Claude Frollo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Claude Frollo on Victor Hugon vuonna 1831 ilmestyneessä romaanissa Pariisin Notre-Dame esiintyvä fiktiivinen henkilöhahmo.

Toiminta kirjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Claude Frollo on Notre Damen arkkidiakoni, joka pelasti epämuodostuneen pojan Quasimodon hengen kasvattaen tämän omana lapsenaan. Myöhemmin Frollo alkoi hyljeksiä Quasimodoa ja antoi jopa väkijoukon julkisesti pilkata ja nöyryyttää häntä. Myöhemmin Frollo rakastui tulisesti Esmeralda-nimiseen mustalaisnaiseen ja yritti saada hänet väkisin itselleen, mutta Esmeraldan torjuttua Frollon tunteet häntä kohtaan, Frollo luovutti Esmeraldan viranomaisille hirtettäväksi. Katsottuaan Esmeraldan hirttäjäiset nauraen, Quasimodo työnsi Frollon alas parvekkeelta Frollon saadessa otteen gargoilista. Frollo yritti pyytää Quasimodoa auttamaan, mutta Quasimodo vihaisena Esmeradan kuolemasta torjui Frollon avunpyynnöt ja Frollo kuoli pudottuaan alas katuun.

Disneyn elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja Frollo kuvattiin säälimättömänä ja itseoikeutettuna Pariisin oikeusministerinä ja tuomarina, jolla oli vahva jumalkompleksi ja syvä usko siihen, että hänen tekonsa ovat Jumalan oikeuttamia. Frolloa on pidetty yhtenä ilkeimmistä ja pahimmista Disneyn pahiksista koskaan. Romaanissa Frollo oli aluksi hyvä Quasimodoa kohtaan ja muuttui pahaksi vasta Esmeraldan tultua mukaan kuvioihin. Elokuvassa Frollo oli paha alusta alkaen.

Elokuvan alussa Frollo jahtasi mustalaisnaista, joka kantoi epämuodostunutta lastaan mukanaan. Frollo aiheutti naisen kuoleman ja yritti tappaa myös lapsen, mutta Notre Damen arkkidiakoni esti tämän. Frollo suostui kasvattamaan lapsen Notre Damen katedraalissa omana poikanaan ja nimesi hänet Quasimodoksi. Frollo ohjeisti Quasimodoa olemaan poistumatta katedraalista ja valehteli tälle äitinsä hylänneen hänet. 20 vuotta myöhemmin Frollo kohtasi Esmeralda-nimisen mustalaisnaisen ja tämän tanssiesityksen aikana Frollo ihastui tulisesti Esmeraldaan. Myöhemmin Frollo uskoi tämän olevan hänen koettelemuksensa ja hän päätti saada Esmeraldan joko väkisin itselleen tai hankkiutua eroon Esmeraldasta. Frollo ei myöskään auttanut Quasimodoa, kun väkijoukko pilkkasivat häntä tämän epämuodostumasta. Myöhemmin Frollo suunnitteli hävittävänsä kaikki kaupungin mustalaiset miestensä avulla. Quasimodo myöhemmin pelasti Esmeraldan ja taisteli Frolloa vastaan, joka tunnusti tappaneensa Quasimodon äidin. Frollo melkein onnistui tappamaan Esmeraldan ja Quasimodon, mutta gargoili, jonka päällä hän seisoi petti hänen painostaan ja Frollo putosi alhaalla olevaan sulaan lyijyyn ja menehtyi.

Romaanissa Descendants: Isle of the Lost kerrotaan, että Claude Frollo on herätetty uudelleen henkiin ja vangittu Isle of the Lostille. Frollolla on Claudine-niminen tytär, joka toimii Dragon Hallin kellonsoittajana. Frollo pitää saarella pientä kauppaa, joka myy ranskalaista ruokaa saaren asukkaille.