Chris Massoglia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Massoglia
Chris Massoglia vuonna 2009.
Chris Massoglia vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt29. maaliskuuta 1992 (ikä 29)
Yhdysvallat Minneapolis, Minnesota
Näyttelijä
Taiteilijanimet Chris J. Kelly ja Chris Kelly
Aktiivisena 2003–
Merkittävät roolit Darren Shan (Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika)
Aiheesta muualla
IMDb

Chris Massoglia (s. 29. maaliskuuta 1992 Minneapolis, Minnesota) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän näytteli pääosaa elokuvassa Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika ja Elliot Plummia elokuvassa A Plumm Summer. Hänet tunnetaan myös nimillä Chris J. Kelly ja Chris Kelly.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Massoglia syntyi Minneapolisissa, Minnesotassa. Hänen vanhempansa ovat Christopher ja Karen Massoglia. Hänen isänsä on kiropraktikko ja äiti kotiäiti. Hänen vanhempansa ovat kristittyjä republikaaneja. Massoglia oli kotiopetuksessa äitinsä johdolla. Hän harrasti samalla myös jujutsua, pianon soittoa, hip hop -tanssia, ratsastusta ja baseballia.

Vuonna 2009 Massoglian perhe kieltäytyi muuttamasta Hollywoodiin, sillä heidän mielestään oli parempi asua Minneapoliksessa, vaikka hänen ammattinsa vaatikin paljon matkustelua.

Elokuvaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Massoglia aloitti osallistumalla akatemian tanssikouluun kotikaupungissaan Minneapoliksessa ja pääsi televisiomainokseen lähettämällä koe-esiintymiseen kotitekoisen nauhan. Hänen ensimmäisiä työpaikkojaan olivat Target, Marshall Field's, Pepsi Co. ja Best Buy.

Massoglia aloitti näyttelemisen vuonna 2003 nimellä Chris Kelly (joskus esiintyy nimellä Chris J. Kelly) televisiosarjassa Kova laki: Rikollinen mieli. Samana vuonna häntä pyydettiin näyttelemään kymmenvuotiasta poikaa Sean ja Nicole Kidmanin kanssa elokuvassa Birth, mutta perhe kielsi häntä esiintymästä alastoman naisen kanssa. Hän koe-esiintyi myös elokuviin Spider-Man 2 ja Bad News Bears. Massoglia esiintyi kahden jakson verran ohjelmassa Medical Investigation vuonna 2004 ja neljän jakson verran TNT:n poliisidraamasarjassa Wanted vuonna 2005. Hän alkoi käyttää perheensä nimeä Massoglia vuonna 2008.

Massoglia teki debyyttinsä valkokankaalla vuonna 2007 elokuvassa A Plumm Summer, mutta hänen toistaiseksi merkittävin roolinsa lienee silti Darren Shan vuonna 2009 tehdyssä elokuvassa Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]