Christopher Sabat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christopher Sabat
Christopher Sabat vuonna 2016.
Christopher Sabat vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Christopher Robin Sabat
Syntynyt 22. huhtikuuta 1973 (ikä 46)
Washington DC, Yhdysvallat
Näyttelijä
Taiteilijanimet Chris R. Sabat
Christopher R. Sabat
Chris Sabat
Aktiivisena 1999–
Merkittävät roolit Vegeta
(Dragon Ball Z)
Piccolo
(Dragon Ball GT)
Roronoa Zoro
(One Piece)
Aiheesta muualla
IMDb

Christopher Robin Sabat (s. 22. huhtikuuta 1973 Washington DC, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan useiden Dragon Ball -aiheisten animesarjojen, elokuvien ja videopelien äänirooleistaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sabat syntyi huhtikuussa vuonna 1973 Washingtonin kaupungissa, josta hän muutti nuorena Texasiin. Sabat opiskeli Clear Creek high schoolissa League Cityssä, Texasissa, josta hän valmistui vuonna 1992.

Sabat asuu Fort Worthissa, Texasissa yhdessä kihlattunsa kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijäksi animaatioihin Sabat päätyi vuonna 1999, kun hän koe-esiintyi FUNimationille Dragon Ball -animea varten. Sabat on myös maininnut suosikkihahmokseen Vegetan, joka on kuitenkin hänelle vaikea rooli ääninäyteltäväksi jatkuvan huutamisen vuoksi.[1] Ensimmäisen sarjan jälkeen Sabat on työskennellyt enimmäkseen FUNimationille, jossa hän toimii myös ääniohjaajana. Ääninäytellessään Dragon Ball -sarjaa Sabat oli myös useissa Lupin the 3rd -aiheisissa spesiaalianimeissa Daisuke Jigenin äänenä vuosina 2002–2006. Vuodesta 2004 hän on ollut myös Fullmetal Alchemistissa mukana Alex Louis Armstrong roolissa ja pääsi myös näyttelemään Roronoa Zoroa One Piecessä sarjan mennessä vuonna 2007 ääninäyteltäväksi FUNimationille. Ennen animaatioita Sabat teki äänityötään radiomainoksille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dragonball Z Chat Log myfavoritegames.com. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]