Chris Atkinson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chris Atkinson

Chris Atkinson 2006 Rally Australia Dwellingup.jpg

Kansalaisuus Australian lippu Australia
Nykyinen talli Abu Dhabi Citroen Total WRT
Entiset tallit Subaru World Rally Team,
Citroën Junior Rally Team,
Monster World Rally Team,
Motorsport Italia Mini
WRC-ura
Aktiivivuodet 2004
Kilpailuja 68
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 6
Erikoiskoevoittoja 41
MM-pisteitä 122
Ensimmäinen kilpailu Uuden-Seelannin ralli 2004

Chris Atkinson (s. 30. marraskuuta 1979) on australialainen rallikuljettaja. Hän aloitti toimimalla veljensä kartturina, mutta siirtyi nopeasti kuljettajan paikalle. Koulutukseltaan Atkinson on tilintarkastaja ja toimi siinä työssä perheyrityksessä. Ralliharrastuksesta alkoi muotoutua ammatti ja kaudella 2004 N ryhmässä, Atkinson vakuutti Subaru-tallin. Hänet otettiin tehdaskuljettajaksi ajamaan Subaru Impreza WRC:tä.

Huhtikuusta 2007 lähtien Atkinsonin kartanlukijana on toiminut belgialainen Stephane Prevot. Heidän ensimmäinen yhteinen rallinsa oli Argentiinan MM-ralli toukokuussa.[1] Ennen Prevotia Atkinsonin kartanlukijana toimi Glenn MacNeall.

Subarun vetäydyttyä rallipoluilta kauden 2008 jälkeen jäi Atkinson ilman vakituista työpaikkaa. Kauden 2009 avanneessa Irlannin rallissa hän ajoi pisteille Citroen C4 WRC:llä, mutta ei ajanut muita MM-ralleja 2009. Vuonna 2010 Atkinson kilpaili IRC-sarjassa ja seuraavana vuonna hän kiersi Aasian-Tyynenmeren rallisarjaa, jossa sijoittui toiseksi.

Vuonna 2012 Atkinson palasi MM-sarjaan Meksinkon rallissa autonaan Ford Fiesta WRC.[2] Kilpailu päättyi kuitenkin keskeytykseen. Atkinson osallistuu myös Suomen MM-ralliin vuonna 2012 autonaan Citroën DS3 WRC.[3] Loppukauden ajaksi Atkinson siirtyi Minin kuljettajaksi. Vuoden 2013 alussa Atkinsonin ilmoitettiin kilpailevan jälleen Citroenin kalustolla Meksikon MM-rallissa, jossa hän tuuraa Khalid Al Qassimia.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]