Clarence Howerton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Clarence Chesterfield Howerton, "Major Mite" (9. helmikuuta 191318. marraskuuta 1975) oli yhdysvaltalainen sirkusesiintyjä sideshow-esityksissä 1920–1940-luvuilla.

Clarence Howerton syntyi Frank ja Helen Howertonin kolmantena lapsena, todennäköisesti McClearyn metsätyömaalla Oregonissa. Kylä oli täysin metsäparoni Henry McClearyn omistama asutus, jossa palkka maksettin metsäyhtiön kupongeilla (scrip). Clarence Howerton ei käynyt koulua, eikä hän ilmeisesti osannut lukea.

Howertonin välitettiin olleen 28 tuumaa pitkä (71 senttimetriä) pitkä. Hän esiintyi useissa sirkuksissa, joista lähes 20 vuotta Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus -sirkuksessa, johon hän liittyi kymmenvuotiaana. Hänen äitinsä oli aina sirkuskiertueilla mukana. 1940-luvulla hän lähti enää kolmelle sirkuskiertueelle, joista viimeiselle 1948 Cole Bros. -sirkuksen kanssa. Hän esiintyi mahdollisesti vielä Portlandissa Oregonissa, kun sirkus vieraili siellä 1952–1953.

Howertonista tuli julkisuuden henkilö, ja hän vieraili Valkoisessa talossa presidentti Warren G. Hardingin aikana ja esiintyi elokuvissa, joista tunnetuin Ihmemaa Oz vuodelta 1939.

Howertonin myöhemmät elämänvaiheet ovat tuntemattomia, mutta 1970-luvulla hän asui Daytonissa Oregonissa veljentyttärensä luona ja kuoli keuhkokuumeeseen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]