Claude Frollo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Claude Frollo pitämässä Quasimodoa sylissä (Luc-Olivier Merson).

Claude Frollo on Victor Hugon vuonna 1831 julkaistussa romaanissa Pariisin Notre-Dame esiintyvä kuvitteellinen henkilöhahmo.

Toiminta kirjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Claude Frollo on Notre Damen arkkidiakoni, joka pelasti epämuodostuneen pojan Quasimodon hengen kasvattaen tämän omana lapsenaan. Myöhemmin Frollo alkoi hyljeksiä Quasimodoa ja antoi jopa väkijoukon julkisesti pilkata ja nöyryyttää häntä. Myöhemmin Frollo rakastui tulisesti Esmeralda-nimiseen mustalaisnaiseen ja yritti saada hänet väkisin itselleen, mutta Esmeraldan torjuttua Frollon tunteet häntä kohtaan Frollo luovutti Esmeraldan viranomaisille hirtettäväksi. Nähtyään Frollon nauravan Esmeraldan hirttämiselle Quasimodo työnsi Frollon alas parvekkeelta. Frollo sai hetkeksi otteen gargoilista ja yritti pyytää Quasimodoa auttamaan, mutta vihaisena Esmeraldan kuolemasta kellonsoittaja torjui Frollon avunpyynnöt, ja tämä kuoli pudottuaan alas katuun.

Disney-elokuvassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Disneyn elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja Frollo kuvattiin säälimättömänä ja omahyväisenä Pariisin oikeusministerinä ja tuomarina, jolla oli vahva jumalkompleksi ja syvä usko siihen, että hänen tekonsa ovat Jumalan oikeuttamia. Frolloa on pidetty yhtenä ilkeimmistä ja pahimmista Disneyn konnista koskaan. Romaanissa Frollo oli aluksi hyvä Quasimodoa kohtaan ja muuttui pahaksi vasta alettuaan himoita Esmeraldaa. Elokuvassa Frollo oli paha alusta alkaen.

Elokuvan alussa Frollo jahtasi mustalaisnaista, joka kantoi epämuodostunutta lastaan mukanaan. Frollo aiheutti naisen kuoleman ja yritti tappaa myös lapsen, mutta Notre Damen arkkidiakoni esti tämän. Frollo suostui kasvattamaan lapsen Notre Damen katedraaliin suljettuna ja nimesi hänet Quasimodoksi. Frollo ohjeisti Quasimodoa olemaan poistumatta katedraalista ja valehteli tälle, että tämä oli hylätty pienenä. Kun Quasimodo oli 20-vuotias, Frollo kohtasi Esmeralda-nimisen mustalaisnaisen, ja tämän tanssiesityksen aikana Frollo ihastui tulisesti Esmeraldaan. Myöhemmin Frollo uskoi tämän olevan hänen koettelemuksensa, ja hän päätti joko saada Esmeraldan väkisin itselleen tai hankkiutua eroon Esmeraldasta. Frollo ei myöskään auttanut Quasimodoa, kun väkijoukko pilkkasi häntä kyttyräselkäisyyden vuoksi. Myöhemmin Frollo suunnitteli hävittävänsä kaikki kaupungin mustalaiset miestensä avulla. Quasimodo pelasti Esmeraldan ja taisteli Frolloa vastaan, joka tunnusti tappaneensa Quasimodon äidin. Frollo melkein onnistui tappamaan Esmeraldan ja Quasimodon, mutta gargoili, jonka päällä hän seisoi petti hänen painostaan, ja Frollo putosi alhaalla olevaan sulaan lyijyyn ja menehtyi.

Romaanissa Descendants: Isle of the Lost kerrotaan, että Claude Frollo on herätetty uudelleen henkiin ja vangittu Isle of the Lostille. Frollolla on Claudine-niminen tytär, joka toimii Dragon Hallin kellonsoittajana. Frollo pitää saarella pientä kauppaa, joka myy ranskalaista ruokaa saaren asukkaille.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.