeellista, musiikkia tulkitsevan Eczema-orkesterinsa kanssa.

Pozzani toimii aktiivisesti kulttuurin, erityisesti kirjallisuuden ja runouden edistäjänä. Hän on Unescon runouskomitean jäsen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]