Chibi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chibien tunnetilat ovat usein liioiteltuja

Chibi (jap. 禿び, pieni, pikkuruinen, kääpiömäinen) on eräs Super deformed -manga- ja animepiirrostyylin muoto, jossa vartalon mittasuhteet ovat samat kuin pienten lasten tai lähellä sitä (pää kattaa suuren osan vartalon pituudesta). Termi viittaa usein chibi-tyylillä piirrettyyn hahmoon.

Käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibi-hahmo on useimmiten vain eri mittasuhteiden mukaan piirretty versio "oikeasta" hahmosta. Ulkonäöstä huolimatta chibiversio on kuitenkin sama hahmo. Chibi-versiota voidaan käyttää esimerkiksi korostamaan hahmon lapsellista tai lapsenomaista käyttäytymistä humoristisessa kohtauksessa.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chibin ulkonäkö on pelkistetty ja lapsenomainen. Mittasuhteet ja vartalon muoto vaihtelevat, mutta pyrkivät yleensä lapsenomaiseen tai vauvamaiseen vaikutelmaan. Äärimmäisenä tyylikeinona on tehdä vartalosta hernepussimainen. Silmät ovat usein suuret, suu pieni. Nenä on hyvin pieni tai jopa jätetään piirtämättä. Myös esimerkiksi vaatetuksen yksityiskohtia yksinkertaistetaan tai jätetään pois. Chibiversio voi olla toisinaan myös hillitympi.