Chloé

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chloén logo.
Chloén mainos IFC Mallin seinällä Hongkongissa.

Chloé on ranskalainen prêt-à-porter-muotitalo, jonka perusti ranskalais-egyptiläinen Gaby Aghion Pariisissa Ranskassa 1950-luvun alkupuolella. Hänellä oli myös yhteistyökumppani Jacques Lenoir, joka tuli vuonna 1953 mukaan. Muotitalon tuotteita ovat naistenvaatteet, asusteet ja hajuvedet.

Gaby tunsi, että hänen oma nimensä kuulosti ennustajalta, joten hän lainasi erään ystävänsä nimeä "Chloé", joka oli hänestä kauniimpi ja naisellisempi kuin hänen oma nimensä.

Chloé tuli vähitellen tunnetuksi vaatemerkiksi. Muun muassa Jacqueline Kennedy, Brigitte Bardot, Maria Callas sekä Grace Kelly käyttivät Chloén vaatteita.

Kun Karl Lagerfeld tuli suunnittelijaksi Chloélle, Chloé nousi 1970-luvun muoti-ikoniksi. Myös Stella McCartney ja Phoebe Philo ovat työkennelleet Chloén pääsuunnittelijoina. Kevääseen 2008 Chloén luova johtaja oli Paulo Melim Andersson, joka on ollut aikaisemmin suunnittelijana Marnilla. Keväästä 2008 lähtien Chloén luova johtaja on ollut Hannah MacGibbon, joka on aiemmin työskennellyt Valentinolla.

Vuosien mittaan Chloén malleina on nähty muun muassa Gisele Bündchen ja Suvi Koponen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]