Charlie Eppes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charlie Eppes
Näyttelijä(t) David Krumholtz
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: Ensimmäinen tehtävä
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 6: Loppu hyvin, kaikki hyvin
Henkilötiedot
Ammatti matematiikan professori,
FBI:n matemaattinen konsultti
Sukupuoli mies
Ikä 32
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Alan Eppes
Margaret Mann-Eppes
Sisarukset Don Eppes
Puoliso(t) Amita Ramanujan

Charles Edward ”Charlie” Eppes on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Num3rot. Charlie on sarjan päähenkilö, joka konsultoi FBI:ta ja NSA:ta. Hän on matemaatikko ja käytännön matematiikan professori kuvitteellisessa California Institute of Sciencessa eli CalScissa. Charlie auttaa veljeään Don Eppesiä haastavissa FBI-tapauksissa. Charlieta auttavat hänen kollegansa Larry Fleinhardt sekä hänen tyttöystävänsä[1] ja entinen opiskelijansa Amita Ramanujan.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Charlie pääsi Princetonin Yliopistoon 13-vuotiaana. Hän kävi koulun samaan aikaan kuin veljensä Don, joka oli häntä viisi vuotta vanhempi. Charlie tapasi ensimmäisenä opiskeluvuotenaan professori Larry Fleinhardtin, josta tuli nopeasti yksi hänen parhaista ystävistään. Hän julkaisi ensimmäisen matemaattisen tutkielmansa 14-vuotiaana American Journal of Mathematics -lehdessä. Charlie on myös voittanut Milton Prizen sekä Fieldsin mitalin.

Charlie on loistava shakin pelaaja ja Alan ei sen takia enää suostu pelaamaan hänen kanssaan. Charliella oli korkea turvaluokitus, kunnes se neljännellä tuotantokaudella peruttiin johtuen hänen Pakistaniin lähettämistään tiedoista. Hän myös osti isänsä talon ensimmäisellä tuotantokaudella; Alan jäi silti asumaan hänen luokseen.

Kolmannen kauden alussa Alan aikoi muuttaa omaan asuntoon ja Charlie otti asian raskaasti.[1] Lopulta Alan jäi kuitenkin asumaan Charlien luo puhuttuaan Donin kanssa.[2]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b "Spree". Num3rot, 3. tuotantokausi
  2. "Two Daughters". Num3rot, 3. tuotantokausi