Chris Wolstenholme

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Christopher Wolstenholme)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Wolstenholme
Chris vuonna 2013
Chris vuonna 2013
Henkilötiedot
Syntynyt 2. joulukuuta 1978 (ikä 40)
Flag of England.svg Rotherham, Yorkshire, Englanti
Ammatti Muusikko
Muusikko
Tyylilajit Vaihtoehtorock
Soittimet Bassokitara
Yhtyeet Muse
Levy-yhtiöt Warner Brothers Records

Christopher "Chris" Tony Wolstenholme (s. 2. joulukuuta 1978 Rotherham, Yorkshire, Englanti) on brittiläisen Muse-yhtyeen basisti ja taustalaulaja.

Varhaisvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Wolstenholme asui lapsuutensa Rotherhamissa, ennen kuin muutti Teignmouthiin, Devoniin vuonna 1989. Siellä asuessaan hän soitti rumpuja erinäisissä kokoonpanoissa. Siellä hän tapasi myös ensimmäistä kertaa tulevat bändikaverinsa Matthew Bellamyn ja Dominic Howardin.

Kahden vuoden epäonnistuneiden basistietsintöjen jälkeen Matthewn ja Dominicin yhtyeellä ei ollut basistia, joten Wolstenholme luopui rummuista ja alkoi soittaa bassoa ensimmäisen kerran elämässään. Yhtye tunnettiin aluksi mm. nimellä The Rocket Baby Dolls. Sittemmin yhtye vaihtoi nimeään useaan otteeseen, kunnes päätyi nimeen Muse.

Laitteisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wolstenholme on käyttänyt hyvin erilaisia bassoja koko uransa ajan.

Hän aloitti Warwick ja Bass Collection -merkkisillä bassoilla. Kappaleessa "Unintended" hän soittaa sähköistä kontrabassoa.

Näihin aikoihin hän käytti paljon Pedulla-merkkisiä bassoja, ja alkoi käyttää efektinään säröä.

Yhtyeen lopullisen läpimurron aikoihin hän jatkoi Pedulla-bassoilla, mutta otti mukaan myös vanhat Warwick-bassonsa. Tuolloin hän alkoi käyttää myös Fender Jazz Bass -bassoa.

Black Holes and Revelations -albumilla Wolstenholme vaihtoi laitteistonsa lähes kokonaan. Nykyään hän suosii Rickenbacker 4003 sekä Fender Jazz Bass -bassoja.

Kyseisellä albumilla Wolstenholme otti mukaansa uusia vaikutteita soittoonsa. Esimerkiksi kappaleessa "Undisclosed Desires" hän soittaa "slap"-tyylistä linjaa kertosäkeessä.

Musen uusimmalla studioalbumilla kokeellisuutta jatketaan mm. syntetisaattoribasson käytöllä.

Vahvistinmerkkinään hän on lähes aina suosinut Marshallia.

Muuta tietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Chris Wolstenholme on suuri jalkapallofani. Hänen suosikkijoukkueensa on Rotherham United FC.
  • Hänellä on vaimonsa Kellyn kanssa kuusi lasta ,Alfie (1999), Ava-Jo (2001), Frankie (2003), Ernie (2008), Buster (2010) ja Teddi (2012).
  • Vaikka hänet tunnetaankin basistina, on hän soittanut myös kitaraa ja koskettimia joissain Muse-kappaleissa (mutta pääasiassa vain live-esiintymisissä).
  • Hän ei soita lähes koskaan plektralla, vaan suosii sormityyliä (pizzicato).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]