Chuck E. Cheese’s

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chuck E. Cheese’s
Chuck E. Cheese's 2012 logo.png
Tunnuslause Where a kid can be a kid![1]
Perustettu 1977
Perustaja Nolan Bushnell (Chuck E. Cheese’s)
Robert L. Brock (ShowBiz Pizza Place)
Toimitusjohtaja Tom Leverton
Kotisivu www.chuckecheese.com

Chuck E. Cheese’s (aikaisemmin Chuck E. Cheese’s Pizza Time Theatre ja Chuck E. Cheese’s Pizza) on yhdysvaltalainen Nolan Bushnellin perustama ravintolaketju. Ketjun omistaa CEC Entertainment, Inc. ja sen päätoimipaikka sijaitsee Irvingissä, Texasissa. Ravintoloissa tarjoillaan muun muassa pizzaa ja siellä on kolikkopelejä, huvipuistolaitteita ja laulavia robottimaskotteja. Ketjun nimi tulee sen päämaskotista Chuck E. Cheesestä, laulavasta komediallisesta hiirestä.

Ketjun ensimmäinen ravintola, Chuck E. Cheese’s Pizza Time Theatre avattiin vuonna 1977. Sen oli perustanut toinen Atarin perustajista, Nolan Bushnell, joka tunnetaan muun muassa pelistä Pong.

Chuck E. Cheese’s ja sen kilpailija ShowBiz Pizza Place yhdistyivät vuonna 1984, jolloin syntyi ShowBiz Pizza Time, Inc., josta tuli vuonna 1998 CEC Entertainment, Inc., joka operoi 577 ravintolaa ympäri Amerikkaa (2014).

Chuck E. Cheese - robotti

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravintoloissa myydään pizzan lisäksi muun muassa leipiä ja salaatteja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • ChuckECheese.com, virallinen kotisivu
  • Laulavia robottimaskotteja käytettiin vihollisten rooleissa Scott Cawthonin tekemän K12-kauhupelin Five Nights At Freddy's -pelisarjan kuvitteellisessa Faxbear's Pizza ravintolassa. Pelaajan ohjaama hahmo Mike Schmidt työskentelee tarinassa yövartijana aamuyöllä klo 00–06 välisen ajan viiden yön ajan, joista 2 on bonusöitä. Pelaajan tavoitteena on estää robottimaskotteja pääsemästä toimistoon yön aikana.