Clarins

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Clarins on ranskalainen kosmetiikkayritys, jonka tarina on saanut alkunsa vuonna 1954, kun Jacques Courtin-Clarins avasi ensimmäisen Clarins-hoitolan. Suorittaessaan lääketieteen opintojaan Jacques Courtin-Clarins oli havainnut, että naiset olivat yhtä kiinnostuneita kauneudestaan kuin terveydestään. Hän ajatteli, että naisen mittapuun mukaan "näyttää kauniilta ja tuntea itsensä kauniiksi on yhtä kuin olla olemassa". Tähän vakaumukseensa pohjautuen Courtin-Clarins avasi ensimmäisen hoitolansa.

Hoitolaa seurasi ensimmäinen Clarins-laboratorio, jossa syntyivät varhaisimmat Clarins-tuotteet: kasviraaka-aineisiin pohjautuvat eteeriset öljyt. 1970-luvun alkupuolella Clarins aloitti tuotteidensa myynnin kansainvälisesti. Ensimmäinen Clarins-tytäryhtiö perustettiin Yhdysvalloissa tammikuussa 1981.

Clarins valmistaa useita kauneuden- ja ihonhoitotuotteita, jotka on tarkoitettu eri ikäisille naisille ja miehille. Clarins-tuotteita myydään 150 eri maassa yli 19 000 myyntipisteessä ja yrityksellä on noin 6100 työntekijää. Clarins on yhä perustajasuvun hallussa, ja Clarinsin hallituksen puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2000 yrityksen perustajan poika Christian Courtin-Clarins.

Suomessa Clarinsin tuotteiden maahantuojana toimii Berner Oy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]