Chris Atkinson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Atkinson

Chris Atkinson 2006 Rally Australia Dwellingup.jpg

Kansalaisuus Australian lippu Australia
WRC-ura
Aktiivivuodet 20042014
Nykyinen talli FAW-Volkswagen Team
Entiset tallit Abu Dhabi Citroen Total WRT
Subaru World Rally Team
Citroën Junior Rally Team
Monster World Rally Team
Motorsport Italia Mini
Kilpailuja 77
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 6
Erikoiskoevoittoja 41
MM-pisteitä 165
Ensimmäinen kilpailu Uuden-Seelannin ralli 2004
Viimeinen kilpailu Australian ralli 2014

Chris Atkinson (s. 30. marraskuuta 1979) on australialainen rallikuljettaja. Hän aloitti toimimalla veljensä kartturina, mutta siirtyi nopeasti kuljettajan paikalle. Koulutukseltaan Atkinson on tilintarkastaja ja toimi siinä työssä perheyrityksessä. Ralliharrastuksesta alkoi muotoutua ammatti ja kaudella 2004 N ryhmässä, Atkinson vakuutti Subaru-tallin. Hänet otettiin tehdaskuljettajaksi ajamaan Subaru Impreza WRC:tä.

Huhtikuusta 2007 lähtien Atkinsonin kartanlukijana on toiminut belgialainen Stephane Prevot. Heidän ensimmäinen yhteinen rallinsa oli Argentiinan MM-ralli toukokuussa.[1] Ennen Prevotia Atkinsonin kartanlukijana toimi Glenn MacNeall.

Subarun vetäydyttyä rallipoluilta kauden 2008 jälkeen jäi Atkinson ilman vakituista työpaikkaa. Kauden 2009 avanneessa Irlannin rallissa hän ajoi pisteille Citroen C4 WRC:llä, mutta ei ajanut muita MM-ralleja 2009. Vuonna 2010 Atkinson kilpaili IRC-sarjassa ja seuraavana vuonna hän kiersi Aasian-Tyynenmeren rallisarjaa, jossa sijoittui toiseksi.

Vuonna 2012 Atkinson palasi MM-sarjaan Meksinkon rallissa autonaan Ford Fiesta WRC.[2] Kilpailu päättyi kuitenkin keskeytykseen. Atkinson osallistui myös Suomen MM-ralliin vuonna 2012 autonaan Citroën DS3 WRC.[3] Loppukauden ajaksi Atkinson siirtyi Minin kuljettajaksi. Vuoden 2013 alussa Atkinsonin ilmoitettiin kilpailevan jälleen Citroenin kalustolla Meksikon MM-rallissa, jossa hän tuursi Khalid Al Qassimia.[4] Kaudella 2014 Atkinson ajoi Huyndain leivissä Mexicon ja Australian MM-rallit ja kilpaili niiden ohella menestyksellisesti Kiinan rallisarjassa. Atkinson ajoi Kiinassa myös kaudella 2015.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]