Christopher Amott

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Christopher Amott

Christopher Amott (s. 23. marraskuuta 1977 Halmstadissa, Ruotsissa) on ruotsalainen metallikitaristi, lauluntekijä ja laulaja. Parhaiten hän on tunnettu death metal -yhtye Arch Enemyn kitaristina, jossa hän soittaa isoveljensä kitaristi Michael Amottin kanssa. Amottin veljekset, yhtyeen perustajat, ovat kutakuinkin pääsäveltäjiä sen kappaleille, joskin isompi paino yhtyeen koko toiminnasta on Michaelilla. Yhtyeen laulaja Angela Gossow osallistuu veljesten rinnalla kappaleiden lyriikoiden kirjoittamiseen. Kitaristeista kumpikin soittaa sooloja, joskin varsinainen soolokitaristin rooli yhtyeessä on Christopherilla, joka on kitaristeista selvästi teknisempi ja nopeampi sooloissaan, kun taas Michaelin sooloilu painottuu yleensä hitaampiin, melodiapainotteisiin kiertoihin.

Amott jätti Arch Enemyn vuonna 2005 pian sen samanvuotisen julkaisun, Doomsday Machine -albumin jälkeen vedoten haluamiseensa keskittyä soittamiseensa ilman yhtyettä. Hänet korvasi yhtyeessä nykyään Opethissa soittava Fredrik Åkesson, joka kuitenkin joutui jättämään yhtyeen jo vuonna 2007 Amottin tullessa takaisin, juuri ennen sen uusimman samanvuotisen albumin julkaisua.

Christopher Amott myös soittaa sekä laulaa perustamassaan ja johtamassaan metalliyhtye Armageddonissa. Sen viimeisin julkaisu, Three julkaistiin vuonna 2002, saaden Japanissa, jossa yhtyeen levyjä lähinnä on julkaistu, melko hyvän vastaanoton. Arch Enemyn ollessa kuitenkin Amottin ykkösyhtye, toiminta Armageddonin kanssa on jäänyt hänellä vähemmälle, ja yhtye onkin tällä hetkellä epäaktiivinen.

Välineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amottilla on tällä hetkellä sopimus Caparison Guitarsin kanssa. Amottilla on myös oma kustomoitu kitaramallinsa Dellinger CA. Amott käyttää Peaveyn vahvistimia, D'Addarion kieliä sekä BOSSin, Rocktronin ja Digitechin pedaaleja ja efektilaitteita.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arch Enemy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armageddon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Christopher Amott.