Cincinnati Reds (1876–1880)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cincinnati Reds
Perustettu 1876
Entiset nimet Cincinnati Red Stockings
Kotiareena Avenue Grounds (1876–1879)
Bank Street Grounds, (1880)
Paikkakunta Cincinnati, Ohio
Lajit baseball

Cincinnati Reds, joka tunnettiin myös nimellä Cincinnati Red Stockings oli yhdysvaltalainen baseball joukkue, joka perustettiin vuonna 1876. Seurasta tuli myös National Leaguen perustajajäsen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cincinnati menetti ainoan ammattilaisbaseballjoukkueensa 1870, kun alkuperäinen Cincinnati Red Stockings -joukkue hajosi kyseisen kauden jälkeen. Vuonna 1875 John Joyce, joka oli ollut mukana myös Red Stockingsin toiminnassa, päätti kasata uuden ammattilaisjoukkueen paikallisten amatöörijoukkueiden pelaajista. Talven aikana Joyce myi äskettäin perustetun seuran varakkaalle lihanpakkaajalle, Josiah "Si" Keckille. Kun National League perustettiin 2. helmikuuta 1876 Grand Central Hotellissa New Yorkissa, kahdeksan kaupunkia valittiin kilpailemaan uudessa major leaguessa. Joukossa oli myös Cincinnatin joukkue. Joukkueessa oli kaksi pelaajaa mukana vuonna 1870 lakkautetusta joukkueesta. Joukkueen menestys ensimmäisellä kaudella oli surkea, saldo 9–56. Tämä on ainoa kerta major leaguen historiassa, kun joukkue on jäänyt alle 10 voiton.

Kausi 1877 ei ollut juurikaan edellistä parempi. Surkea menestys ja huono talous johti joukkueen hajottamiseen 19. kesäkuuta. Kolme viikkoa myöhemmin seura uudelleenorganisoitiin J. Wayne Neffin omistuksessa. Neff oli pelannut vuoden 1876 joukkueessa kakkospesää. Sanomalehdistössä oli kirjavaa käytäntöä siitä, pidettiinkö joukkueita yhtenä ja samana vai eri joukkueina. Omistajanvaihdos ei pelastanut mitään, Neddin Red Stockings jäi kuuden joukkueen liigassa auttamatta viimeiseksi ja liiga odotti aina joulukuuhun saakka, ennen kuin päätti sisällyttää joukkueen tilastot kyseiseen kauteen.

Kaudella 1878 Reds oli lähellä jopa voittaa liigamestaruuden, mutta hiipui lopulta toiselle sijalle voittokeskiarvolla 0,617, joka tämän päivän 162 ottelun määrillä tarkoittaisi 95 voittoa kaudessa. Kaudella 1879 joukkuetta pidettiin jälleen jopa mestarisuosikkina, mutta huonon puolustuksensa takia siitä ei ollut mestaruushaastajaksi. Taloudellisesti surkean vuoden lopulla Reds virallisesti erosi liigasta. Justus Thorner, puoliammattilaisen Cincinnati Star Base Ball Associationin puheenjohtaja, osti vaikeuksissa olleen seuran 24. lokakuuta ja haki sille liigapaikan.

Kaudella 1880 joukkue ei onnistunut pelikentällä, mutta myös johtajistossa kävi tuuletus. Puheenjohtajuus vaihtui kaikkiaan kolme kertaa ennen kauden päättymistä. Kauden päätyttyä seura poistettiin National Leaguesta ja korvattiin Detroit Wolverines -joukkueella. Syynä oli se, että joukkueen kotiotteluissa myytiin alkoholijuomia, vaikkakin vain ei-liigaotteluissa, ja se, että joukkueen pelikenttä oli auki myös sunnuntaisin.

Vuonna 1882 organisoitiin jälleen uusi, kaikkiaan jo kolmas Cincinnati Reds niminen seura, joka liittyi American Association -liigaan sen avauskaudelle. AA:n tullessa lakkautetuksi, joukkue siirtyi National Leagueen, jossa se edelleen pelaa.

Kotikenttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reds pelasi ensimmäisien toimintavuosiensa ajan kotiottelunsa Avenue Groundsilla, joka sijaitsi lähellä Keckin lihanpakkaamoa ja varastointialuetta. Vuonna 1880 Justus Thorner siirsi joukkueen uudelle pelikentälle, joka sijaitsi Bank Streetillä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]