Christopher Sabat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Christopher Sabat
Syntymäaika 22. huhtikuuta 1973 (ikä 43)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg Washington DC
Aktiivisena 1999–
Oikea nimi Christopher Robin Sabat
Muut nimet Chris R. Sabat
Christopher R. Sabat
Chris Sabat
Merkittävät roolit Vegeta
(Dragon Ball Z)
Piccolo
(Dragon Ball GT)
Roronoa Zoro
(One Piece)
Aiheesta muualla
IMDb

Christopher Robin Sabat (s. 22. huhtikuuta 1973 Washington DC, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan useiden Dragon Ball aiheisten animesarjojen, elokuvien ja videopelien äänirooleistaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sabat syntyi huhtikuussa vuonna 1973 Washington DC:ssä, josta hän muutti nuorena Texasiin. Sabat opiskeli Clear Creek high schoolissa League Cityssä, Texasissa, josta hän valmistui vuonna 1992.

Sabat asuu Fort Worthissa, Texasissa yhdessä kihlattunsa kanssa. Vapaa-ajallaan hän pelaa muun muassa PlayStation 2:sta.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijäksi animaatioihin Sabat päätyi vuonna 1999, kun hän koe-esiintyi FUNimationille Dragon Ball animea varten. Sabat on myös maininnut hänen suosikki hahmokseen Vegetan, joka on kuitenkin hänelle vaikea rooli ääninäyteltäväksi jatkuvan huutamisen vuoksi.[1] Ensimmäisen sarjan jälkeen Sabat on työskennellyt enimmäkseen FUNimationille, jossa hän toimii myös ääniohjaajana. Ääninäytellessään Dragon Ball-sarjaa Sabat oli myös useissa Lupin the 3rd aiheisissa spesiaali animeissa Daisuke Jigenin äänenä vuosien 2002–2006 aikana. Vuodesta 2004 hän on ollut myös Fullmetal Alchemistissa mukana Alex Louis Armstrong roolissa ja pääsi myös näyttelemään Roronoa Zoroa One Piecessä sarjan mennessä vuonna 2007 ääninäyteltäväksi FUNimationille. Ennen animaatioita Sabat teki äänityötään radiomainoksille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dragonball Z Chat Log (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]